Follow us

Τα φθινοπωρινά χρώματα σκιών που κάνουν πραγματικά τα καστανά μάτια να λάμπουν

Οι σκιές που θα αναδείξουν το σκούρο χρώμα των ματιών σου.

Alessandra Ambrosio Splash News / Ideal Image

Η πιο κοινή πεποίθηση που επικρατεί ανάμεσα στις περισσότερες γυναίκες είναι ότι τα γήινα χρώματα σκιών κολακεύουν τα καστανά μάτια, ενώ οι υπόλοιπες, πιο "χαρούμενες" αποχρώσεις όπως το λιλά, το πράσινο, το μπλε και το ροζ ταιριάζουν σε πιο ανοιχτόχρωμα μάτια. Όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τα ανοιχτά χρώματα ταιριάζουν και υπογραμμίζουν τέλεια τα καστανά μάτια, αφού κάνουν υπέροχη αντίθεση με αυτά - και σε αυτό συμφωνούν και επαυξάνουν οι πιο έμπειροι makeup artists.

Μπορείς να ξεχάσεις λοιπόν για λίγο τα κλασικά καφέ, μπεζ και όλη τη nude παλέτα χρωμάτων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα καστανά μάτια, και να βάλεις λίγο χρώμα στη ζωή σου που θα σε αποζημιώσει. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, τα πράσινα, βαθύ μπλε, ροζ και οτιδήποτε εκτός του κλασικού καφέ θα είναι πολύ ψηλά στις τάσεις μακιγιάζ του φθινοπώρου, πράγμα που σημαίνει ότι θα βλέπουμε τα συγκεριμένα χρώματα παντού.

10 διάσημες Ελληνίδες προτείνουν τα χρώματα σκιών που ταιριάζουν άψογα στα καστανά μάτια

Δες αναλυτικότερα παρακάτω τα φθινοπωρινά χρώματα σκιών που αναδεικνύουν όσο τίποτα τα καστανά μάτια:

Mermaid & emerald green

Tο πράσινο και όλοι οι υποτόνοι του (όπως πχ το σμαραγδί) συνδυάζεται ιδανικά με τη θερμή απόχρωση του καφέ και τα κάνει να λάμπουν, αφού διακρίνονται από χιλιόμετρα. Το παραπάνω ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που μιλάμε για shimmery σκιά, δηλαδή χρώμα με διακριτική χρυσόσκονη, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι τα γνωστά mermaid eyes.

Το makeup hack του ενός λεπτού για να "σβήσεις" τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια

Deep blue

Οι αποχρώσεις του μπλε "υπογραμμίζουν" τέλεια τα καστανά μάτια ενώ αν έχεις και μαυρισμένη ή σταρένια - μελαμψή επιδερμίδα, η αντίθεση με αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη. Χαρίζουν ζωντάνια στο χρώμα των ματιών ενώ "ξυπνούν" κατά κάποιον τρόπο το βλέμμα, χαρίζοντάς σου μια ξεκούραστη όψη ακόμα και τις ημέρες που έχεις κοιμηθεί ελάχιστα ή νιώθεις ατονία.

Pastel pinks

Πολύ συχνά οι διασημότεροι makeup artists προτιμούν παστέλ χρώματα για τα καστανά μάτια, μιας και γλυκαίνουν το βλέμμα, και δίνουν ένα twist στο όλο μακιγιάζ.

Δαμασκηνί και μωβ

Άνετα θα λέγαμε ότι αυτά τα χρώματα είναι δημιουργημένα για καστανά μάτια αλλά και σταρένιες επιδερμίδες ή σκούρα μαλλιά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ