Μόδα : DO IT YOURSELF02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2016

Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των ρούχων σου

Φρόντιζε τα ρούχα σου ώστε να αντέχουν περισσότερο

Μην τα πλένεις μετά από μία φορά. Από αυτόν τον κανόνα εξαιρούνται φυσικά τα ρούχα που φοράς στο γυμναστήριο, αν έχεις ιδρώσει και ζεσταθεί. Φόρα τα ρούχα σου μέχρι να λερωθούν πραγματικά, κάτι που ισχύει κυρίως για φούστες, φορέματα, cardigans και φούτερ. Πλένοντας τα ρούχα σου χωρίς λόγο, συμβάλλει μόνο στη φθορά τους.

Διάβασε τις ετικέτες. Ακόμα κι αν το κρύο πλύσιμο ενδείκνυται για σχεδόν κάθε ρούχο, είναι προτιμότερο να διαβγια τα οποία προτείνεται "στεγνό καθάρισμα" μπορούν να πλυθούν στο χέρι με κρύο νερό ή ακόμα και σε ένα ήπιο πρόγραμμα στο πλυντήριο χωρίς περιστροφές.

Φύλαξε τα ρούχα σου σωστά. Αν έβγαλες μόλις τη μπουγάδα από το πλυντήριο, κρέμασέ τα εκεί που φυσάει αέρας, ώστε κάθε ρούχο να στεγνώσει γρήγορα. Έτσι, μειώνεις και τις πιθανότητες να συρρικνωθούν. Οι βελούδινες κρεμάστρες είναι ιδανικές, καθώς τα ρούχα δεν γλιστράνε (και δεν τα ψάχνεις στον πάτο της ντουλάπας σου). Επίσης, μην αμελείς να κρεμάς τα ρούχα σου κάθε φορά που ξεντύνεσαι.

Να είσαι προσεκτική όταν μαγειρεύεις, διακοσμείς ή καθαρίζεις. Αν ξέρεις ότι πρόκειται να βρεθείς γύρω από κατσαρόλες που βράζουν, μπογιές και άλλα “επικίνδυνα” υλικά, κάλυψε τα ρούχα σου για να προλάβεις τη ζημιά (η ποδιά δεν είναι μόνο για τη μαγειρική). Ακούγεται προφανές, αλλά όλες έχουμε καταστρέψει ένα αγαπημένο top, κάνοντας δουλειές.

Προτίμησε το κρύο νερό. Το πλύσιμο με κρύο νερό ενδείκνυται για τα χρωματιστά και τα μαύρα ρούχα, τα οποία ξεθωριάζουν εύκολα. Αν ανησυχείς για την επίτευξη της καθαριότητας, θα χαρείς να μάθεις ότι το κρύο νερό αρκεί για να φύγουν οι λεκέδες. Παράλληλα σε βοηθά να εξοικονομήσεις ενέργεια, καθώς αυτός ο τρόπος είναι πιο φιλικός για το περιβάλλον. Προτίμησε υγρό απορρυπαντικό, καθώς η σκόνη χρειάζεται τις περισσότερες φορές, ζεστό νερό για να διαλυθεί.

Αντιμετώπισε αμέσως τους λεκέδες.  Εάν χυθεί κάτι στα ρούχα σου, ανάλαβε δράση αμέσως. Καθάρισε το λερωμένο κομμάτι, ταμπονάροντας ή σκουπίζοντας το λεκέ (μην το τρίβεις) και ξεπλένοντάς τον αν χρειαστεί (ή ρίχνοντας το ρούχο στο πλυντήριο). Αν χάσεις χρόνο, ο λεκές μπορεί να γίνει μόνιμος – ειδικά αν προέρχεται από λιπαρά τρόφιμα ή με χρώμα, όπως το κόκκινο κρασί.

Μάθε να κάνεις μικροεπισκευές. Μαθαίνοντας απλές δεξιότητες ραψίματος, όπως το ράψιμο ενός κουμπιού ή μίας σκισμένης ραφής, μπορείς να διορθώνεις μόνη σου διάφορα μικροπροβλήματα και τα ρούχα σου δεν πάνε χαμένα, ούτε ξεχνιούνται στην άκρη της ντουλάπας.

Η φροντίδα των ρούχων μας είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του σωστού κομματιού εξαρχής. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταστρέψεις τα ρούχα σου από απροσεξία και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, 8 τρόπους για να φροντίζεις τα ρούχα σου σωστά, έτσι ώστε να αντέχουν περισσότερο στον χρόνο.

 

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ DO IT YOURSELF

DO IT YOURSELF25 Οκτωβρίου 2017

Hack Your Clothes by MissBloom.gr | Μάθε να μεταμορφώνεις τα ρούχα σου μέσα σε 1 ώρα!

Μάθε τα πάντα για τα σεμινάρια Hack Your Clothes με τον Νικόλα Ζαβαλιάρη και το MissBloom.gr !

Μάρτης
DO IT YOURSELF01 Μαρτίου 2017

Μάρτης: Ο πιο εύκολος τρόπος για να φτιάξεις το δικό σου DIY μαρτάκι!

Έλα πιο κοντά στο αγαπημένο έθιμο, φτιάχνοντας μόνη σου το δημοφιλές βραχιολάκι!

DO IT YOURSELF24 Μαΐου 2016

DIY Style: 10 εύκολα tips για τα πιο cool σύνολα του καλοκαιριού!

Κι όμως, μπορείς να δημιουργήσεις με ο,τι έχεις τα πιο όμορφα looks!

DO IT YOURSELF18 Απριλίου 2016

DIY Project: 10 τρόποι να διακοσμήσεις τη δική σου λαμπάδα φέτος το Πάσχα

Δες τις ιδέες που εντοπίσαμε για DIY πασχαλινές λαμπάδες

Best of network