Follow us

5 προϊόντα με ενεργό άνθρακα που θα σε "σώσουν" αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

"Μαγνητίζουν" τους ρύπους και τη λιπαρότητα, αφήνοντας την επιδερμίδα αισθητά αναζωογονημένη και ματ.

ενεργός άνθρακας Istock Photo

Ο ενεργός άνθρακας δεν αποτελεί καινούριο active στον κόσμο του skincare. Πρόκειται ένα από τα πλέον αγαπητά ενεργά συστατικά για τις λιπαρές και ακνεϊκές επιδερμίδες, το οποίο πρόσφατα επανασυστήθηκε στην beauty κοινότητα, κερδίζοντας ακόμα μεγαλύτερο φανατικό κοινό.

Άργιλος, ενεργός άνθρακας κ.ά | Τα πιο "επικίνδυνα" ενεργά συστατικά στο skincare

Τι ακριβώς κάνει ο ενεργός άνθρακας;

Ο ενεργός άνθρακας λειτουργεί σαν μαγνήτης που παγιδεύει και απορροφά τους περιβαλλοντικούς ρύπους, το σμήγμα, τα μικροσωματίδια, τις τοξίνες και τα κατάλοιπα του μακιγιάζ από την επιφάνεια της επιδερμίδας 200 φορές πιο αποτελεσματικά από οποιοδήποτε άλλο συστατικό καθαρισμού, αφήνοντάς την αισθητά πιο καθαρή και ματ.

5 καθαριστικά προσώπου με σαλικυλικό οξύ που μειώνουν τη λιπαρότητα καλύτερα κι από πούδρα

Director's Note: Αν επιλέξεις μια μάσκα με ενεργό άνθρακα, είναι πολύ σημαντικό να την αφήνεις πάνω στην επιδερμίδα, ακριβώς όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία, και να αποφεύγεις τη χρήση της πάνω από μία φορά την εβδομάδα, καθώς μπορεί να προκαλέσει έντονη αφυδάτωση της επιδερμίδας.

Director's Choice | Τα 5 καλύτερα προϊόντα με ενεργό άνθρακα

Pure Active AHA+ BHA Charcoal Anti-Imperfection Serum, Garnier

Pure Active AHA+ BHA Charcoal Anti-Imperfection Serum, Garnier

Ειδικά σχεδιασμένος για επιδερμίδες με τάση για ακμή, ο μαύρος ορός της Garnier συνδυάζει AHA, BHA, ενεργό άνθρακα και νιασιναμίδη για να μειώσει τα σπυράκια, τα εναπομείναντα σημάδια και τις ατέλειες, χαρίζοντας πιο λεία και απαλή όψη στην επιδερμίδα. 

Black Face Mask Propolis, APIVITA (στα φαρμακεία)

Black Face Mask Propolis, APIVITA (στα φαρμακεία)

Εμπλουτισμένη με πρόπολη, άνθρακα και πράσινη άργιλο, αυτή η μάσκα της APIVITA θέτει σε έλεγχο τη λιπαρότητα και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα.

Micellar Purifying Jelly Water, Garnier

Micellar Purifying Jelly Water, Garnier

Με άνθρακα και σαλικυλικό οξύ, το μικυλλιακό αυτό καθαριστικό αιχμαλωτίζει σαν μαγνήτης το μακιγιάζ, τη σκόνη και τους ρύπους από το πρόσωπο, ενώ παράλληλα βοηθά στη μείωση και την εξάλειψη τις εμφάνισης των ατελειών στην επιδερμίδα.

Take The Day Off™ Charcoal Cleansing Balm, Clinique

Take The Day Off™ Charcoal Cleansing Balm, Clinique

To viral balm ντεμακιγιάζ της Clinique κυκλοφορεί και σε εκδοχή με ενεργό άνθρακα, που εκτός από το ότι "λιώνει" το μακιγιάζ, καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, απομακρύνοντας παράλληλα τους ρύπους.

Clear Improvement Active Charcoal Mask to clear pores, Origins

Clear Improvement Active Charcoal Mask to clear pores, Origins

Αυτή η μάσκα ενεργού άνθρακα αποβάλλει τους ρύπους και απελευθερώνει τους πόρους της επιδερμίδας αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ