Follow us

Kiddos Kipos - The School Project | Τα παιδιά μαθαίνουν τη βιωσιμότητα με τον πιο δημιουργικό τρόπο

Η Praktiker συνεργάζεται με μαθητές και εκπαιδευτικούς και όλοι μαζί κάνουν την πόλη μας, πιο "πράσινη".

MissBloom TEAM
Kiddos Kipos - The School Project | Τα παιδιά μαθαίνουν τη βιωσιμότητα με τον πιο δημιουργικό τρόπο

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι οι αξίες, οι αντιλήψεις, οι συνήθειες και τα ενδιαφέροντά τους που θα διαμορφώσουν τη σύγχρονη κοινωνία σε κάποια χρόνια από σήμερα, αλλάζοντας όσα πρέπει να αλλάξουν και διατηρώντας εκείνα που αξίζει να μείνουν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μιλάμε για μέλλον, όταν αγνοούμε την έννοια της βιωσιμότητας, μία έννοια που οφείλει να γνωρίζει, έμπρακτα, κάθε άνθρωπος, αλλά και οι μικροί μας φίλοι.

Και επειδή, η θεωρία απέχει κατά πολύ από την πράξη, η Praktiker έκανε τη βιωσιμότητα πιο "χειροπιαστή" από ποτέ, με το καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Kiddos Kipos - The School Project. Στόχος; Να μετατρέψει τα προαύλια των σχολείων σε πνεύμονες πρασίνου. Πώς; Με τη βοήθεια των μαθητών, φυσικά.

Kiddos Kipos - The School Project | Τα παιδιά μαθαίνουν τη βιωσιμότητα με τον πιο δημιουργικό τρόπο

Το πρόγραμμα, πιστό στην υπόσχεση της Praktiker "Αναλαμβάνουμε
πρωτοβουλίες που κάνουν τις πόλεις μας πιο πράσινες"
, μαθαίνει στους μαθητές πως η αρχή της φροντίδας του περιβάλλοντος μπορεί να γίνει από τον ίδιο τους τον χώρο, είτε πρόκειται για το σπίτι τους, είτε για το σχολείο τους.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στο πράσινο και στη φύση, μαθαίνουν την αξία των φυτών και της κηπουρικής και εντέλει υιοθετούν μία πιο βιώσιμη κουλτούρα στη ζωή τους.

Praktiker

Τα στάδια του προγράμματος

Η οικολογική συνείδηση των μαθητών καλλιεργείται μέσα από τις δύο φάσεις του καλοσχεδιασμένου προγράμματος της Praktiker. Η πρώτη αφορά στις επισκέψεις της ομάδας των "Kipos Experts" στους χώρους του σχολείου, όπου μέσω της συνεργασίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς, δημιουργούν όλοι μαζί λαχανόκηπους για τη φύτευση αρωματικών φυτών.

Θέλοντας, ωστόσο, να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο αυτή τη μοναδική εμπειρία, η Praktiker φιλοξενεί μαθητές για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με τo WWF και τους "Κipos Experts", όπου από τη θεωρία περνούν στην πράξη και γίνονται "master κηπουροί". Και όλα αυτά, στο πιο ιδανικό περιβάλλον- στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο "Urban Kipos" του Praktiker Παλλήνης.

Praktiker

Οι δράσεις μέχρι σήμερα

Η αρχή έγινε με 7 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αθηναίων, με δράσεις που αφορούν στις φυτεύσεις παρτεριών ή/και ζαρντινιέρων & γλαστρών, και το πρασίνισμα των προαύλιων χώρων τους. Περίπου 780 παιδάκια φύτευσαν μαζί με τους "Kipos Experts", ενώ συνολικά από το εν λόγω έργο επωφελήθηκαν περίπου 1680 άτομα (μαθητές & εκπαιδευτικοί).

Πέρα από τις εργασίες καθαρισμού και τοποθέτησης αυτόματου ποτίσματος, φυτεύτηκαν συνολικά περισσότερα από 750 φυτά, καθώς και 30 ζαρντινιέρες και γλάστρες με φυτά, μεταμορφώνοντας έτσι τους χώρους των σχολείων σε μικρές οάσεις πρασίνου μέσα στην πόλη.

Praktiker

Ακόμη, η δράση του Kiddos Kipos επεκτείνεται, συνεχώς, προκειμένου να πρασινίζει όλο και περισσότερα σχολεία της Αθήνας. Έως το τέλος του 2023 το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε σχολεία Αν. Αττικής με το στάδιο καταγραφής αναγκών να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Μία ξεχωριστή επίσκεψη στην Παλλήνη

Την Πέμπτη 06.07.2023 το Urban Kipos Corner του καταστήματος Praktiker
στην Παλλήνη, καλωσόρισε μαθητές Γ’, Δ’, Ε’, και ΣΤ’ δημοτικού. Σε συνεργασία με τo WWF, τους υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της και τους μίλησε για την προστασία του περιβάλλοντος και την αλληλένδετη σύνδεσή μας με τη φύση, εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους όλοι, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τη καθημερινότητά τους πιο πράσινη, ξεκινώντας από το σπίτι τους.

Τα παιδιά έμαθαν την αξία ύπαρξης ενός κήπου στην αυλή τους, πήραν πληροφορίες για την εποχικότητα των φυτών, των φρούτων και των λαχανικών, και έμαθαν για την βιοποικιλότητα, αλλά και για τα φυτά που συναντάμε στη Μεσόγειο.

Praktiker

Με την καθοδήγηση των "Kipos Experts" της Praktiker, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γίνουν και οι ίδιοι μικροί κηπουροί, φυτεύοντας αρωματικά φυτά και παίρνοντάς τα στη συνέχεια μαζί τους ώστε να συνεχίζουν να τα φροντίζουν στο σπίτι τους.

Η συνολική εμπειρία αποτελεί ένα πολύτιμο μάθημα για κάθε παιδί. Η φροντίδα, ο σεβασμός και η αγάπη για το περιβάλλον που καλλιεργούνται μέσω του προγράμματος, γίνονται σιγά σιγά κομμάτι της προσωπικότητας των μαθητών, οι οποίοι, πλέον, μπορούν να "χτίσουν" με τη σειρά τους έναν καλύτερο κόσμο, ένα πιο "πράσινο" αύριο για όλους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ