Follow us

Skinimalism | H beauty τάση που ήρθε (στα Oscars) για να μείνει (γενικά)

To "no makeup look" κυριάρχησε στο κόκκινο χαλί - και αποτέλεσε, ομολογουμένως, μια ευχάριστη έκπληξη.

Brittany Snow Splash News / Ideal Image

Αν κάτι ήταν ολοφάνερο στα φετινά βραβεία Oscar που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ώρες στο Hollywood, αυτό είναι ότι τα natural looks κυριάρχησαν στο κόκκινο χαλί.

Οι stars έμειναν πιστές στα διακριτικά makeup looks και τα "ήσυχα" χτενίσματα, με το "τόσο-όσο" μακιγιάζ να υπογραμμίζει και να αναδεικνύει υπέροχα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Γεγονός που αποδεικνύει ότι το trend της "αθόρυβης πολυτέλειας" ήρθε για να μείνει - ακόμα και σε μια φαντασμαγορική τελετή όπως αυτή των Oscars.

Μιλάμε για το "Quiet Luxury Skin" trend, το γνωστό "quiet luxury" αλλά... για την επιδερμίδα μας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι παραλείπονται το βαρύ foundation και τα πολλά προϊόντα στο μακιγιάζ για να αποκαλυφθεί η επιδερμίδα όπως είναι πραγματικά, με όλες τις τυχόν ατέλειες. Η νέα τάση θέλει να αποδεχόμαστε και να αναδεικνύουμε την επιδερμίδα μας όπως ακριβώς είναι, ακόμα και όταν μιλάμε για σούπερ επίσημες εμφανίσεις - όπως εν προκειμένω. Γεγονός που, από μόνο του, αποπνέει μια πολυτέλεια αφού σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η επιθυμία για (επίπλαστη) νεότητα, το αληθινό και φυσικό είναι, πια, σπάνιο.

Η τάση μπορεί να ονομαστεί επίσης και "skinimalism", αφού περιγράφει μια μίνιμαλ προσέγγιση σε ό,τι αφορά την skincare και, κυρίως, τη makeup ρουτίνα. Να χρησιμοποιεί δηλαδή κανείς μόνο τα προϊόντα που ξέρει ότι του ταιριάζουν και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του, χωρίς να βαραίνει το δέρμα του με πολλά πολλά. Και αυτό ακριβώς παρατηρήσαμε ότι συνέβη σε αρκετές stars στο red carpet της 96ης τελετής απονομής των Oscar: οι περισσότερες φαίνονταν σχεδόν άβαφες ή με ελάχιστο μακιγιάζ, θυμίζοντας εποχές covid που το "no makeup look" μεσουρανούσε - αλλά για μέσα στο σπίτι. Φαίνεται ότι αυξάνουν οι γυναίκες που νιώθουν άνετα με την αληθινή τους επιδερμίδα, μην θέλοντας να καλύψουν τα πάντα - και αυτό είναι τουλάχιστον ανακουφιστικό, για να μην πούμε επαναστατικό.

Από πού να ξεκινήσουμε: από τη Margot Robbie και το ολότελα minimal beauty look της, που το μόνο που διακρινόταν ήταν το κραγιόν της - και αυτό σε nude απόχρωση; Ή μήπως από την Emma Stone, που έλαμψε στην κυριολεξία με πολύ διακριτικό μακιγιάζ σε ροζ - σομόν αποχρώσεις (αυτές του δέρματος δηλαδή). H Brittany Snow είναι άλλο ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μας, με το peachy, δροσερό μακιγιάζ της να αναδεικνύει τη φρεσκάδα της, ενώ stars όπως η Charlize Theron και η Sandra Hüller κινήθηκαν σε παρόμοια μονοπάτια.

Skinimalism | H beauty τάση που ήρθε (στα Oscars) για να μείνει (γενικά)

Δες παρακάτω τι εννοούμε:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ