Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ17.03.2017

Μπράουνις με ταχίνι (νηστίσιμο και νόστιμο)

Φτιάξε το πιο νόστιμο και νηστίσιμο μπράουνις με κρέμα ταχίνι από τον Cool Artisan.

Μπράουνις με ταχίνι

Για το Μπράουνις με ταχίνι:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Για την κρέμα ταχίνι
100 γρ ταχίνι
60 γρ μέλι

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

More from

TASTY GUIDE

O Nobu Matsuhisa, η μητέρα-μέντορας του και οι κουζίνες της Μεσογείου

Συναντήσαμε τον star chef στο Matsuhisa Athens με αφορμή το 10ο Nobu Food Festival

Γρανίτα με κεράσι – Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

Η Κλειώ Δημητριάδου, διαιτολόγος- διατροφολόγος δοκιμάζει το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο: γρανίτα με κεράσι.

Το νέο αυθεντικό ποτήρι του Nescafé Frappé είναι εδώ και είναι γεμάτο… καλοκαίρια!

Ζήσε το καλοκαίρι σου με την καλύτερη παγωμένη απόλαυση

Στο Grace Santorini απολαμβάνεις τις καλύτερες σαμπάνιες με την πιο όμορφη θέα

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και δείπνα για αξέχαστες εμπειρίες

Καλοκαιρινή τάρτα με φράουλες σε κούπα, σε μόλις 10 λεπτά!

Κακόμαθε τον εαυτό σου με ένα γευστικό και εύκολο πιάτο

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

S.Pellegrino Young Chef: Για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας chef στον τελικό!

Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις χώρες της Μεσογείου και θα τις εκπροσωπήσει στον μεγάλο τελικό στο Μιλάνο

Φανταστικές συνταγές που είδαμε σε ταινίες και πώς να τις φτιάξεις

Πώς θα ετοιμάσεις στην κουζίνα σου γνωστά πιάτα της μικρής και της μεγάλης οθόνης.