Follow us

5 κλασικά λάθη στα μαλλιά που σε κάνουν να δείχνεις (πολύ) μεγαλύτερη

Τι να αποφύγεις για να μην προσθέτεις άδικα χρόνια στο πρόσωπό σου.

Bella Hadid Splash News / Ideal Image

Η αλήθεια είναι ότι πολλά είναι εκείνα τα λαθάκια στα μαλλιά που όλες κάνουμε, αλλά δυστυχώς προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας. Δεν είναι μόνο τα (ασυναίσθητα πολλές φορές) λάθη στο μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας, ούτε κάποια "μεγαλίστικα" χτενίσματα που κάπως έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι μας μεγαλώνουν.

Το νο.1 (ασυναίσθητο) λάθος στο μακιγιάζ που σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Αναφερόμαστε σε πιο αθώα λαθάκια που όλες έχουμε κάνει ή κάνουμε κατά καιρούς - και δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουμε.

Πολύ συνοπτικά, η λανθασμένη επιλογή χρώματος βαφής, η αμελής περιποίηση του χρώματος (κοινώς, το γεγονός ότι αφήνουμε τη ρίζα να μεγαλώσει χωρίς να τη φρεσκάρουμε) ή κάποιο κούρεμα που δεν μας κολακεύει συμβάλλουν σε μια λιγότερο φρέσκια όψη.

Αναλυτικότερα λοιπόν...

#1. Πρώτη και πιο σημαντική παράλειψη είναι το να μην κόβεις την ψαλίδα και τις ταλαιπωρημένες άκρες. Είναι γεγονός ότι όταν τα μαλλιά δείχνουν (και είναι) ξηρά στις άκρες, με έντονη ψαλίδα που ξεχωρίζει, δίνεται η εντύπωση μιας παραμελημένης όψης στα μαλλιά που σε κάνει να δείχνεις άτονη και κουρασμένη. Αντιμετώπισε τη θαμπάδα που συνοδεύει αναπόφευκτα τα μαλλιά σου με μάσκες μαλλιών και ειδικές θεραπείες που μπορείς να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι.

#2. Δεύτερο λάθος είναι το να ξεχνάς να ανανεώνεις τη ρίζα όποτε αρχίζει να ξεπροβάλει, με αποτέλεσμα αυτή να μεγαλώνει και να κάνει έντονη αντίθεση με τα υπόλοιπα μαλλιά. Άλλο ένα στοιχείο λοιπόν που συντελεί σε μια κουρασμένη όψη στο πρόσωπό σου. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι από τη day one που θα βγει η ρίζα, αλλά προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στα ραντεβού με τον κομμωτή σου και να μην αφήνεις να περνούν μήνες πριν τον επισκεφτείς.

#3. Πέρα από τη ρίζα, και η λανθασμένη επιλογή βαφής μπορεί να φέρει ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στα μαλλιά και να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη. Σε γενικές γραμμές, ισχύει ένας άτυπος κανόνας που θέλει τις σαντρέ ξανθές και ψυχρές μαύρες αποχρώσεις να κάνουν μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθολικά, αφού προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις και όλα εξαρτώνται από τον τόνο επιδερμίδας αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε γυναίκας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν δεν είσαι σίγουρη για το τι βαφή σού ταιριάζει ή με ποιο χρώμα θα δείξεις ο καλύτερος εαυτός σου, είναι να συμβουλευτείς τον hair expert που εμπιστεύεσαι.

Tip: Αν εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρη για τις βαφές, θες όμως μια αλλαγή στο χρώμα, μπορείς να κάνεις διακριτικές ανταύγειες (highlights, babylights ή ακόμα και balayage).

#4. Η υπερβολική χρήση προϊόντων styling δυστυχώς έχει συνέπειες: εκτός του ότι βαραίνει (και επιβαρύνει) τα μαλλιά, τα κάνει να δείχνουν κάπως...λαδωμένα, και άρα βρώμικα, με λογικό επακόλουθο την ταλαιπωρημένη όψη. Απόφυγε να εφαρμόζεις μεγάλη ποσότητα αφρού, λακ ή hair oils καθώς πρόκειται για προϊόντα που τείνουν να δημιουργούν λιπαρότητα στα μαλλιά πολύ εύκολα.

#5. Last but not least, δεν γινόταν από αυτή τη λίστα να λείπουν τα χτενίσματα που σε μεγαλώνουν. Έτσι, βαριά χτενίσματα με πολλή λακ, υπερβολικά στημένοι (στιλιζαρισμένοι) και υπερμεγέθεις κότσοι με όγκο (φέρε στο μυαλό σου τις Σπανιόλες), καθώς και χτενίσματα που θυμίζουν Hollywood και red carpet (πχ vang), είναι μερικά μόνο παραδείγματα για να καταλάβεις τι εννοούμε. Μπορεί από μόνα τους να δείχνουν όμορφα και να είναι κατάλληλα για πολύ συγκεκριμένες περιστάσεις (βαφτίσεις, γάμους κλπ), όμως η αλήθεια είναι ότι μεγαλώνουν τις περισσότερες κοπέλες που τα επιλέγουν.

5 χτενίσματα που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ