Follow us

Θέλεις να μακρύνεις τα νύχια σου φυσικά; Τα 4 SOS tips που θα σε βοηθήσουν

Απόκτησε δυνατά και υγιή νύχια με τους πιο φυσικούς τρόπους (και εντελώς ανέξοδα).

nails iStock

Νύχια που σπάνε ή παρουσιάζουν αδυναμία και ευθραυστότητα: αυτά είναι τα πιο συχνά issues που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με τα νύχια τους - ή, τουλάχιστον, γι' αυτά τα θέματα κάνουν τις περισσότερες ερωτήσεις στις μανικιουρίστ τους σε κάθε ραντεβού τους στο nail salon. Κι επειδή όλες οι γυναίκες θέλουν, πρωτίστως, δυνατά και υγιή νύχια που να μακραίνουν φυσικά, χωρίς να χρειάζεται καμία περαιτέρω τεχνική επεξεργασία (ψεύτικα νύχια & press ons, gel ή ακρυλικό, ενισχυμένες βάσεις κλπ), συγκεντρώσαμε όλα όσα μπορείς να κάνεις εσύ για να τα βοηθήσεις να μεγαλώνουν σωστά.

Να σημειώσουμε εδώ αρχικά ότι, ακόμα και τα πιο δυνατά και ανθεκτικά νύχια να έχεις, είναι πιθανό να παρουσιάσουν ευαισθησία σε κάποια περίοδο στη ζωή σου, που μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, παθολογικά ή όχι. Ωστόσο, έχε υπόψη σου ότι τα συνεχόμενα μανικιούρ χωρίς κανένα απολύτως διάλειμμα έχει επίπτωση στην υγεία τους.

5 μύθοι και 5 αλήθειες για το ημιμόνιμο μανικιούρ

Ποια είναι τα 3 SOS tips για υγιή νύχια που μεγαλώνουν εύκολα;

#1. Φρόντιζε το σχήμα τους

Μπορεί να λατρεύεις τα τετράγωνα νύχια όμως είναι γεγονός ότι σπάνε πιο εύκολα μιας και "βρίσκουν" στις άκρες, με αποτέλεσμα να ραγίζουν. Κάτι που δεν ισχύει για παράδειγμα για τα οβάλ ή αμυγδαλωτά νύχια, των οποίων οι άκρες είναι στρογγυλεμένες άρα δεν είναι επιρρεπείς σε χτυπήματα. Ένα σχήμα που δεν θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις τα νύχια σου χωρίς να σπάνε με το παραμικρό είναι το οβάλ ή το squoval, το στρογγυλεμένο τετράγωνο δηλαδή, σε ένα λογικό μήκος που δεν είναι υπερβολικά μακρύ.

Note: Μας αρέσει πολύ το μάκρος στα νύχια (αυτός είναι και ο στόχος μας εξάλλου σύμφωνα και με τον τίτλο του άρθρου), όμως όταν αυτά παρά μεγαλώνουν, κινδυνεύεις ακόμα περισσότερο με σπασίματα. Παν μέτρον άριστον λοιπόν και ως προς το μήκος.

7 (πολύ οικονομικά) nail treatments για τα πιο δυνατά και όμορφα νύχια που είχες ποτέ

#2. Προσοχή στο νερό

Προτίμησε να πλένεις τα πιάτα με γάντια και ποτέ με γυμνά χέρια. Το καθαριστικό πιάτων ξηραίνει και αφυδατώνει την επιδερμίδα λόγω της πιο σκληρής σύνθεσής του, ενώ τα χημικά του επιδρούν και στην επιφάνεια των νυχιών κάνοντας τα επίσης ξηρά και αδύναμα με τον καιρό. Αποτέλεσμα; Σπάνε πιο εύκολα ενώ αποκτούν και μια ακαθόριστη θαμπάδα. Επιπλέον, αποδυναμώνουν και τα χρώματα του βερνικιού, χαλώντας έτσι το μανικιούρ σου.

#3. Κάνε διάλειμμα από τα συνεχόμενα μανικιούρ

Ανάμεσα στα διαλείμματα των μανικιούρ που, ελπίζουμε ότι κάνεις, φρόντισε να περνάς τα νύχια σου με ένα σκληρυντικό ή θεραπεία νυχιών. Αν δεν θες να αφήνεις ποτέ άβαφα τα νύχια σου, προσπάθησε τουλάχιστον να περνάς σαν βάση ένα σκληρυντικό νυχιών που θα λειτουργήσει και ως base coat.

#4. Μην τραβάς τα πετσάκια

Αν το δέρμα γύρω από τα νύχια σου παρουσιάζει ξηροδερμία, είναι πολύ πιθανό να εμφανίζεις παρωνυχίδες, πετσάκια, σκασίματα που όχι μόνο δημιουργούν μια αντιαισθητική όψη στα άκρα σου, αλλά και ευνοούν το σπάσιμο των νυχιών σου - σίγουρα πάντως δεν βοηθούν την ανάπτυξή τους. Γενικά, όταν τραβάς τα πετσάκια και δημιουργείς πληγές στην περιοχή, επηρεάζεται και η υγεία των νυχιών σου που γίνονται αδύναμα, εύθραυστα και επιρρεπή σε σπασίματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ