Follow us

Το "άγνωστο" συστατικό που κάνει παρελθόν τις καφέ κηλίδες

Αποτελεί επίσης εξαιρετικό σύμμαχο και στη μάχη με την ακμή και τα σημάδια από σπυράκια.

προϊόντα με αζελαΐκό οξύ Istock Photo

Η βιταμίνη C, η νιασιναμίδη, ίσως και η ρετινόλη είναι τα πρώτα συστατικά που έρχονται στο νου όταν αναζητάμε συμμάχους στη μάχη με τις καφέ κηλίδες. Κι όμως υπάρχει ένα άλλο, "άγνωστο" συστατικό, που πολλοί χαρακτηρίζουν ως "αφανή ήρωα" του skincare. Ο λόγος για το αζελαϊκό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικό τόσο για επιδερμίδες με κηλίδες, όσο και για επιδερμίδες με ακμή αλλά και σημάδια από σπυράκια. Ανακαλύψτε παρακάτω τα καλύτερα προϊόντα με αζελαϊκό οξύ, αλλά και τα πάντα για αυτό το μοναδικό δραστικό συστατικό:

5 κορυφαίοι αντιγηραντικοί οροί για σύσφιξη και φυσικό lifting

Τι είναι το αζελαϊκό οξύ;

Το αζελαϊκό οξύ προέρχεται από σπόρους σιταριού, βρόμης και κριθαριού με την οξείδωση του ελαϊκού οξέως, ή από την καλλιέργεια του μύκητα Pityrosporum ovale.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητές του;

Πρόκειται για ένα πολυδραστικό συστατικό, το οποίο μπορεί να ευεργετήσει πολλούς τύπους επιδερμίδων, αλλά συστήνεται κυρίως για όσες επιδερμίδες έχουν τάση ακμής, ροδόχρου ακμή, αλλά και έντονες κηλίδες και δυσχρωμίες. Κάνει ήπια απολέπιση, απαλύνει τις καφέ κηλίδες και τα σημάδια από σπυράκια, ενώ καταπολεμά επίσης το βακτήριο Propionibacterium acnes που ευθύνεται για την εμφάνιση της ακμής.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως σε αντίθεση με το σαλικυλικό οξύ, αλλά και τη ρετινόλη, το αζελαΐκό οξύ είναι ασφαλές για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και του θηλασμού.

Σκούρες κηλίδες | Τα 3 SOS για να τις μειώσεις αλλά και να αποτρέψεις την επανεμφάνισή τους

Director's Choice | Τα καλύτερα προϊόντα με αζελαΐκό οξύ

Bouncy Brightfacial™, Drunk Elephant (sephora.gr)

Bouncy Brightfacial™, Drunk Elephant (sephora.gr)

Αυτή η leave-on μάσκα ενίσχυσης της λάμψης απελευθερώνει μια υπερενισχυμένη δόση 10% αζελαϊκού και 1% σαλικυλικού οξέος βαθιά στην επιδερμίδα για βελτίωση του ανομοιόμορφου τόνου της, εξασθένιση των επίμονων κηλίδων και μείωση της ερυθρότητας, για πιο φωτεινή, ελαστική και ομοιόμορφη όψη.

Phyto A+ Brightening Treatment, SkinCeuticals (skinceuticals.com)

Phyto A+ Brightening Treatment, SkinCeuticals (skinceuticals.com)

Εμπλουτισμένη με αζελαϊκό οξύ και νιασιναμίδη, αυτή η ενυδατική κρέμα βελτιώνει ορατά τη φωτεινότητα, την απαλότητα και τη διαύγεια του δέρματος, ενώ μειώνει τις ατέλειες και τη λιπαρότητα της επιδερμίδας που φράζει τους πόρους. 

Redness Solution with 10% Azelaic Serum, The Ordinary (sephora.gr)

Redness Solution with 10% Azelaic Serum, The Ordinary (sephora.gr)

Αυτός ο ορός περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε αζελαϊκό οξύ που μειώνει ορατά την ερυθρότητα χαρίζοντας στην επιδερμίδα πιο ομοιόμορφο τόνο, καταπραΰνοντας και ηρεμώντας την στη στιγμή.

AC Azelaic Cream 20, Froika (στα φαρμακεία)

AC Azelaic Cream 20, Froika (στα φαρμακεία)

Αυτή η λεπτόρευστη κρέμα συμβάλει στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της κυστικής, οζώδους και ροδόχρου ακμής, βοηθά στην αντιμετώπιση των φαγέσωρων και στην μείωση της εμφάνισης των πόρων, ενώ παράλληλα προλαμβάνει υπερμελαχρώσεις και αντιμετωπίζει ερυθρότητα και φλεγμωνές, συμβάλοντας έτσι στην χρωματική ομοιογένεια της επιδερμίδας.

 

Azelaic Acid Suspension 10%, The Ordinary (sephora.gr)

Azelaic Acid Suspension 10%, The Ordinary (sephora.gr)

Αυτή η πολυχρηστική σύνθεση με 10% περιεκτικότητα σε φωτίζει ορατά τον τόνο της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ομοιομορφία της υφής της. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ