Follow us

K-Beauty | Σε αυτή τη DIY μάσκα προσώπου "ορκίζονται" οι γυναίκες από την Κορέα για νεανική επιδερμίδα

To μυστικό τους για να δείχνουν νεότερες.

Korean iStock

Κι όμως, η dewy, σούπερ glazed επιδερμίδα που θυμίζει λαχταριστό ντόνατ δεν είναι ένα trend που ξεκίνησε η Hailey Bieber. H αλήθεια είναι ότι το glazed skin έχει τις βάσεις του σε πολύ παλιότερες τάσεις περιποίησης και ομορφιάς που προέρχονται από τη μακρινή Κορέα - όπως και τόσα άλλα skincare trends, βλ. glass skin, honey skin κλπ.

Glass skin trend | Η νέα beauty τάση από την Κορέα είναι αυτό που θέλουμε

Με το craze που έχει προκαλέσει βέβαια ο όρος τα τελευταία χρόνια, όλες μας θέλουμε να έχουμε glazed skin, hair & nails, δηλαδή επιδερμίδα, μαλλιά και νύχια που ακτινοβολούν αυτή τη γυαλιστερή, "γλασαριστή" λάμψη. Ιδίως όταν η τάση αυτή εφαρμοστεί στο πρόσωπο, η επιδερμίδα δείχνει (και είναι) πολύ νεανική. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το μυστικό των γυναικών από την Κορέα για να δείχνουν νεότερες, όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Glazed Donut Nails | Όλα τα βήματα για να αντιγράψεις το αγαπημένο μανικιούρ της Hailey Bieber

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το πετύχεις με τα κατάλληλα προϊόντα και την εντατική περιποίηση του προσώπου σου καθημερινά. Συγκεκριμένα, ακόμα κι αν δεν διαθέτεις κανένα κορεάτικο skincare προϊόν στο μπάνιο σου, μπορείς άνετα να φτιάξεις την αγαπημένη DIY μάσκα προσώπου που φτιάχνουν μόνες τους και οι Κορεάτισσες.

Η συνταγή

Τα μόνα συστατικά που θα χρειαστείς βρίσκονται σχεδόν σίγουρα στην κουζίνα σου και είναι το γιαούρτι (με 10% λιπαρά και στραγγιστό) και το μέλι. Αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να ανακατέψεις καλά 2 κ.σ. γιαούρτι με 1 κ.σ μέλι σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να απλώσεις το μείγμα στο πρόσωπό σου. Άφησέ το να δράσει για 20 με 30 λεπτά περίπου και ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό. Συνέχισε, αν θες, κανονικά με την skincare ρουτίνα που ακολουθείς (σέρουμ, κρέμα νυχτός).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ