Follow us

Πού θα δείτε τις ταινίες που κέρδισαν στα 96α βραβεία Όσκαρ 2024

Πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε τα φιλμ που βράβευσε φέτος η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

MissBloom TEAM
ταινια «Οπενχάιμερ»

Η περίοδος των βραβείων τελείωσε και επισήμως με την απονομή των 96ων βραβείων Όσκαρ (10/3), εκεί όπου θριάμβευσε το "Όπενχάιμερ" αποσπώντας επτά χρυσά αγαλματίδια και έγραψε ιστορία το "Poor Things" κατακτώντας τέσσερα, εκ των οποίων το α' γυναικείου ρόλου με την Εmma Stone να πραγματοποιεί αποστομωτική ανατροπή. Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη ώρα να δείτε για πρώτη φορά ή να παρακολουθήσετε ξανά τις ταινίες που βράβευσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ακολουθώντας τον κινηματογραφικό οδηγό που θα βρείτε παρακάτω.

Οι τίτλοι που ακολουθούν βρίσκονται σε αλφαβητική σειρά. Σημειώστε πως ο προγραμματισμός ορισμένων ταινιών ενδέχεται να αλλάξει τις επόμενες εβδομάδες.

20 Days in Mariupol

Μια ομάδα Ουκρανών δημοσιογράφων προσπαθεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της καθώς η ρωσική εισβολή στη χώρα έχει μόλις ξεσπάσει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω Amazon.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, η καινούρια δημιουργία του αγαπημένου Χαγιάο Μιγιαζάκι ("Ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων", "Το Κινούμενο Κάστρο") αποτελεί μία ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη φιλμογραφία του. Η δράση περιστρέφεται γύρω από ένα αγόρι που αναζητά τη μητέρα του σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν νεκρά και ζωντανά όντα. Εκεί η έννοια της ύπαρξης αποκτά νέα σημασία και ο ήρωας ετοιμάζει να βιώσει μια πρωτόγνωρη περιπέτεια. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α".

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη εναλλακτικά στην Ελλάδα.

Ανατομία μιας Πτώσης

Μια Γερμανίδα συγγραφέας κατηγορείται για το θάνατο του Γάλλου συζύγου της. Στο δικαστήριο αποκαλύπτονται πολλές κρυφές πλευρές της σχέσης τους, περιπλέκοντας τις ενδείξεις για την ενοχή ή την αθωότητά της. Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες για ένα καλοστημένο κι αγωνιώδες δικαστικό δράμα με μια καθηλωτική ερμηνεία από τη Sandra Hüller, το οποίο εντάσσει έντεχνα στην ακροαματική διαδικασία περίπλοκα, συναρπαστικά κοινωνικά ερωτήματα. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους. Δείτε το πρόγραμμα προβολών. Τη σεζόν 2024-2025 θα είναι διαθέσιμη στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Ζώνη Ενδιαφέροντος

Η ειδυλλιακή καθημερινότητα της επταμελούς οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες και της συζύγου του Χέντγουικ, οι οποίοι περνούν τις μέρες του σ’ ένα πανέμορφο σπίτι με κήπο δίπλα στον τοίχο του στρατοπέδου. Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Καννών για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην καρδιά του σκοταδιού, όπου φρίκη, γαλήνη, γενοκτονία και γλυκιά ζωή αγκαλιάζονται με έναν αποστασιοποιημένο κινηματογραφικά τρόπο, ο οποίος αναδεικνύει με μεγαλοφυή λιτότητα τον πυρήνα του ιστορικού κακού. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α".

Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους. Δείτε το πρόγραμμα προβολών. Τη σεζόν 2024-2025 θα είναι διαθέσιμη στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ