Follow us

Ρωτήσαμε το Chat GPT ποιες τάσεις μαλλιών θα επικρατήσουν το '24 και ιδού τι μας απάντησε

Τα πιο hot hair trends του '24 σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη (AI).

HAIR Splash News / Ideal Image

Το ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισβάλλει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μην μας πεις ότι δεν γνωρίζεις το διάσημο chatbot που έχει φέρει τα πάνω κάτω τους τελευταίους μήνες: το Chat GPT μπορεί να σου απαντήσει κυριολεκτικά σε ό,τι σου κατέβει στο μυαλό. Το πανέξυπνο αυτό chatbot μπορεί να σου καταστρώσει, σε λιγότερο από 1' και σε όλες τις γλώσσες, στρατηγικές κάθε τύπου (business, social media κλπ), να σου προτείνει ένα πρόγραμμα διακοπών με το τι πρέπει να δεις στο μέρος που θα ταξιδέψεις, να σου εκθέσει (και να εξηγήσει) ιστορικά γεγονότα για όποια χρονική περίοδο επιθυμείς, ακόμα και να γράψει για λογαριασμό σου τη διπλωματική, μια εργασία για τη σχολή, ένα άρθρο, ποιήματα ή στίχους τραγουδιών... Αλήθεια, υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει;

Γι' αυτό κι εμείς του θέσαμε από περιέργεια το εξής ερώτημα: αν μπορεί να προβλέψει τις τάσεις της ομορφιάς για το 2024 και, αν το πιστεύεις, το έκανε. Φυσικά, έθεσε το disclaimer για το ότι δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις, παρά μόνο πιο γενικές βασιζόμενο σε ιστορικές τάσεις και πρότυπα του παρελθόντος, μιας και οι τάσεις στη μόδα και στην ομορφιά αλλάζουν ταχύτατα. Βέβαια, αν το καλοσκεφτείς, την ίδια απάντηση θα μας έδινε πιθανόν και ένας hair expert ή κομμωτής αν τον ρωτούσαμε από τώρα για τις τάσεις του '24.

Wide Curtain Bangs | Αυτές θα είναι οι πιο περιζήτητες αφέλειες του φετινού φθινοπώρου

Ιδού οι απαντήσεις του Chat GPT για τα επικρατέστερα hair trends:

#1. Natural texture

Η φυσική υφή των μαλλιών "αγκαλιάζεται", με την έννοια ότι οι γυναίκες πλέον ενθαρρύνονται να διατηρούν τον τύπο της τρίχας τους, όπως ακριβώς είναι. Αν δηλαδή έχεις σγουρά ή σπαστά μαλλιά, καλό είναι τα αναδεικνύεις αντί να τα ισιώνεις με μανία και τούμπαλιν.

5 καλοκαιρινά, μεθυστικά αρώματα που άνετα θα φοράμε ολόκληρο το φθινόπωρο

#2. Κοντά κουρέματα

Στο "κοντά κουρέματα" το Chat GPT συμπεριλαμβάνει τόσο τα bob & lob cuts όσο και τα pixies, τα κλασικά δηλαδή hair cuts που ήδη γνωρίζουμε. Επισημαίνει ωστόσο ότι αποκτούν μια νέα πνοή, με την έννοια ότι έχουν υφή (textured καρέ κουπ αλά Hailey Bieber και Elsa Hosk), έντονο φιλάρισμα για όγκο και κίνηση (όπως το δημοφιλές "plush bob") αλλά και ιδιαίτερες φράντζες.

Το νέο, σκούρο χρώμα μαλλιών της Hailey Bieber είναι όσο αριστοκρατικό πρέπει για το φθινόπωρο

#3. Bold hair colours

Το AI εργαλείο αναφέρεται στο ότι οι "μοναδικές και έντονες αποχρώσεις μαλλιών αναμένεται να παραμείνουν στη μόδα". Συνεχίζει εξηγώντας ότι στις "έντονες αποχρώσεις" κατατάσσει ακόμα και τα neon colours αλλά και πιο "αναπάντεχα" χρώματα όπως το ροζ, το λιλά, το ασημί και το mermaid blue. Barbie Dua Lipa, ακούς;

Φυσικά, δεν ξέρουμε αν όντως η πρόβλεψη θα βγει αληθινή, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια προκρίνονται οι πειραματισμοί στα μαλλιά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα.

#4. Retro hair

Οι ρετρό αναφορές από περασμένες δεκαετίες επιστρέφουν και επηρεάζουν τόσο τα χτενίσματα όσο και τα κουρέματα. Αυτό σημαίνει ότι το κλασικό Rachel cut από τα 90s θα συνεχίσει να εμπνέει τις fans της Rachel Green, προσαρμοσμένο φυσικά στο σήμερα. Όπως ακριβώς και το signature style της Cindy Crawford από τα late 80s, το blow-dry, που άνετα μπορεί να μετονομαστεί σε sexy Supermodel hair χάρη στον άφθονο όγκο και κίνηση που χαρίζουν τα layers. Για να μη μιλήσουμε για τα κλασικά mermaid waves που τόσο λατρέψαμε το καλοκαίρι, μας θυμίζουν ωστόσο τα μαλλιά των hippies από τα 70s. Και τέλος, τα κλασικά retro - vintage χτενίσματα λατρεύονται μέχρι σήμερα, ακόμα και από νύφες (βλ. το vague χτένισμα της Ευγενίας Δημητροπούλου στον γάμο της).

#5. Sustainable haircare

H προσοχή που οφείλουμε να δείχνουμε στο περιβάλλον δεν είναι απλά μια τάση που πρέπει να ακολουθούμε μόνο και μόνο επειδή είναι μόδα ή μας επιβάλλεται. Οφείλουμε να το κάνουμε για ένα μέλλον που θα είναι βιώσιμο, από όλες τις πλευρές. Γι' αυτό και το '24 θα είναι μια ακόμη πιο καθοριστική χρονιά ως προς τις πρακτικές και τα προϊόντα που θα (πρέπει να) χρησιμοποιούμε, αν θέλουμε να μην προκαλέσουμε περισσότερο κακό στο ήδη διαταραγμένο περιβάλλον.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ