Follow us

Diane von Furstenberg: "Η γυναίκα που ήθελα να γίνω"

Με αφορμή την κυκλοφορία δύο βιβλίων της, η επινοητής του wrap dress μιλάει για όλους και για όλα

Diane von Furstenberg

Με αφορμή την κυκλοφορία δύο βιβλίων της, η επινοητής του wrap dress μιλάει για όλους και για όλα


Το 2014 υπήρξε μία χρονιά- ορόσημο για την καριέρα της Diane von Furstenberg, η οποία γιόρτασε τα 40 χρόνια από την επινόηση του wrap dress αλλά και τιμήθηκε με ένα ακόμα βραβείο για την -έως τώρα- πορεία της: το Superstar Award του Fashion Group International. Κι όμως, για την Μεγάλη Κυρία της μόδας, η χρονιά δεν έχει τελειώσει, αφού, μόλις χθες, κυκλοφόρησαν δύο βιβλία της: η αυτοβιογραφία της, “The Woman I wanted to be” και το λεύκωμα “Journey of a Dress” με θέμα την πορεία του θρυλικού φορέματος που την έκανε διάσημη. Ταυτόχρονα, την Κυριακή ξεκινάει, στο E! Entertainment το πολυαναμενόμενο reality show, “House of DVF”, με πρωταγωνίστρια την ίδια. Η Diane von Furstenberg, με αφορμή όλα αυτά τα νέα, μίλησε, εφ' όλης της ύλης, στο Style.com

Στο “The Woman I Wanted to Be”, υποστηρίζεις ότι έγινες η μητέρα σου. Για ποιο λόγο;
Ξέρεις, η δύναμη μίας μητέρας είναι τόσο μεγάλη- είναι σαν να έχεις μία προστατευτική ασπίδα γύρω σου, όσο έχεις την μητέρα σου. Όταν αυτή πεθαίνει, δεν νιώθεις ότι έχεις αυτή την προστασία πια. Πραγματικά (η μητέρα μου) άσκησε μεγάλη επιρροή πάνω μου- μεγαλύτερη από οποιονδήποτε άλλο. Όταν βρήκα το σημείωμα της μητέρας μου προς τους γονείς της (σ.σ. Αναφέρεσται στο γράμμα που έγραψε η μητέρα της von Furstenberg, Lily, στους γονείς της, όταν την συνέλαβαν οι ναζί), ένιωσα ότι δεν μπορώ να νιώθω πια φόβο. Έπρεπε να πω την ιστορία της.

Diane von Furstenberg: "Η γυναίκα που ήθελα να γίνω"

Όταν πρωτοδημιούργησες το wrap dress, δεν θεωρούσες τον εαυτό σου σχεδιάστρια. Γιατί;
Διαβάζω την βιογραφία της Coco Chanel αυτή τη στιγμή και η ίδια είχε αναφέρει το ίδιο πράγμα. Δεν είναι ότι ήθελα να γίνω σχεδιάστρια, αλλά ότι ήρθα σε επαφή με έναν σωστό ράφτη, που μου έμαθε πώς να γίνω καλή σχεδιάστρια. Όταν αποφάσισα ότι θα ζούσα εδώ (στην Αμερική), επέστρεψα για λίγο στην Ιταλία και έφτιαξα μερικά δείγματα. Ήθελα να φτιάξω φορέματα εύκολα, που θα μπορούσαν να φορεθούν από όλες, και κανένας δεν τους έδωσε καμία σημασία, μέχρι που τα είδε η Diana Vreeland και είπε 'Είναι πανέξυπνο!

Διάβασε περισσότερα στο MadameFigaro.gr



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ