Follow us

"Dance Days Chania": Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Φιλοξενεί παραστάσεις δημιουργών από οκτώ χώρες.

σύγχρονο iStock

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Dance Days Chania” επιστρέφει για 13η χρονιά από 22/7 με στόχο να γιορτάσει τη ζωή εστιάζοντας στο "συνειδητό σώμα", με τη Σοφία Φαλιέρου να συνεχίζει στο τιμόνι της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Αισθάνεται, αποκωδικοποιεί, ακούει τους παλμούς σωμάτων σε αναμονή, εξέγερση, σωμάτων σε αμφισβήτηση, εγρήγορση αλλά και αφύπνιση. Σωμάτων ενεργών! Παρακολουθεί τις μετατοπίσεις τους στον χώρο και στον χρόνο.

Το φεστιβάλ χορού ανανεώνει το καθιερωμένο πια ραντεβού του στα Χανιά, φιλοξενώντας παραστάσεις δημιουργών από οκτώ χώρες και αναδεικνύοντας διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης χορευτικής σκηνής και δημιουργίας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα δυναμικά, με γενναίες θέσεις, ρομαντικές, τολμηρές, αλλά πάντα ανθρώπινες, με ενσυναίσθηση, ευαισθησία και έντονο προβληματισμό μπροστά σε έναν κόσμο διαρκώς μεταβαλλόμενο.

Το σύνολο των παραστάσεων θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", στην καρδιά της παλιάς πόλης, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία και γειτονιές.

Το 13ο Dance Days Chania θα φιλοξενήσει 17 παραστάσεις, 12 σεμινάρια, την ενότητα "Νέοι δημιουργοί και δημόσιος χώρος", ένα διήμερο video dance με περισσότερα από 28 επιλεγμένα έργα θα προβληθούν σε επιλεγμένα σημεία της πόλης με ελεύθερη είσοδο (26/7 & 2/8), ένα διακρατικό καλλιτεχνικό residency σε συνεργασία με τη Στέγη Χορού Λεμεσού, μια ημερίδα με θέμα "Σώμα στον δημόσιο χώρο ως βίωμα και ως πράξη" σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Π.Κ. (23/7), καθώς και έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής από παιδιά και εφήβους με θέμα "Το δικό μου σώμα μιλά" (21-30/7), απόρροια του προγράμματος που υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία του Δήμου Χανίων από τον Απρίλιο του 2023.

H έναρξη του προγράμματος των παραστάσεων έχει οριστεί για τις 22 Ιουλίου στην πλατεία Γιαλί Τζαμισί με το έργο "The Sad-Mad Method” από την Cia Carla Sistere με μια παράσταση σχεδόν βγαλμένη από ταινία βωβού κινηματογράφου, για όλη την οικογένεια. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την παράσταση "A signal that travels down through your heart episode #1" της Εύας Γεωργιτσοπούλου: "Ένα κινητικό εγκώμιο στη ρομαντική αγάπη, όπου οι στερεοτυπικές αφηγήσεις για τον έρωτα υπολείπονται”.

Αναπόσπαστο μέρους του Dance Days Chania αποτελεί το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα μέσα από σεμινάρια, τα οποία αφορούν σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες, σπουδαστές, εφήβους και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι εγγραφές στα σεμινάρια συνεχίζονται στο dd.ch.workshops@gmail.com.

Βρες το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο dancedays.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ