Follow us

5 λάθη που κάνεις στην οργάνωση της ντουλάπας και σε κάνουν να νιώθεις πως δεν έχεις τίποτα να φορέσεις

Πώς θα αποκτήσεις τη ντουλάπα που ονειρεύεσαι;

xakatharisma ntoulapas iStock

Εκτός από τις τάσεις της μόδας και τα διαχρονικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας, τις στιλιστικές συμβουλές και τα ατοπήματα, υπάρχει μία συμβουλή που ακολουθούν πιστά οι γυναίκες με στιλ που καθεμία από εμάς χρειάζεται να γνωρίζει. Ο λόγος για τη σωστή οργάνωση της ντουλάπας μας, που είναι πολύ σημαντική αφού έτσι θα γνωρίζεις πάντα ποια ρούχα έχεις στη διάθεση σου, σε ποια κομμάτια αξίζει να επενδύσεις αλλά και πως θα ντυθείς εύκολα στην καθημερινότητα. Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις μπει σε μία διαδικασία οργάνωσης, παρακάτω συγκεντρώσαμε πέντε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.

Ρούχα συναισθηματικής αξίας

Όλες μας έχουμε ένα φόρεμα, ένα πουκάμισο, ένα μπουφάν που φορούσαμε χρόνια πριν, άνηκε σε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο ή το φορούσαμε σε κάποια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μας. Συνήθως όμως αυτά τα κομμάτια δεν τα φοράμε στην τωρινή ζωή μας, άρα δεν χρειάζεται να πιάνουν χώρο στη ντουλάπα.

Φυσικά, αυτή είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία ρούχων και δεν χρειάζεται να πετάξεις. Μπορείς όμως να τα φυλάξεις σε κάποιο κουτί εκτός ντουλάπας, ώστε να μην πιάνουν χώρο και σε αποπροσανατολίζουν.

Λάθος μέγεθος

Όταν ανοίγεις τη ντουλάπα σου, θα πρέπει να βλέπεις ρούχα που μπορείς να φορέσεις ανά πάσα στιγμή. Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να έχεις παντελόνια που δεν σου κάνουν ή κάποιο φόρεμα που δεν σου ταιριάζει. Αυτά τα κομμάτια θα πρέπει να αποχωρήσουν από τη ντουλάπα σου και μπορείς να τα δωρίσεις είτε σε κάποια φίλη σου ή σε κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό. Να σκέφτεσαι πάντα πως κάτι που δεν ταιριάζει σε εσένα, θα βολέψει και θα δώσει πολύ χαρά σε κάποιον άλλον.

Διαβάστε Επίσης

Long time no see

Αυτό σίγουρα είναι ένα αρκετά δύσκολο βήμα για όλες μας. Οι ντουλάπες των περισσότερων γυναικών είναι γεμάτες από ρούχα που έχουμε να φορέσουμε μήνες ή και χρόνια, τα οποία όμως κρατάμε "επειδή μπορεί να τα χρειαστούμε".

Εάν θέλεις να κάνεις μία καλή εκκαθάριση στη γκαρνταρόμπα σου όμως, θα πρέπει να σκεφτείς πόσο καιρό έχεις να φορέσεις το εκάστοτε ρούχο. Εάν η απάντηση είναι από ένα χρόνο και πάνω σημαίνει πως ήρθε η στιγμή να το αποχωριστείς.

Μπορείς να κανονίσεις με τις φίλες σου να κάνετε ένα bazaar μεταξύ σας. Να μαζέψετε δηλαδή τα ρούχα που δεν φοράτε και να τα ανταλλάξετε μεταξύ σας. Έτσι, θα ανανεώσετε τις γκαρνταρόμπες σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ. Υπάρχει πάντα η επιλογή να τα δωρίσεις σε κάποιον φιλανθρωπικό οργανισμό. Εάν ψάξεις στο ίντερνετ , θα βρεις πολλούς οργανισμούς που χρειάζονται βοήθεια.

Κακή ποιότητα

Με την πάροδο του χρόνου, κάποια υφάσματα φθείρονται. Τα πουλόβερ μπορεί να ξεχειλώσουν ή κάποιο ύφασμα παντελονιού να λιώσει. Όλα αυτά τα ρούχα θα πρέπει να φύγουν από τη ντουλάπα σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Προτίμησε να τα τοποθετήσεις σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ρούχων που θα βρεις σε διάφορα καταστήματα.

Μονές κάλτσες

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια. Οι μονές κάλτσες και πως αυτές καταλήγουν να χάσουν το ταίρι τους. Μέχρι να λυθεί όμως το μυστήριο εσύ θα πρέπει να αποχωριστείς όλες τις μονές κάλτσες που έχεις στα συρτάρια σου. Αποδέξου πως δεν θα βρεις το ταίρι τους και προσπάθησε να έχεις στη συλλογή σου μόνο ζευγάρια.

Αξεσουάρ

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αξεσουάρ. Παρατήρησε τις τσάντες και τα παπούτσια σου. Εάν υπάρχουν φθορές που δεν διορθώνονται θα πρέπει να τα πετάξεις. Φαντάσου μόνο πόσο μπορεί να υποβαθμίσει την εμφάνιση σου ένα φθαρμένο παπούτσι ή μία τσάντα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα κοσμήματα. Σε περίπτωση που κάποιο από αυτά που έχεις στη συλλογή σου έχουν φθαρεί, θα πρέπει να το αποχωριστείς.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ