Follow us

Νυφικό Μακιγιάζ | Τα dos & don'ts που κάθε νύφη πρέπει να γνωρίζει

Σύμφωνα με την bridal makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου.

μακιγιάζ για νύφη Splash News/Ideal Image

Το μακιγιάζ για νύφη μπορεί να μοιάζει οπτικά απλό, ωστόσο δεν είναι. Γι' αυτό ακριβώς έχει και υψηλό price tag. "Από τη μία θέλουμε διάρκεια, κι από την άλλη φυσικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό, σαν κόντρα ρόλος", μου λέει η bridal makeup artist, Ολίβια Σαχινίδου. "Το μακιγιάζ για νύφη θα πρέπει επίσης να μπορεί να ανταποκρίνεται σε πολλούς διαφορετικούς φωτισμούς, από το φως της ημέρας κατά τη διάρκεια του μυστηρίου, μέχρι το ψεύτικο φως της δεξίωσης το βράδυ. Επιπλέον, θα πρέπει να αποτυπώνεται σωστά και στις φωτογραφίες. Δεν είναι εύκολο να τα πετύχεις όλα αυτά", εξηγεί.

We Ask The Pros | Το πιο κολακευτικό νυφικό μακιγιάζ για μελαχρινές σύμφωνα με την Ολίβια Σαχινίδου

Καθώς είναι η απόλυτη expert στο νυφικό μακιγιάζ, αποφάσισα να τη ρωτήσω ποια είναι τα dos & don'ts που κάθε νύφη θα πρέπει να προσέχει τη μέρα του γάμου της. Βγάλε χαρτί και μολύβι για να κρατήσεις σημειώσεις γιατί όλα όσα μου είπε ήταν πραγματικά ενδιαφέροντα:

Dos

-Έχε μαζί σου ένα survival beauty kit. Όπως μου είπε η Ολίβια, το νεσεσέρ σου εκείνη τη μέρα δεν χρειάζεται να έχει πολλά πράγματα. "Το κραγιόν που φοράς, ένα puff με λίγη πούδρα ή blotting papers για να μειώσεις τη λιπαρότητα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της βραδιάς".

-Ενυδάτωσε καλά την επιδερμίδα σου. "Το μακιγιάζ δεν κάνει θαύματα. Θα πρέπει να έχεις δουλέψει με την επιδερμίδα σου μήνες πριν έτσι ώστε το δέρμα να είναι καλά ενυδατωμένο κι έτσι η βάση του μακιγιάζ να δείχνει φυσικά όμορφη", λέει η Ολίβια. Μια απλή ενυδατική κρέμα δεν είναι αρκετή. Εμείς σου προτείνουμε να ακολουθήσεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιποίησης μήνες πριν το γάμο σου, το οποίο να περιλαμβάνει θεραπείες ενυδάτωσης, αλλά και χημικά peelings στο γραφείο του δερματολόγου ή του αισθητικού σου.

-Εμπιστεύσου την makeup artist σου. Φυσικά και θα πρέπει να της επικοινωνήσεις τι είδους μακιγιάζ θέλεις, ωστόσο από τη στιγμή που επέλεξες να συνεργαστείς μαζί της θα πρέπει να της δείξεις απόλυτη εμπιστοσύνη σε ό,τι έχει να κάνει με τις τεχνικές του μακιγιάζ, καθώς εκείνη γνωρίζει πώς να το κάνει να διαρκεί όλη τη μέρα (και τη νύχτα). "Αν θέλεις να νιώθεις πιο ασφαλής, κάνε πρόβα μακιγιάζ πριν το γάμο", συμβουλεύει η Ολίβια.

Don'ts

-Απόφυγε τους πειραματισμούς. Μην υιοθετήσεις ένα τελείως διαφορετικό μακιγιάζ από αυτό που κάνεις συνήθως και μείνε πιστή στο στιλ που σε χαρακτηρίζει. "Η φιλοσοφία του μακιγιάζ εκείνης της μέρας δεν θα πρέπει να διαφέρει από αυτό που έχουν συνηθίσει να σε βλέπουν οι συγγενείς και οι φίλοι σου", λέει η Ολίβια.

-Μην ξενυχτήσεις και μην πιεις αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. "Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι. Το αλκοόλ και το ξενύχτι αφυδατώνει το δέρμα, οπότε απόφυγε να κάνεις το μπάτσελορ τρεις μέρες πριν το γάμο", εξηγεί.

-Μην μαυρίσεις πολύ. "Ειδικά αν ο γάμος γίνεται προς το τέλος του καλοκαιριού, θα πρέπει να προσέξεις να μην εκτίθεσαι πολύ στον ήλιο όσο είσαι διακοπές. Το έντονο μαύρισμα αγριεύει το πρόσωπο. Αντίθετα στο σώμα δείχνει πάντα όμορφο", λέει η Ολίβια.

-Μην έχεις πολύ κόσμο στην προετοιμασία σου. "Ο συνωστισμός στο δωμάτιο ετοιμασίας της νύφης πάντα καθυστερεί την όλη διαδικασία. Για εμένα εκεί θα πρέπει να βρίσκονται οι απολύτως απαραίτητοι έτσι ώστε η νύφη να μένει ακίνητη κι αμίλητη και οι επαγγελματίες που την έχουν αναλάβει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι", εξηγεί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ