Follow us

Διαλειμματική νηστεία χωρίς να πεινάς | Tips που θα σε βοηθήσουν

Plus: Τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στη διαλειμματική νηστεία.

διατροφή iStock

Η διαλειμματική νηστεία έχει γίνει δημοφιλής τάση στον κόσμο της υγείας και της ευεξίας τα τελευταία χρόνια. Ενώ η παραδοσιακή νηστεία περιλαμβάνει την αποχή από το φαγητό για παρατεταμένες περιόδους, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν τώρα τη διαλειμματική νηστεία, η οποία περιλαμβάνει εναλλαγή μεταξύ των περιόδων φαγητού και νηστείας. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της είναι η απώλεια βάρους, ενώ πολλοί τρομάζουν με την ιδέα ότι ενδεχομένως να αισθάνονται πείνα κατά τις περιόδους νηστείας τους. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να εξασκηθείς σε αυτή χωρίς να πεινάς, αρκεί να κάνεις έξυπνες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια των διατροφικών περιόδων και ενσωματώνοντας υγιεινές συνήθειες στον τρόπο ζωής σου.

Μερικές συμβουλές για διαλειμματική νηστεία χωρίς να πεινάς:

Επίλεξε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά: Όταν διακόπτεις τη νηστεία σου, επίλεξε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υγιή λίπη και φυτικές ίνες. Αυτές οι τροφές θα σε κρατήσουν χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα μειώσουν την πιθανότητα πείνας κατά τις περιόδους νηστείας.

Μείνε ενυδατωμένη: Πίνε άφθονο νερό κατά τις περιόδους νηστείας. Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πείνας και να κάνει τη νηστεία πιο δύσκολη.

Διάβασε περισσότερα: shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ