Follow us

Ποια είναι τα βήματα για ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ χειλιών;

Οι συμβουλές των pros.

MissBloom TEAM
τάσεις μακιγιάζ καλοκαίρι 2021 Istock Photo

Το μακιγιάζ μιας γυναίκας ολοκληρώνεται με το βάψιμο των χειλιών της. Όλες θέλετε να έχετε τέλεια χείλη που γοητεύουν και ξεχωρίζουν. Είτε έχετε μεγάλα χείλη είτε λεπτά και μικρά, αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα όταν τα βάφετε, ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές για το μακιγιάζ χειλιών:

Κάντε απολέπιση

Πριν βάψετε τα χείλη σας, κάντε απολέπιση για ν’ αφαιρέσετε τυχόν ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα scrub, ειδικά σχεδιασμένο για τα χείλη ή βουρτσίστε τα ελαφρά με μια καθαρή οδοντόβουρτσα.

Εφαρμόστε ένα lip balm

Η ενυδάτωση των χειλιών σας είναι απαραίτητη, για να κλειδώσετε την υγρασία τους. Απλώστε ένα lip balm και αφήστε το για μερικά λεπτά, ώστε να βυθιστεί στα χείλη σας και να τα κάνει να φαίνονται ζουμερά.

Σχεδιάστε το περίγραμμα των χειλιών

Εάν θέλετε να έχετε πιο γεμάτα χείλη, επιλέξτε ένα μολύβι χειλιών κοντά στην απόχρωση των δικών σας χειλιών, ανεξάρτητα από το χρώμα του κραγιόν σας. Σχεδιάστε τα χείλη σας λίγο πιο έξω από τη φυσική τους γραμμή. Φροντίστε να τονίσετε το τόξο του Έρωτα, τις καμπύλες στο χείλος ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

Χρησιμοποιήστε foundation

Καλύψετε το αρχικό περίγραμμα των χειλιών με το foundation και μετά σχεδιάστε ξανά το περίγραμμα των χειλιών με το μολύβι. Με το κόλπο αυτό, το χρώμα των χειλιών σας θα μείνει στη θέση του και θα διαρκέσει δύο φορές περισσότερο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μολύβι χειλιών ως βάση και να εντείνετε ακόμα περισσότερο το χρώμα.

Βάλτε κραγιόν

Για τέλεια χείλη, συνδυάστε δύο παρόμοια χρώματα με διαφορά μιας ή δύο αποχρώσεων. Εφαρμόστε την πιο σκούρα απόχρωση στα εξωτερικά μέρη των χειλιών σας και το πιο ανοιχτό χρώμα στο κέντρο, αναμειγνύοντας τις άκρες μ’ ένα πινέλο για τα χείλη. Η χρήση του πινέλου, θα δώσει στα χείλη καλύτερη ευκρίνεια, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση για το πού αρχίζει και τελειώνει η γραμμή των χειλιών σας.

Το τέλειο ενυδατικό κραγιόν για όσους αναζητούν ματ και βελούδινο αποτέλεσμα, έως και 16 ώρες, είναι το Color Riche Intense Volume Matte της L’ Oreal Paris. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ, για ογκώδη και γεμάτα χείλη, άμεσα. Επιπλέον, η παρουσία ελαίου argan και φυσικών συστατικών προσφέρει στα χείλη σας απαλότητα ενώ τα κρατά ενυδατωμένα. Η νέα λεπτή συσκευασία είναι ιδανική για να τονίσει το σχήμα των χειλιών σας, γιατί επιτρέπει την εύκολη και με ακρίβεια εφαρμογή του. Διατίθεται σε 12 έντονες, πουδρένιες ματ αποχρώσεις που ομορφαίνουν κάθε τόνο των χειλιών.

Ολοκληρώστε μ’ ένα lip-gloss

Το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσετε τα χείλη σας, είναι να βάλετε ένα lip-gloss πιο ανοιχτό από το χρώμα του κραγιόν σας, για τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Εφαρμόστε δύο κουκίδες στο κέντρο του άνω χείλους και δύο στο κέντρο του κάτω χείλους. Στη συνέχεια ανακατέψτε, αλλά κρατήστε τη γυαλάδα μόνο στο μέσο των χειλιών, χωρίς να βγαίνει στα πλάγια. Αυτό θα προσελκύσει φως στο κέντρο των χειλιών που θα τους δώσει μια πιο γεμάτη όψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ