Follow us

Η τέλεια σαμπάνια για κάθε χριστουγεννιάτικο πιάτο

Ποια σαμπάνια ταιριάζει με τη γαλοπούλα; Ποια ταιριάζει με το χοιρινό και ποια με την βασιλόπιτα;

f-champagne

Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι προσφέρει την τέλεια ευκαιρία για να συνδυάσεις φαγητό με κρασί. Ενώ τα πιάτα που σερβίρονται για το δείπνο των Χριστουγέννων μπορεί να διαφέρουν, υπάρχουν κλασικά συνοδευτικά κρασιά που λειτουργούν καλά με τα παραδοσιακά γεύματα των Χριστουγέννων.

Είτε έχεις απλό τυρί και κράκερ ή ένα πιο περίπλοκο ορεκτικό όπως πατέ, ο αφρώδης οίνος αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για τα ορεκτικά που προηγούνται του δείπνου. Ο πιο γνωστός αφρώδης οίνος είναι η σαμπάνια.

Οι σαμπάνιες συνδυάζονται καλά με τα ορεκτικά, αφού είναι ελαφριά κρασιά με φρουτώδη αρώματα που δεν είναι βαραίνουν την αρχή ενός γεύματος. Η σαμπάνια λειτουργεί επίσης ως απεριτίφ για να συνοδεύσει ένα πιάτο πριν από το δείπνο. Οι σαμπάνιες λειτουργούν εξίσου καλά με ορεκτικά όπως φέτες λουκάνικα ή καπνιστά τυριά. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν καλά με θαλασσινούς μεζέδες όπως κέικ καβουριού.

Για το κυρίως πιάτο του γιορτινού μενού – ότι και αν περιλαμβάνει αυτό - δοκίμασε μια σαμπάνια Cattier.

Μερικές προτάσεις:

Για τη Γαλοπούλα:

Brut Saphir: Χρυσό χρώμα – 3 χρόνια παλαίωση

Πολύ σημαντική Σαμπάνια με υπεροχή του Pinot Meunier.

Χρυσόχρωμη και ζωηρή. Αστραποβολεί από αρώματα και γευστικά χαρακτηριστικά λουλουδιών, εξωτικών φρούτων και viennoiseries. Πλούσια και “στρογγυλή” στη γεύση μπορεί να προσφέρει αξέχαστες γαστρονομικές απολαύσεις συνοδεία πιάτων με πουλερικά και άσπρα κρέατα.

Η Brut Saphir είναι συνδυασμός:

50% Pinot Meunier

30% Pinot Noir

20% Chardonnay

Η τέλεια σαμπάνια για κάθε χριστουγεννιάτικο πιάτο

Για τη Γαλοπούλα με γέμιση:

Glamour Rosé: Χλωμό σομόν χρώμα – 2 χρόνια παλαίωση

Η Glamour Rosé Sec παρασκευάζεται με την προσθήκη 10% παλαιωμένου κόκκινου κρασιού από Pinot Meunier και Pinot Noir.

Αποτελεί τη σωστή επιλογή όταν επιθυμούμε την απόλαυση μιας γλυκιάς και ταυτόχρονα ξηρής (sec) ροζέ Σαμπάνιας. Η γλυκύτητά της συνδέει την απαλότητα με τη φρεσκάδα που αναδεικνύουν τα μεταξένια αρώματα ώριμων φρούτων, κόκκινων μούρων και καραμέλας.

Η κυριαρχία των Pinot και μάλιστα του Pinot Noir καθιστούν την Champagne Glamour Rosé ιδιαίτερα απολαυστική σε συνδυασμό με γαστρονομικές προτάσεις της διεθνούς κουζίνας, και ιδιαιτέρα πιάτα που συνδιάζουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις όπως πουλερικά με σάλτσα φρούτων και την παραδοσιακή γέμιση της γαλοπούλας με κάστανα, πορτοκάλι, μπαχαρικά.

Η Glamour Rosé είναι συνδυασμός:

60% Pinot Meunier

30% Pinot Noir

10% Chardonnay

glamour_rose

Για ψητά και χοιρινά:

Brut Blanc de Noirs: Χρυσοκίτρινο χρώμα από 100% μαύρα σταφύλια

Δυνατή μύτη με πλούσια αίσθηση εξωτικών φρούτων και ώριμων σταφυλιών, γεύση ξερών φρούτων, αχλαδιού, κυδώνι, κόκκινων μούρων και τόνων μαρμελάδας. Γαστρονομικά συνδυάζεται αρμονικά με πιάτα με χοιρινό κρέας, “δυνατά” πουλερικά, «παχιά» ψάρια, Ελβετική γραβιέρα, παλαιωμένες Ελληνικές γραβιέρες και τυριά τύπου έμενταλ.

Η Brut Blanc de Noirs είναι συνδυασμός:

30% Pinot Meunier

70% Pinot Noir

brut_blanc_de_noirs

Για τη Βασιλόπιτα:

Cattier Glamour: Χρυσοκίτρινο χρώμα – 2 χρόνια παλαίωση

Η Glamour Sec αποτελεί τη γλυκιά και ταυτόχρονα ξηρή (sec) πρόταση της λευκής Σαμπάνιας. Πλούσια και απαλή με αξεπέραστη φρέσκια γεύση και αρώματα ώριμων φρούτων, μελιού και κόκκινων μούρων. Εύχαριστη και ξεχωριστή όταν συνοδεύει τη παραδοσιακή βασιλόπιτα, γλυκά τσουρέκια και κέικ, ενώ είναι ιδιαίτερα απολαυστική όταν συνδυάζεται με Foie Gras και γαστρονομικές προτάσεις από την πικάντικη και Ασιατική κουζίνα, ενώ αποτελεί και βασικό συστατικό Champagne Cocktails.

Η Champagne Glamour sec είναι συνδυασμός:

1/3 Pinot Meunier

1/3 Pinot Noir

1/3 Chardonnay

glamour

Φέτος στις γιορτές συνόδεψε το φαγητό σου με μια σαμπάνια Cattier και πρόσφερε στους αγαπημένους σου μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία.

Βρες την σαμπάνια Cattier που ταιριάζει με το δείπνο σου στο www.cattier.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ