Follow us

Dip powder nails | Η top τάση μανικιούρ της σεζόν αποτελεί τη σύγχρονη εναλλακτική στο ημιμόνιμο

Η μέθοδος που χαρίζει αψεγάδιαστο χρώμα τα νύχια, διάρκειας τουλάχιστον 3 εβδομάδων.

nails Splash News / Ideal Image

Σου αρέσει το ημιμόνιμο μανικιούρ / gel όμως παρατηρείς ότι αφήνει αδύναμα τα νύχια σου, ιδίως όταν το επαναλαμβάνεις για μήνες; Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τα "Dip powder nails", ένα trend που αποτελεί την τέλεια εναλλακτική αν θες να κάνεις ένα διάλειμμα από το ημιμόνιμο, και να δεις τα νύχια σου δυνατά, υγιή και εξίσου λαμπερά.

5 μύθοι και 5 αλήθειες για το ημιμόνιμο μανικιούρ

Δεν πρόκειται για νέο trend, μιας και στην Αμερική κάνει θραύση εδώ και χρόνια. Και δεν είναι να απορείς γιατί, μιας και είναι μια μέθοδος που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο απλό μανικιούρ και στο ακρυλικό, προσφέροντας ένα αποτέλεσμα τόσο λαμπερό και glossy όσο του gel, τόσο δυνατό όπως του ακρυλικού, έχοντας όμως ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια και από τα δύο αυτά μαζί. Στην ουσία το χρώμα το προσφέρει η πούδρα (εξού και η ονομασία του nail trend) και όχι το υγρό βερνίκι, όπως έχουμε συνηθίσει.

Θέλεις να μακρύνεις τα νύχια σου φυσικά; Τα 4 SOS tips που θα σε βοηθήσουν

The process

Πιο αναλυτικά, οι nail artists ξεκινούν καθαρίζοντας καλά το νύχι, λιμάροντάς το και προετοιμάζοντας έναν καθαρό καμβά, ώστε να μπορέσει να κολλήσει η πούδρα. Αφού δώσουν σχήμα στο νύχι, εφαρμόζουν μια λεπτή στρώση base coat. Στη συνέχεια, βουτάνε σιγά σιγά τα νύχια στη σκόνη με το χρώμα που έχει επιλεγεί, εναλλάσσοντας τα δάχτυλα απαλά, και επαναλαμβάνουν για δεύτερη φορά το ίδιο βήμα, αφού πρώτα έχουν απομακρύνει με πινελάκι την περίσσεια πούδρας που έχει ξεμείνει. Όταν η διαδικασία του dipping έχει γίνει δύο φορές για όλα τα νύχια, ξαναπερνούν σε αυτά μια στρώση βάσης και αφήνουν να στεγνώσει για 30”. Τελευταίο βήμα είναι η εφαρμογή του top coat που θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα και θα δώσει την επιθυμητή λάμψη.

Ο ορισμός της "Old Money" αισθητικής | 10 αρώματα που θα σε κάνουν να μυρίζεις "αριστοκρατικά"

Όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για μια μέθοδο που αφήνει ένα αψεγάδιαστο χρώμα τα νύχια, διάρκειας τουλάχιστον 3 εβδομάδων. Φυσικά, για να το αφαιρέσεις ακολουθείται ειδική διαδικασία από τους ειδικούς, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το επιχειρήσεις μόνη σου.

Note: Παρ᾽όλο που η συνεχόμενη περιποίηση των άκρων μας με ημιμόνιμο ή τζελ/ακρυλικό δεν έχει ενοχοποιηθεί για την αδυναμία που παρουσιάζουν ορισμένες γυναίκες – εφόσον η εφαρμογή και η αφαίρεση γίνει σωστά από ειδικό -, ίσως ενδείκνυται σε κάποιες περιπτώσεις να κάνεις ένα διάλειμμα αν τα νύχια σου είναι υπερβολικά εύθραυστα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ