Follow us

Το No.1 anti-aging hack που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Μήπως το εφαρμόζεις ήδη;

skin iStock

Η πιο συχνή συμβουλή αντιγήρανσης που ακούμε ολοένα και περισσότερο από ειδικούς και μη είναι η σωστή περιποίηση της επιδερμίδας μας από νωρίς, και δη, η εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο, χειμώνα - καλοκαίρι. Πράγματι, ειδικά το αντηλιακό συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό μέτρο πρόληψης των λεπτών γραμμών και ρυτίδων στην επιδερμίδα, ενώ βοηθά σημαντικά στη διατήρηση μιας νεανικής, φρέσκιας όψης.

Πέρα από το πρόσωπο όμως, καλό είναι να έχεις στο νου σου ότι οι ρυτίδες και η γερασμένη όψη μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα εμφανή σημεία του σώματος, όπως είναι ο λαιμός, το ντεκολτέ και τα χέρια μας. Μάλιστα, αυτές οι περιοχές, ως πιο ευαίσθητες και λεπτές, τείνουν να εμφανίζουν γρηγορότερα τα πρώτα σημάδια γήρανσης (ακόμα και σε νεαρές ηλικίες) ενώ πολλοί συμφωνούν ότι τα κουρασμένα χέρια ή ο λαιμός με ρυτίδες μπορεί να σου προσθέσουν μέχρι και 10 χρόνια.

Ο απίστευτος λόγος που μπορεί να προκαλέσει (πρόωρες) ρυτίδες στον λαιμό - πώς να τις αντιμετωπίσεις

Κι ενώ θεωρούμε δεδομένο ότι εφαρμόζεις ανελλιπώς αντηλιακό και σε αυτά τα σημεία, υπάρχει άλλο ένα hack που μπορείς να υιοθετήσεις ακριβώς για να προλάβεις ή να βελτιώσεις την όψη των ήδη σχηματισμένων ρυτίδων. Απλά, ξεκίνα της εφαρμογή ενός σέρουμ ή κρέμας με ρετινόλη (Βιταμίνη Α) που θεωρείται η βασίλισσα της αντιγήρανσης. Έχοντας αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων.

Φοβάσαι τη ρετινόλη; Οι καλύτερες κρέμες προσώπου με bakuchiol, τη φυσική εναλλακτική της

Εσύ μπορείς να την εφαρμόζεις καθε βράδυ σε λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, όπως ακριβώς κάνεις και με το πρόσωπο. Έχε το νου σου ωστόσο σε πιθανούς ερεθισμούς που μπορεί να εμφανιστούν λόγω της υψηλής δράσης της - σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να περιορίσεις ή να διακόψεις τη χρήση της. Επίσης, μην ξεχνάς το αντηλιακό σε αυτά τα σημεία το επόμενο πρωί.

Δες εδώ 5 value for money κρέμες με ρετινόλη για την πιο λεία και νεανική επιδερμίδα που είχες ποτέ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ