Follow us

Η επιστροφή της πιο στοιχειωτικής "Προφητείας" του σινεμά

Το δημοφιλές horror των 70s έρχεται ξανά στην επικαιρότητα χάρη στο πρίκουελ "Ο Πρώτος Οιωνός", το οποίο φιλοδοξεί να σκορπίσει ανατριχίλες αντάξιες του κινηματογραφικού προγόνου του

MissBloom TEAM
ταινια «Ο Πρώτος Οιωνός»

Το όνομα του Richard Donner ενδεχομένως να μη σας θυμίζει κάτι. Πρόκειται, ωστόσο, για τον Αμερικανό σκηνοθέτη στον οποίο πιστώνονται ουκ ολίγες εμπορικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’70 και του ’80, όπως τα "Σούπερμαν" (1978), "Goonies" (1985) και "Φονικό Όπλο" (1987). Η καριέρα του, βέβαια, πιθανότατα να μην εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο αν δεν είχε γυρίσει προηγουμένως την ανατριχιαστική "Προφητεία" (1976): μία από τις διασημότερες ταινίες τρόμου της περιόδου, κάτι που αποδεικνύουν τα τρία σίκουελ και το ένα ριμέικ (2006) που τη διαδέχθηκαν, η οποία αποκτά τώρα πρίκουελ με τίτλο "Ο Πρώτος Οιωνός". Προτού αναφερθούμε, όμως, στα όσα επιφυλάσσει η νέα παραγωγή, θυμόμαστε τους λόγους για τους οποίους το horror του Donner παραμένει ακαταμάχητο.

Το μωρό του εξορκιστή

Με πρόσφατα τα εισπρακτικά και καλλιτεχνικά σουξέ του "Μωρού της Ρόζμαρι" (Roman Polanski, 1968) και του "Εξορκιστή" (William Friedkin, 1973), οι παραγωγοί του Χόλιγουντ έψαχναν το horror σενάριο που θα συνέχιζε να τρομοκρατεί το κοινό σπάζοντας τα ταμεία. Η απάντηση ήρθε από τον David Seltzer, ο οποίος έγραψε μια ιστορία που πρακτικά συνδύαζε ιδέες των προαναφερθέντων φιλμ με την προσθήκη ενός στοιχειωτικού τουίστ. Εάν στην περίπτωση του Polanski έχουμε τη γέννηση του Σατανά και στου Friedkin την εμφάνιση ενός δαίμονα, στην "Προφητεία" το κακό όχι απλώς έχει τη μορφή ενός παιδιού, αλλά ζει ανάμεσά μας αποφασισμένο να καταλάβει τον κόσμο. Αυτή η συνειδητοποίηση βαραίνει το χαρακτήρα που ερμηνεύει ο θρυλικός Gregory Peck, αυτόν του διπλωμάτη Robert Thorne, ο οποίος έχοντας μόλις χάσει τον νεογέννητο γιο του υιοθετεί ένα άλλο βρέφος, τον Ντάμιεν, κρυφά από τη γυναίκα του Κάθι. Για… διαβολεμένη του τύχη, όμως, μερικά χρόνια αργότερα το αγόρι αρχίζει να επιδεικνύει ανεξήγητες υπερφυσικές δυνάμεις, οι οποίες σπέρνουν το θάνατο και, ταυτόχρονα, απειλούν να εκτροχιάσουν τη ζωή και την καριέρα του Thorne.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ