Follow us

Φυσικά, πολυτελή, nude νύχια | Γιατί τόσος χαμός με το "Rich Girl manicure";

Το φυσικό μανικιούρ προτιμάται πλέον από τις περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως, προκαλώντας τεράστιο buzz στα social media.

Kaia Gerber Splash News / Ideal Image

Μετά τα "Old money nails" και οποιοδήποτε nail trend παρέπεμπε σε quiet luxury αισθητική, ήρθε η σειρά του "Rich Girl mani" να προκαλέσει το δικό του buzz στα social media. Αν και έχει ήδη "λανσαριστεί" εδώ και μήνες από τον μετρ του είδους, διάσημο nail artist Tom Bachik, παρατηρούμε ότι ολοένα και περισσότερο αρχίζει να συζητείται τελευταία, ενόψει του χειμώνα.

Old Money nails | 5 μανικιούρ που θα επέλεγαν τα πιο chic girls

Τι είναι τα "Rich Girl nails"; Βασικά, πρόκειται για ένα σούπερ περιποιημένο, καθαρό μανικιούρ σε ανοιχτές, παστέλ αποχρώσεις του ροζ, σομόν, μπεζ και nude, παρόμοιο σε αποτέλεσμα με το "Russian mani" ή τα "Old money nails". Αυτά ακριβώς τα χρώματα δηλάδη που χαρίζουν μια φυσικότητα στo νύχι - και που αποτελούσαν τις στάνταρ επιλογές των πιο κομψών γυναικών διαχρονικά. Τα παλ χρώματα φιλοδοξούν να τονίσουν διακριτικά και κομψά τα νύχια, χωρίς ωστόσο να θέλουν να κλέψουν την παράσταση - ακριβώς γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιούνται πάντοτε όταν θέλει να δώσει κανείς έναν αέρα αθόρυβης πολυτέλειας σε ένα look. Με λίγα λόγια, οι συγκεκριμένοι τόνοι στα νύχια ευνοούν τη φυσικότητα, που είναι βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο της τάσης των rich nails.

Clean Manicure | Η νέα τάση στα νύχια που λατρεύουν οι πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη

Η Jennifer Lopez ήταν μια από τις πολύ διάσημες γυναίκες που το υιοθέτησαν πρώτες, ενώ πολλές δικές μας διάσημες Ελληνίδες το τιμούν τους τελευταίους μήνες σε κάθε ευκαιρία.

Γιατί όμως έχει προκληθεί τόσο μεγάλος χαμός με την τάση αυτή, τη στιγμή μάλιστα που αναδύονται κάθε λεπτό ολοκαίνουρια nail trends με έντονες αποχρώσεις και ευφάνταστα nail art;

Ο λόγος είναι ότι τα φυσικού τύπου νύχια, αυτά δηλαδή που δείχνουν περιποιημένα μεν, αλλά σχεδόν άβαφα, αποπνέουν μια αβίαστη κομψότητα αναβαθμίζοντας κάθε εμφάνιση και χαρίζοντάς της πολυτέλεια. Μάλιστα, δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μόδα στο TiktoK το "old school" και "old money" style, είναι λογικό και αναμενόμενο οι περισσότερες γυναίκες να το αναζητούν και να θέλουν να το υιοθετήσουν.

Πέρα από αυτό όμως, η αλήθεια φτάνει πολύ πιο βαθιά στον χρόνο, αφού αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε το εξής: οι αριστοκράτισσες των παλαιότερων εποχών (και αργότερα οι εύπορες γυναίκες) είχαν πάντοτε άβαφα μεν, αλλά πολύ υγιή, δυνατά, λαμπερά νύχια. Ήταν δείγμα φινέτσας και αριστοκρατίας τότε να έχει μια γυναίκα καθαρά νύχια, και να μη δίνει τόση βάση στο χρώμα και στη βαφή αλλά να προέχει γι΄αυτήν η σωστή περιποίηση που θα της χάριζε μακριά, δυνατή βάση. Εξάλλου, μόνο οι εύπορες κυρίες είχαν την οικονομική δυνατότητα και πολυτέλεια να επισκέπτονται τακτικά (κάθε βδομάδα) το nail salon για την ανάλογη περιποίηση - καθώς, τα μακριά, δυνατά νύχια που δείχνουν λαμπερά ακόμα και χωρίς βαφή θέλουν εβδομαδιαίο μανικιούρ από τεχνίτρια ώστε να διατηρήσουν ακέραιο το σχήμα τους.

Δεν είναι να απορείς που όλα τα χρόνια της βασιλείας της, η Βασίλισσα Ελισάβετ έβαφε τα νύχια της σε μια συγκεκριμένη παστέλ ροζ απόχρωση (τη "Ballet Slippers" της Essie), ζητώντας και από τις νύφες της αλλά και άλλες γυναίκες του παλατιού να κάνουν το ίδιο;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ