Follow us

Matte lipsticks are back | Τα καλύτερα ματ, υγρά κραγιόν για σταθερό χρώμα αλλά και ενυδάτωση στα χείλη

Τα matte liquid lipsticks στα πιο hot φθινοπωρινά χρώματα της σεζόν που αξίζει να δεις.

Bella Hadid Splash News / Ideal Image

Μπορεί να θεωρούσες ότι τα ματ κραγιόν είναι λίγο ξεπερασμένα, μιας και ήταν πολύ στη μόδα πριν 5-6 χρόνια, όμως η αλήθεια είναι ότι έχουν ακόμη αρκετές fans που τα λατρεύουν. Και παρότι οι glossy, dewy υφές επικρατούν στις τάσεις τελευταία, με τους σχεδιαστές αλλά και τις fashionistas να προτιμούν αυτό το "υγρό", πιο natural εφέ σε όλο το πρόσωπο (συμπεριλαμβανομένων των χειλιών), τελευταία όλα δείχνουν ότι τα matte lipsticks κάνουν δυναμικό comeback, με κύριο προτέρημά τους τη διάρκεια - έχοντας ωστόσο ένα νέο twist.

Για αρχή, ο κύριος λόγος που έκανε τα ματ (υγρά) κραγιόν λιγότερο δημοφιλή ανάμεσα στις beauty addicts ήταν το γεγονός ότι άφηνε τα χείλη ξηρά, σχεδόν αφυδατωμένα, με μια υποψία ξεφλουδίσματος που μόνο περιποιημένα και ζουμερά δεν τα έκανε να δείχνουν. Αυτό συνέβαινε λόγω των έντονων χρωστικών που περιέχονταν στις συνθέσεις τους, που ναι μεν χάριζαν πλούσιο και σταθερό χρώμα για ώρες, στέγνωναν ωστόσο τα χείλη με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την καθεμία. Αντιθέτως, τα ενυδατικά, κρεμώδη κραγιόν και balms δεν προσέφεραν μόνο ενυδάτωση και θρέψη, αλλά και έντονη λάμψη που πλέον έχει γίνει πολύ hot.

ChrisMpo is back | Η Χριστίνα Μπόμπα με το πιο κολακευτικό χρώμα μανικιούρ για κοντά νύχια

Εν έτει 2023 λοιπόν, ήρθε η ώρα τα υγρά ματ κραγιόν να αποκτήσουν το στοιχείο αυτό που τους έλειπε: φόρμουλες με ενυδατικά στοιχεία που χαρίζουν αποτέλεσμα διαρκείας στο χρώμα, χωρίς να στεγνώνουν ή να αφυδατώνουν τα χείλη, αφήνοντας παράλληλα ένα λαμπερό εφέ που όμως δεν δείχνει glossy.

Από τα πασίγνωστα liquid matte lipsticks των Kylie Cosmetics, που έκανε διάσημα η Kylie Jenner to 2016 (και πλέον μπορείς να βρεις πλήρως ανανεωμένα στη νέα vegan σειρά), μέχρι πιο "εμπορικά" brands, η ποικιλία που υπάρχει είναι τεράστια - και αποκλείεται να μην βρεις το δικό σου αγαπημένο.

Αυτό είναι το πολυτελές χρώμα μαλλιών του φετινού φθινοπώρου που έχει ήδη κάνει θραύση στα social media (και παντού)

Δες παρακάτω τα καλύτερα υγρά κραγιόν με ματ εφέ που δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε, στις πιο hot φθινοπωρινές αποχρώσεις της σεζόν:

Matte Liquid Lipstick (100 Posie K), Kylie Cosmetics

Matte Liquid Lipstick (100 Posie K), Kylie Cosmetics

Κρεμώδης ματ φόρμουλα που γλιστράει χωρίς κόπο και προσφέρει μακροχρόνιο αποτέλεσμα 8 ωρών χωρίς να στεγνώνει τα χείλη. Διαθέσιμο σε 10 υπέροχες αποχρώσεις, το ελαφρύ υγρό κραγιόν αφήνει τα χείλη γεμάτα και όμορφα με άμεση απόδοση χρώματος.

Super Stay Matte Ink (Lover 15), Maybelline

Super Stay Matte Ink (Lover 15), Maybelline

Υγρό κραγιόν με super ανθεκτική και απόλυτα ματ υφή που μένει αναλλοίωτη στα χείλη για τουλάχιστον 16 ώρες.

Airbrush Flawless Lip Blur (Rose Blur), Charlotte Tilbury

Airbrush Flawless Lip Blur (Rose Blur), Charlotte Tilbury

Ενυδατικό ματ κραγιόν σε υγρή μορφή, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την καταπραυντική, καλυπτική δράση των βραβευμένων, κορυφαίων σε πωλήσεις εμβληματικών προιοντων airbrush της charlotte που αγαπήθηκαν παγκοσμίως. Το Airbrush Flawless Lip Blur κάνει τις γραμμές των χειλιών να φαίνονται πιο απαλές, πιο λείες και πιο θαμπές χαρίζοντας, έτσι, αψεγάδιαστα χείλη που δεν χρειάζονται ταμπονάρισμα για την απορρόφηση του προϊόντος.

Locked Kiss Ink Lipcolour (Bodacious), MAC Cosmetics

Locked Kiss Ink Lipcolour (Bodacious), MAC Cosmetics

Η αποκλειστική τεχνολογία κλειδώματος του χρώματος διαθέτει επεξεργασμένες χρωστικές διπλής επίστρωσης, που περιβάλλουν τα χείλη με ένα αδιόρατο, εύκαμπτο πέπλο, το οποίο αφήνει το δέρμα να αναπνέει, ενώ, παράλληλα, προσφέρει πλήρη κάλυψη και πλούσιο ματ χρώμα. Αυτή η σύνθεση περιποιείται τα χείλη με θρεπτικά συστατικά όπως λάδι passion fruit, λάδι καρύδας και βούτυρο καριτέ, που χαρίζουν άνετη αίσθηση.

Lasting Matte Veil (04 Mocha), KIKO MILANO

Lasting Matte Veil (04 Mocha), KIKO MILANO

Υγρό κραγιόν με ματ φινίρισμα. Χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα από το πρωί έως το βράδυ ενώ η βελούδινη σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με εκχύλισμα λουλουδιών ροδιού και έλαιο jojoba. Έχει κράτημα έως και 10 ώρες και τέλεια αντοχή στο νερό - παρέχει υψηλή κάλυψη από την πρώτη στρώση 

Rouge Dior Forever Liquid Transfer-Proof Liquid Lipstick (200 Forever Dream), Dior

Rouge Dior Forever Liquid Transfer-Proof Liquid Lipstick (200 Forever Dream), Dior

Το πρώτο απόλυτα σταθερό υγρό κραγιόν Dior με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές και ζωηρά ματ χρώματα ανθεκτικά σε κάθε επαφή. Το υγρό κραγιόν έχει εντυπωσιακή χρωματική απόδοση, ενώ δεν εισχωρεί στις λεπτές γραμμές των χειλιών, δεν ξεθωριάζει, δεν αλλοιώνεται και δεν αφήνει ίχνη στα υφάσματα.

L’Absolu Rouge Drama Ink (274 French Tea), Lancôme

L’Absolu Rouge Drama Ink (274 French Tea), Lancôme

Αυτό το ματ κραγιόν προσφέρει έντονο χρώμα με ένα μόνο πέρασμα. Γίνεται ένα με τα χείλη, χάρη στην πρωτοποριακή του σύνθεση: ένα γαλάκτωμα τύπου «νερό σε έλαιο», που είναι 2 φορές πιο πλούσιο σε χρωστικές αλλά και 4 φορές πιο λεπτό από ό,τι ένα κλασσικό κραγιόν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ