Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ17.03.2017

Μπράουνις με ταχίνι (νηστίσιμο και νόστιμο)

Φτιάξε το πιο νόστιμο και νηστίσιμο μπράουνις με κρέμα ταχίνι από τον Cool Artisan.

Μπράουνις με ταχίνι

Για το Μπράουνις με ταχίνι:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Για την κρέμα ταχίνι
100 γρ ταχίνι
60 γρ μέλι

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

More from

TASTY GUIDE

Μικρά κολπάκια για να μαγειρεύεις σαν σεφ με αστέρι Michelin

Πώς θα κρατήσεις το αβοκάντο σου φρέσκο, θα ποσάρεις τέλεια τα αυγά και άλλα τέτοια μικρά που υποψιαζόσουν αλλά δεν έκανες μέχρι σήμερα.

Τι καινούριο έρχεται τη νέα σεζόν στην Αθήνα;

Τα μέρη που θα αγαπήσεις στην πόλη για φαγητό, ποτό και καφέ

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!

Πανεύκολη αλλά και σούπερ υγιεινή ζύμη για πίτσα που θα φτιάξεις εύκολα με λίγα υλικά!

Ο κήπος του Holy Garden σε μυεί στη φιλοσοφία του #Relearnnatural

Η πιο premium vodka, Belvedere, σού παρουσιάζει τα Spritz cocktails της, δημιουργημένα με φρέσκα συστατικά!

Τρισδιάστατα γλυκά εμπνευσμένα από έργα τέχνης

Όταν το φαγητό αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Τέχνη

Πώς θα φτιάξεις λιαστές ντομάτες μόνη σου στο φούρνο

Η Ελένη Δασκαλάκη μας δείχνει βήμα βήμα τη συνταγή

Pancakes με γλυκοπατάτα: Ένα υγιεινό και νόστιμο πρωινό γεύμα

Ένα διαφορετικό πιάτο για να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία στο πρωινό σου

Millennial Pink: Ναι, μπορείς να το φας

9 foodie προτάσεις για σένα που έχεις εμμονή με το ροζ