Follow us

Τα βιβλία που διαβάζουν οι πανίσχυροι και επιτυχημένοι του κόσμου τούτου

Πέρα από ηγετικές φυσιογνωμίες στους τομείς τους, είναι και παθιασμένοι αναγνώστες.

MissBloom TEAM
gates Esquire LAT

Αρκετοί από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο έχουν ένα κοινό, αλλά όχι πολύ γνωστό, χαρακτηριστικό: την αγάπη τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Φιγούρες όπως ο Barack Obama, ο Bill Gates, ο Elon Musk και ο Mark Zuckerberg όχι μόνο έχουν φτάσει στην κορυφή στους αντίστοιχους τομείς τους, αλλά είναι επίσης ένθερμοι υποστηρικτές της σημασίας του διαβάσματος για τη διεύρυνση του νου και την απόκτηση γνώσεων. Παρακάτω θα βρεις τα βιβλία που προτείνουν για το 2024.

Bill Gates

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, εστιάζει στη σημασία της κλιματικής αλλαγής και των επειγόντων περιστατικών υγείας με τις λογοτεχνικές του συστάσεις για το 2024.

The Song of the Cell (Siddhartha Mukherjee): Ο Gates επαινεί αυτό το έργο για την εξήγηση της εξέλιξης της ζωής και τον τρόπο με τον οποίο οι ανθρώπινες ασθένειες συνδέονται με τα κύτταρα του σώματος.

Not the End of the World (Hannah Ritchie): Γραμμένο από μια επιστήμονα δεδομένων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το βιβλίο αυτό προσφέρει ελπίδα και αισιόδοξες προοπτικές για την κλιματική αλλαγή.

Invention and Innovation (Vaclav Smil): Ο Gates επισημαίνει αυτό το βιβλίο ως ένα πολύτιμο ανάγνωσμα για την εφεύρεση και την καινοτομία, θεωρώντας το απαραίτητο για την κατανόηση και την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων.

Barack Obama

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama, μοιράζεται στον λογαριασμό του στο X τις λογοτεχνικές του προτάσεις με επίκεντρο τα κοινωνικά δικαιώματα, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την επίδραση των νέων τεχνολογιών. Μεταξύ των συστάσεών του για το 2024 είναι οι εξής:

The Heaven & Earth Grocery Store (James McBride): Ο συγγραφέας αυτός, στον οποίο ο Obama απένειμε το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Επιστημών το 2015, προσφέρει μια μοναδική οπτική για τα κοινωνικά ζητήματα.

King: The Life of Martin Luther King (Jonathan Eig): Ένα έργο που καταγράφει τη ζωή και τα επιτεύγματα του Martin Luther King Jr., παρέχοντας έμπνευση και προβληματισμούς για τον αγώνα για ισότητα.

MANIAC (Benjamin Labatut) [Εκδόσεις: ΔΩΜΑ]: Εξερευνά την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης και θέτει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας σε έναν τεχνολογικά προηγμένο κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ