Follow us

Diesel FW '23 | Μία συλλογή αφιερωμένη στην ελευθερία και τον πειραματισμό

Η Diesel παρουσίασε την ευφάνταστη συλλογή της για τη σεζόν FW '23, στέλνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα σχετικά με το sex positivity.

MissBloom TEAM
Diesel FW '23 | Μία συλλογή αφιερωμένη στην ελευθερία και τον πειραματισμό Splash News / Ideal Image

Παλαιότερα ένας οίκος μόδας για να είναι επιτυχημένος αρκούσε να λανσάρει ωραία ρούχα. Πλέον, οι οίκοι μόδας και τα brands είναι πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι ζωντανοί οργανισμοί με προσωπικότητα, αξίες και πεποιθήσεις και ένας από τους τρόπους να τις μοιραστούν με το κοινό είναι τα fashion shows. Έτσι, όταν η Diesel παρουσίασε τη συλλογή της για τη σεζόν FW '23 στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, έστειλε παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα: αυτό της απενοχοποίησης της σεξουαλικότητας, της απελευθέρωσης και του πειραματισμού, αξίες που πρεσβεύει το ιταλικό brand στο σύνολό του.

Το μήνυμα αυτό πήρε σάρκα και οστά μέσα από τη συνεργασία με την Durex, η παρουσία της οποίας έγινε αισθητή στο εκκεντρικό catwalk της επίδειξης. Ένα τεράστιο βουνό από 200.000 κουτιά προφυλακτικών καταλάμβανε τη σκηνή στην οποία περπάτησαν τα μοντέλα φορώντας τις δημιουργίες του brand. Παράλληλα, η Diesel ανακοίνωσε πως στα καταστήματά της ανά τον κόσμο θα μοιράσει 300.000 ακόμα προφυλακτικά, στο πλαίσιο της προώθησης του sex positivity με υπευθυνότητα.

"Η θετικότητα απέναντι στο σεξ είναι κάτι εκπληκτικό. Στην Diesel μας αρέσει το παιχνίδι και το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Διασκέδασε, σεβάσου τον άλλον, μείνε ασφαλής. For Sucsexful Living!", δηλώνει ο Glen Martens, creative director της Diesel.

Diesel FW '23 | Μία συλλογή αφιερωμένη στην ελευθερία και τον πειραματισμό

Όσο για τη συλλογή, ο Martens κατάφερε για ακόμη μία φορά να στοχεύσει στον παλμό της εποχής, συνδυάζοντας άρτια τη δημοφιλή Y2K αισθητική με το indie sleaze και "δένοντάς” αυτά τα δύο, επιδέξια με το αυθεντικό cool στιλ που ανέκαθεν χαρακτήριζε την Diesel.

Η συλλογή FW '23 της Diesel

Το "distressed” στοιχείο ήταν κυρίαρχο στη συλλογή μέσω cutouts, ξεβαμμένων υφών και ατημέλητων σκισιμάτων, αποκαλύπτοντας το γυμνό δέρμα και επιτυγχάνοντας έτσι ένα ανεπιτήδευτο και νεανικό αποτέλεσμα. Πλεκτά φορέματα, ασύμμετρες αέρινες φούστες και δερμάτινα jackets με "ταλαιπωρημένη” όψη ντύνουν εντυπωσιακά τα μοντέλα του οίκου. Όσο για τα denim κομμάτια που πρωταγωνιστούν στις συλλογές της Diesel, αυτά τα είδαμε στη νέα αυτή κολεξιόν για τη σεζόν Φθινόπωρο - Χειμώνας 2023 σε floor legth φούστες, επιβλητικά παλτό και χαμηλόμεσα τζιν, κυρίως σε ξεβαμμένες αποχρώσεις και με έντονα στοιχεία από διαφάνειες.

Το πιο dressy μέρος της collection περιελάμβανε προτάσεις από σατέν φούστες και φορέματα, καθώς και από σετ τυπωμένα με υπερρεαλιστικά κοντινά από χαμόγελα. Τέλος, στα αξεσουάρ ξεχώρισαν οι denim utilitarian μπότες με τις ιδιαίτερες τσέπες και η νέα τσάντα D-Charm με την denim καπιτονέ υφή.

Diesel

Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel
Diesel

Η αποθέωση του γυμνού δέρματος, τα τολμηρά prints, οι δυναμικές σιλουέτες και τα επιμελώς ατημέλητα φινιρίσματα των ρούχων συμβαδίζουν και μετουσιώνουν απόλυτα το συμβολισμό της συλλογής, προσεγγίζοντας με σύγχρονο τρόπο την έννοια της ελευθερίας και της σεξουαλικότητας.

Δες το show

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ