Follow us

Δύο λόγια για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Γελούσε σαν μικρό παιδί, είχε συνήθειες που δεν άλλαζε με τίποτα, μιλούσε λίγο και αγαπούσε κάποιες εκφράσεις όπως το "καταρχάς", "και να σου πω και κάτι;" ή "εμένα δεν με αφορά". Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή αλλά είναι διαρκώς παρών.

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Δεν έτυχε να τον δω ποτέ από κοντά. Κάθε φορά όμως που ακούω τη φωνή του στο ραδιόφωνο, πρώτα δυναμώνω την ένταση και μετά κάνω μία μικρή προσευχή να είναι καλά εκεί που είναι. Και το πιστεύω ακράδαντα ότι τα λόγια μου δεν πάνε χαμένα, γιατί ο Μητροπάνος εκτός από ένας μεγάλος τραγουδιστής ήταν ένας καλός άνθρωπος. Από το βιβλίο του Ευθύμη Φιλίππου με τίτλο "Δημήτρης", που είναι μία συγκλονιστική δουλειά, μου είχε μείνει η εξής ιστορία. "Μία περίοδο δουλεύαμε μαζί στη Θεσσαλονίκη. Ερχόταν ένα αγόρι ανάπηρο στο μαγαζί και ο Δημήτρης είχε στεναχωρηθεί πολύ με την κατάσταση του παιδιού και του είχε προτείνει να του πληρώσει τα έξοδα για να έρθει στην Αθήνα να κάνει εγχείρηση και φυσιοθεραπείες σε ένα γνωστό του γιατρό. Το είχε λυπηθεί πολύ αυτό το αγόρι. Του είχε πει μάλιστα να περνάει όποτε θέλει από το μαγαζί να του δίνει χαρτζιλίκι. Ένα βράδυ που τελειώσαμε από το μαγαζί πήγα με τον Δημήτρη σε ένα σκυλάδικο. Με το που μπήκαμε μέσα τον κοιτάζω και του λέω: ''Δημήτρη, κοίτα μπροστά μας ποιος χορεύει. Το καμάρι μας. Ο Δημήτρης δεν μίλησε και κάθισε σε μία άκρη. Αυτός μας είδε και έφυγε. Την επόμενη μέρα με φώναξε και μου είπε: Στην αρχή όταν τον είδα νευρίασα αλλά μετά το σκέφτηκα καλύτερα και ηρέμησα. Καλύτερα που είναι καλά, γιατί στεναχωριόμουν που κούτσαινε. Αυτό μου είπε, ούτε φώναξε, ούτε εκνευρίστηκε ούτε τίποτα. Τέτοιος ήταν", αφηγήθηκε ένας συνεργάτης της.

Δύο λόγια για τον Δημήτρη Μητροπάνο
Η Βένια και Δημήτρης Μητροπάνος

Ο Θάνος Μικρούτσικος σε μία εκπομπή αφιέρωμα στον Μητροπάνο είχε αναφερθεί σε σε ένα ξεχωριστό χειροκρότημα. Όπου ένας καλλιτέχνης αντιμετωπίστηκε ως μύθος εν ζωή. Ο Θάνος Μικρούτσικος αναφερόταν στην εμφάνιση του Δημήτρη Μητροπάνου στο Καλλιμάρμαρο το 2008, μετά την περιπέτεια της υγείας του. "Ήταν 65.000 με 70.000 κόσμος. Ηταν η επιστροφή του Δημήτρη επί της ουσίας, μετά από την ταλαιπωρία που είχε τα τελευταία χρόνια. Ξέρεις τι γίνεται; Έχω παρακολουθήσει συναυλίες τέτοιες από την εποχή της μεταπολίτευσης. Αυτό το πράγμα που αισθανθήκαμε, όσοι ήμασταν επάνω και δίπλα στο πάλκο, ήταν κάτι μοναδικό. Δηλαδή σηκώθηκαν αυτές οι χιλιάδες κόσμου και έδειξαν ένα συνδυασμό αγάπης και σεβασμού, τέτοιο, που έκανε τον Μητροπάνο έναν μύθο σε λειτουργία. Και δανειστήκαμε όλοι εκείνη την ημέρα, κάτι από αυτό. Δεν νομίζω αν το έχει πετύχει αυτό άλλος τραγουδιστής από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Επειδή δεν το συνειδητοποιεί θα το διαχειριστεί σωστά ο Μήτσος", είχε πει ο μουσικοσυνθέτης παρουσία του φίλου του.

ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Αλλά ούτε εκείνο το παρατεταμένο χειροκρότημα στο Καλλιμάρμαρο, δεν ακολούθησε τον Μητροπάνο στο σπίτι του. Ήταν μία συμβουλή που είχε κρατήσει από τον φιλόσοφο Ζαμπέτα. Ο Ζαμπέτας τον είχε μαζί του από πιτσιρικά, όταν ακόμα πήγαινε στο σχολείο και φρόντιζε να τον διώχνει νωρίς από το μαγαζί για να κοιμάται και να μη χάνει τα μαθήματα του. Μάλιστα, όταν έμαθε ότι ο Μητροπάνος του την έσκαγε και συνέχιζε τη διασκέδαση αλλού, έβαζε οδηγό να τον αφήνει μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του. Ο Μητροπάνος σαν μία μικρή ανταπόδοση στη μνήμη του "πατέρα" του όπως τον αποκαλούσε, πλήρωσε χωρίς να το ξέρει κανείς, όλα τα έξοδα της κηδείας του.

μητροπάνος

Σε άλλα, πιο καθημερινά, ο Δημήτρης Μητροπάνος γελούσε σαν μικρό παιδί, είχε συνήθειες που δεν άλλαζε με τίποτα, μιλούσε λίγο και αγαπούσε κάποιες εκφράσεις όπως το "καταρχάς", "και να σου πω και κάτι;" ή "εμένα δεν με αφορά". Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή αλλά είναι διαρκώς παρών. Η δωρική φωνή του, που είχε τα δικά της μέτρα και το δικό της ρυθμό, συνεχίζει να μας συντροφεύει στην κίνηση στην Κηφισίας και σε όλες εκείνες τις μικρές και μεγάλες μας στιγμές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ