Follow us

3 "αθώες" συνήθειες που προκαλούν σπυράκια στο πρόσωπο

Μπορεί να μην σου περνούσε απ' το μυαλό, αλλά αυτές είναι οι απρόσμενες συνήθειες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή.

Keep your skin clean

Δυστυχώς, η ακμή και τα σπυράκια δεν ταλαιπωρούν αποκλειστικά τους εφήβους αλλά απεναντίας, μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής μας. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μεγάλο ποσοστό ενήλικων γυναικών εμφανίζουν σπυράκια και ακμή ακόμα και μετά τα 30. Οι λόγοι ποικίλουν, με τους δερματολόγους να συμφωνούν ότι πλέον είναι σχεδόν φυσιολογικό να εμφανίζεις ένα-δυο σπυράκια που και που, δεδομένων των συνθηκών στις οποίες ζούμε (περιβαλλοντική ρύπανση, άγχος, έντονη ηλιακή ακτινοβολία κλπ).

Κι όμως, αυτές οι 3 skincare συνήθειες μπορούν να σχηματίσουν (πρόωρες) ρυτίδες στο πρόσωπο

Το πρόβλημα έγκειται στα ανεξέλεγκτα σπυράκια που εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα και επιμένουν. Πέρα από τις ορμονικές αιτίες, που αποτελούν έναν σοβαρό λόγο εμφάνισης ακμής και πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά σε κάθε άτομο, υπάρχουν και κάποιες απρόσμενες αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν ακμή και, συχνά, δεν τις φανταζόμαστε καν. Πρόκειται για "αθώες" συνήθειες που επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά άθελά μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται βακτήρια και ρύποι στο πρόσωπό μας, φράσσοντας τους πόρους.

Ακμή ενηλίκων ή μικρά σπυράκια στο πρόσωπο | Τα SOS βήματα περιποίησης που πρέπει να ακολουθείς καθημερινά

Ποιες είναι οι 3 κυριότερες συνήθειες;

#1. Το να μιλάς στο τηλέφωνο

Φυσικά, το να μιλάς στο τηλέφωνο δεν είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει σπυράκια από μόνο του. Το πρόβλημα είναι η οθόνη του κινητού μας που ακουμπάει στο πρόσωπο και, συχνά, είναι αρκετά βρώμικη. Σκέψου μόνο σε πόσες επιφάνειες το αφήνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και πόσες φορές έχουν αλληλεπιδράσει τα δάχτυλά σου με την οθόνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και τις στιγμές που δεν έχεις προλάβει να πλύνεις τα χέρια σου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι το κινητό μας είναι πιο βρώμικο ακόμα και από μια λεκάνη τουαλέτας.

Γι' αυτό είναι πιθανό να βλέπεις μικρά σπυράκια συνήθως στα πλαϊνά του προσώπου σου (τα σημεία δηλαδή που ακουμπούν στην οθόνη του κινητού).

Η λύση: Προτίμησε τα ακουστικά όταν μιλάς και προσπάθησε να καθαρίζεις την οθόνη με αντισηπτικά μαντηλάκια, τουλάχιστον μια φορά τη μέρα.

#2. Το να μην αλλάζεις συχνά μαξιλαροθήκες

Αντίστοιχα με παραπάνω, οι μαξιλαροθήκες συγκεντρώνουν βακτήρια και μικρόβια από τα μαλλιά μας, τα οποία παραμένουν στην επιφάνειά τους και μεταφέρονται στο δέρμα μας καθώς κοιμόμαστε.

Η λύση: Προσπάθησε να αλλάζεις μαξιλαροθήκες και σεντόνια μια φορά την εβδομάδα.

#3. Τα λάθος skincare προϊόντα

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το λέμε συνέχεια: το λανθασμένο skincare είναι αιτία για πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα, με την ακμή και τα σπυράκια να μην αποτελούν εξαίρεση. Και ο όρος "λανθασμένο" έχει πολλές ερμηνείες. Μπορεί να είναι ένα όχι τόσο ποιοτικό προϊόν με κακή σύνθεση που ερεθίζει το δέρμα. Μπορεί όμως να είναι και ένα καλό προϊόν που δεν απευθύνεται στον δικό μας τύπο επιδερμίδας και μας πέφτει "βαρύ", φράσσοντας τους πόρους και "μπουκώνοντας" το πρόσωπό μας. Μπορεί επίσης να είναι η δική σου συνήθεια να εφαρμόζεις πολλά περισσότερα προϊόντα από αυτά που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να ενυδατωθεί, στην προσπάθειά σου να της χαρίσεις θρέψη και λάμψη.

Η λύση: Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος να κρίνει τι ακριβώς χρειάζεσαι ανάλογα με την ηλικία, τις ανάγκες και τον τύπο επιδερμίδας σου.

Χριστίνα Μπόμπα | Το λάθος στο μακιγιάζ της που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σπυράκια - και πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις

Extra note: Βέβαια, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι το ελλιπές (πόσο μάλλον το ανύπαρκτο) ντεμακιγιάζ ή καθαρισμός προσώπου προκαλεί τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Παράλληλα, το έντονο στρες, ο κακός ύπνος ή η έλλειψή του καθώς και τα βρώμικα πινέλα και σφουγγαράκια μακιγιάζ, είναι μερικές ακόμα αιτίες που δημιουργούν δερματικά προβλήματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ