Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
Σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ με πορτοκάλι (+vegan)
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ17.03.2017

Μπράουνις με ταχίνι (νηστίσιμο και νόστιμο)

Φτιάξε το πιο νόστιμο και νηστίσιμο μπράουνις με κρέμα ταχίνι από τον Cool Artisan.

Μπράουνις με ταχίνι

Για το Μπράουνις με ταχίνι:

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
150 γρ. χυμό πορτοκάλι σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ. ταχίνι
150 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. δάκρυα σοκολάτας
50 γρ. κονιάκ
λίγο κακάο και λίγο ηλιέλαιο γι το άλειμμα
Για την κρέμα ταχίνι
100 γρ ταχίνι
60 γρ μέλι

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια ακουμπάμε πάνω ένα γυάλινο μπολ προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε τη σοκολάτα στο μπολ και λιώνουμε την κουβερτούρα με τη μέθοδο μπαιν-μαρι.
Ανακατεύουμε τα κομμάτια σοκολάτας με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι, ανακατεύουμε καλά, και μετά προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζι το αλεύρι, το μπέικιν, τη κανέλα και την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύσμα.
Ενσωματώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα ελαφρά για 5 λεπτά…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

More from

GOURMET

Τα δύο πρώτα παγωτά της σεζόν είναι επιτέλους εδώ!

Η ΕΒΓΑ και η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν μια νέα πιο γλυκιά διάσταση στο καλοκαίρι μας

Υγιεινά pancakes: 4 πανεύκολες και πεντανόσιμες συνταγές

To αγαπημένο πρωινό γεύμα στην πιο light εκδοχή του

Σπιτικές μπάρες πρωτεΐνης με σοκολάτα και βρώμη έτοιμες σε 5 λεπτά!

Super γρήγορες και εύκολες μπάρες σοκολάτας με βρώμη για να έχεις ένα υγιεινό πρωινό όλη την εβδομάδα. Ετοίμασέ τες από το Σαββατοκύριακο και έχε απόθεμα!

Νηστίσιμοι κεφτέδες με φακές από την Αργυρώ

Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα 20 πιο λαχταριστά πασχαλινά γλυκά που έχουμε δει!

Πάρε ιδέες για να δημιουργήσεις και να διακοσμήσεις!