Follow us

5 καθαριστικά προσώπου με σαλικυλικό οξύ που μειώνουν τη λιπαρότητα καλύτερα κι από πούδρα

Είναι ιδανικά για λιπαρές, αλλά και ακνεϊκές επιδερμίδες.

καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ Istock Photo

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, βάζουμε στοίχημα πως η πούδρα έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου στην προσπάθειά σου να μειώσεις τη γυαλάδα. Μήπως όμως αντί να καμουφλάρεις το πρόβλημα, είναι καλύτερο να το αντιμετωπίσεις στη ρίζα του, εστιάζοντας στη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου; Ξεκίνησε εντάσσοντας στη ρουτίνα σου ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ και σου υποσχόμαστε ότι θα δεις άμεσα την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο ματ και λεία.

Tα καλύτερα καθαριστικά προσώπου για ακμή από 10€ | Τέλος η λιπαρότητα και τα σπυράκια

Γιατί να επιλέξεις ένα καθαριστικό προσώπου με σαλικυλικό οξύ;

Το σαλικυλικό οξύ είναι το συστατικό-θαύμα για τις λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες. Είναι κυρίως γνωστό για την ικανότητά του να απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αλλά και την ευκολία με την οποία διαπερνά τους πόρους, απελευθερώνοντας το παραπανίσιο σμήγμα. Αυτή η διττή απολεπιστική του δράση διατηρεί υπό έλεγχο την έντονη λιπαρότητα, ενώ παράλληλα μειώνει τις ατέλειες κι αποτρέπει τη δημιουργία νέων μαύρων στιγμάτων και ακμής.

Ακμή στην πλάτη | Από τι προκαλείται και πώς αντιμετωπίζεται;

Director's Choice | Τα καλύτερα καθαριστικά προσώπου με σαλικυλικό οξύ

Blemish Control Cleanser, CeraVe (στα φαρμακεία)

Blemish Control Cleanser, CeraVe (στα φαρμακεία)

Με ισορροπημένο pH κατά των ατελειών, σαλικυλικό οξύ, νιασιναμίδη και άργιλο εκτορίτη, το Blemish Control Cleanser μεταμορφώνεται από τζελ σε αφρό και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του σμήγματος, μειώνοντας τα μαύρα στίγματα και ελαχιστοποιώντας την όψη των πόρων. Ταυτόχρονα, τα 3 απαραίτητα ceramides, συμβάλλουν στην καλή υγεία του του δερματικού φραγμού.

Salicylic Acid Cleanser, The Inkey List (sephora.gr)

Salicylic Acid Cleanser, The Inkey List (sephora.gr)

Εμπλουτισμένο με 2% σαλικυλικό οξύ, ένωση ψευδάργυρου και αλλαντοΐνη, αυτό το καθαριστικό προσώπου συμβάλλει στον έλεγχο της λιπαρότητας, μειώνει τα μαύρα στίγματα και την περίσσεια σμήγματος, χαρίζοντας στην επιδερμίδα μια πιο ομοιόμορφη, ματ όψη.

Clearing Skin Wash, Dermalogica

Clearing Skin Wash, Dermalogica

Χάρη στο σαλικυλικό οξύ στη σύνθεσή του, το Clearing Skin Wash μείωνει τη λιπαρότητα βοηθά στην αποσυμφόρηση των πόρων και προλαμβάνει το μελλοντικό σχηματισμό ακνεικών βλαβών. Παράλληλα, το φυσικό αντισηπτικό εκχύλισμα από Balm Mint, ευκάλυπτο και έλαιο Τεϊόδεντρου, περιορίζει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή ενώ μειώνεται και η φλεγμονή. 

Effaclar Gel Purifiant Micro Peeling Gel, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Effaclar Gel Purifiant Micro Peeling Gel, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

Το αφρώδες gel καθαρισμού Effaclar Gel Purifiant Micro Peeling με 2% σαλικυλικό οξύ είναι ειδικά σχεδιασμένο για δέρμα με σοβαρές ατέλειες και έντονα σημάδια. Η σύνθεσή του περιέχει επιλεγμένα συσταστικά, που καθαρίζουν την επιδερμίδα με μικρο-απολεπιστική δράση, χαρίζοντάς της μια πιο λεία όψη.

Balance Spell Gel, clinéa (στα φαρμακεία)

Balance Spell Gel, clinéa (στα φαρμακεία)

Ιδανικό για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες, το Balance Spell Gel ξαναγεμίζει την επιδερμίδα με φρεσκάδα και αναζωογόνηση και μειώνει τη λιπαρότητα και τα μαύρα στίγματα χάρη στη σύνθεσή του με σαλικυλικό οξύ και τσάι matcha.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ