Follow us

Αυτό είναι το beauty item που δεν πρέπει να λείπει από το (καλοκαιρινό) νεσεσέρ σου

Τα beauty essentials των καλοκαιρινών διακοπών - και όχι μόνο.

skin iStock

Ετοιμάζεις βαλίτσα για το Σαββατοκύριακο (ή τις επίσημες διακοπές σου), έχεις πακετάρει όλα τα αέρινα ρούχα σου και θες να κλείσεις το νεσεσέρ με τα καλλυντικά - στο οποίο πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβεις τα πιο χρήσιμα προϊόντα ώστε να μη σου λείψει τίποτα, χωρίς να το παραγεμίσεις άσκοπα.

Ωστόσο, ένα από τα beauty essentials που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσεις είναι ξεκάθαρα τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Αποτελεί must-have για το νεσεσέρ μας αφού, όπως έχουμε ξαναπεί, η σωστή αφαίρεση του μακιγιάζ από το πρόσωπο είναι το Α και το Ω για μια λαμπερή, καθαρή επιδερμίδα και δεν πρέπει να αμελείται ποτέ και για κανέναν λόγο. Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ λοιπόν είναι το καταλληλότερο προϊόν για τις διακοπές σου: είναι πρακτικά αλλά και ευέλικτα, αφού χωράνε και στο πιο μικρό νεσεσέρ χωρίς να πιάνουν χώρο και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εύκολα όπου κι αν είσαι.

Εμείς δοκιμάσαμε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ της Septona, που προσφέρουν πολλά περισσότερα οφέλη από έναν απλό καθαρισμό. Συγκεκριμένα, αφαιρούν αποτελεσματικά ακόμα και το παραμικρό υπόλειμμα μακιγιάζ (αλλά και το αδιάβροχο), αφήνοντας ενυδατωμένη την επιδερμίδα μιας και η σύνθεσή τους περιέχει ενυδατικά συστατικά. Γεγονός που ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: προϊόντα φιλικά προς το μικροβίωμα της επιδερμίδας του προσώπου. Με λίγα λόγια, είναι ένα all-in-one προϊόν ντεμακιγιάζ που χαρίζει καθαρή, ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα και όλα αυτά με μια μόλις κίνηση που σε αναζωογονεί στη στιγμή. Φοβερό;

Πώς συμβαίνει αυτό;

Με σύνθεση εμπλουτισμένη με πρεβιοτικά και φιλική στο μικροβίωμα της επιδερμίδας του προσώπου, απευθύνονται σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και είναι δερματολογικά και οφθαλμολογικά ελεγμένα.

Τι σημαίνουν όμως πρακτικά όλα τα παραπάνω; Ότι το μικροβίωμα, το περίπλοκο σύστημα μικροοργανισμών που ζει στο σώμα και είναι μοναδικό για κάθε άτομο, προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικές επιθέσεις. Όπου εξωτερικές επιθέσεις βάλε την ηλιακή ακτινοβολία, την ατμοσφαρική ρυπανση και τους ρύπους, τις εξωτερικές θερμοκρασίες ή την υγρασία, ακόμα και ενδογενείς παράγοντες όπως το στρες, το κάπνισμα και τη διατροφή, στοιχεία που μπορούν πολύ εύκολα να επηρεάσουν την ισορροπία του μικροβιώματος. Ταυτόχρονα, έχει παρατηρηθεί ότι και τα "σκληρά" καθαριστικά και επιθετικά καλλυντικά μπορεί να καταστρέψουν το μικροβίωμα αφού στεγνώνουν την επιδερμίδα αφαιρώντας όλα τα λιπίδια και την υγρασία που είναι απαραίτητα για την υγιή όψη της.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν έρχονται τα πρεβιοτικά για να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα του δέρματος του προσώπου μέσω της θρεπτικής σύστασής τους που τρέφει και βοηθά την ανάπτυξη και διατήρηση των υπαρχόντων καλών βακτηρίων του μικροβιώματος.

Η ολοκληρωμένη σειρά Cosmetic Wipes της Septona

Οι πλήρως ανανεωμένες συσκευασίες της σειράς αντανακλούν απόλυτα τη νέα, ενυδατική σύνθεση καθώς και όλα τα οφέλη τους, ενώ τα ζωηρά χρώματά τους θα σου φτιάξουν σίγουρα τη διάθεση. Αναλυτικότερα, μπορείς να επιλέξεις τα δικά σου αγαπημένα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ:

#1. Hyaluronic Acid & Pearl - Με υαλουρονικό οξύ & υδρολυμένο μαργαριτάρι για ενυδάτωση και μείωση του μεγέθους των πόρων της επιδερμίδας (ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες)

Αυτό είναι το beauty item που δεν πρέπει να λείπει από το (καλοκαιρινό) νεσεσέρ σου

#2. Orchid & Plant-based collagen - Με εκχύλισμα ορχιδέας & φυτικό κολλαγόνο για ανανέωση και καταπράυνση της επιδερμίδας

septona

#3. Vitamin C & Micellar technology - Με βιταμίνη C & τεχνολογία micellar για λάμψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας

septona

#4. Coconut Water & Oxygen Boosting Agent - Με νερό καρύδας και παράγοντα οξυγόνωσης για αναζωογόνηση και εξισορρόπηση του τόνου επιδερμίδας

septona

#5. Active Charcoal με ενεργό άνθρακα για βαθύ καθαρισμό και απομάκρυνση των ρύπων

septona

Τώρα δεν έχεις απολύτως καμία δικαιολογία για να αμελήσεις το ντεμακιγιάζ προσώπου, σωστά;

Ανακάλυψε περισσότερα στο septona.gr καθώς και στo Instagram @septona_greece αλλά και στο Facebook @Septona.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ