Follow us

Ξέχνα όσα ήξερες για το κοστούμι | 8 τρόποι για να το φορέσεις πιο νεανικά

8 looks, που μπορείς να κάνεις με το κοστούμι και να δημιουργήσεις fun και μοντέρνα σύνολα

Ξέχνα όσα ήξερες για το κοστούμι | 8 τρόποι για να το φορέσεις πιο νεανικά Splash/Ideal Images

Το γυναικείο κοστούμι ή αλλιώς το smoking, που πρωτοεμφανίστηκε ως μέρος της συλλογής του Ιβ Σεν Λοράν το 1966, προκάλεσε αίσθηση εν μία νυκτί.

Πρόκειται για ένα δάνειο από την ανδρική γκαρνταρόμπα, που ξεριζώνει όλες τις προκαταλήψεις της θηλυκότητας, απομακρύνοντας την από την τάση του μικρού μαύρου φορέματος, για να επαναπροσδιορίσει τη γυναικεία σεξουαλικότητα ως εκείνη, που υπήρχε κάτω από τα έντονα περιγράμματα ενός καλά ραμμένου κοστουμιού.

Μάλιστα, το κοστούμι ήρθε να δημιουργήσει το απόλυτο δυναμικό look για την εργαζόμενη γυναίκα, η οποία διεκδικούσε ηγετικούς ρόλους στον εργασιακό στίβο. Με λίγα λόγια, το γυναικείο κοστούμι είναι ένα σύμβολο επανάστασης για τη γυναίκα!

Βέβαια πέρα από την ιστορία του και το συμβολισμό του, το κοστούμι αποτελεί ένα outfit, που μπορείς και εσύ να φορέσεις τόσο στις επαγγελματικές σου εμφανίσεις όσο και στις εξόδους σου, είτε αυτές είναι πρωινές είτε βραδινές. Θα αναρωτιέσαι, όμως, πως μπορείς να το αξιοποιήσεις έτσι ώστε να μην είναι το κλασικό, αυστηρό look...

Η νέα εποχή του κλασικού κοστουμιού

Την απάντηση σου τη δίνει η Victoria Magrath, η βρετανίδα στιλίστρια με τους 1,1 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. Η @inthefrow, όπως ονομάζεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα, μας έδειξε 8 διαφορετικά looks, που μπορείς να κάνεις με το κοστούμι και να δημιουργήσεις fun και μοντέρνα σύνολα, για κάθε ώρα της ημέρας.

Η ίδια επέλεξε να πειραματιστεί με έντονες καλοκαιρινές αποχρώσεις, loose γραμμές αλλά και prints, που απογείωναν το συνηθισμένο tailored pwersuit. Συνδύασε, επίσης, διαφορετικά tops, που σίγουρα θα έχεις και εσύ στη γκαρνταρόμπα σου, ενώ μας έδειξε και συνδυασμούς με αξεσουάρ, όπως υποδήματα και τσάντες.

Ανακαλύψτε τους όλους παρακάτω!

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ