Ομορφιά : Αισθητική09 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Εδώ θα βρεις όλα όσα θέλεις (και πρέπει) να ξέρεις για την αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους είναι μία διαδικασία που πλέον σου επιτρέπει να αποκτήσεις αυτό που θέλεις πιο πολύ χωρίς να ταλαιπωρείσαι

αυξητική στήθους

Το στήθος είναι το κατ΄ εξοχήν σεξουαλικό χαρακτηριστικό του γυναικείου φύλου, αλλά και το σύμβολο γονιμότητας. Ένα πλούσιο στήθος χωρίς απαραίτητα να είναι προκλητικό προσδίδει γοητεία, θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση στη γυναικεία συμπεριφορά.

Η αυξητική του μαστού είναι μια εύκολη, σύντομη (45 λεπτών) και ασφαλής χειρουργική επέμβαση με μικρό χρόνο αποθεραπείας (λίγων ημερών). Το ένθεμα σιλικόνης είναι το πιο καλά μελετημένο υλικό, που χρησιμοποιείται στην ιατρική. Εφαρμόζεται από το 1960 και ο χρόνος από μόνος του απέδειξε την ασφάλειά του.

Η χειρουργική τεχνική, που θα αποδώσει το καλύτερο αισθητικό και σε διάρκεια αποτέλεσμα, εξαρτάται από τη εμπειρία του πλαστικού χειρουργού. Θα επιλέξει τη θέση που θα τοποθετήσει το ένθεμα, το μέγεθος και το σχήμα του καθώς και το προφίλ του, ανάλογα με την ανατομία του θώρακος και την επιθυμία της γυναίκας. Η θέση τοποθέτησης του ενθέματος δεν είναι πάντα η ίδια αλλά εξαρτάται από τη μορφή, τον όγκο και το σχήμα του στήθους, καθώς και από την υφή και το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος.

Αυτό τοποθετείται είτε κάτω από τους θωρακικούς μύες είτε πάνω από αυτούς και κάτω από τη περιτονία τους (subfascial), ανάλογα με τα πιο πάνω χαρακτηριστικά του προεγχειρητικού στήθους. Ένα ατροφικό στήθος με λεπτό δέρμα και υποδόριο, απαιτεί τη τοποθέτηση του ενθέματος κάτω από τους μύες. Ο μυς θα καλύψει το ένθεμα αποφεύγοντας μια εικόνα ενός ψεύτικου μπαλονιού. Μια χαλάρωση και πτώση του στήθους με ικανό όγκο αδένα είναι ένδειξη για τοποθέτηση της σιλικόνης πάνω από τους μύες. Σε διαφορετική περίπτωση στο χρόνο το ένθεμα θα παραμένει ψηλά και ο μαστός θα πέφτει κάτω από αυτό.

αυξητική στήθους

Η επιλογή της χειρουργικής τομής σε μας είναι από το κάτω όριο της θηλής. Η ουλή στη περίπτωση αυτή λόγω αλλαγής χρώματος γίνεται δυσδιάκριτη. Απεναντίας στην υπομάστιο πτυχή πάντα θα φαίνεται αλλά και συχνά αυτή η οδός προσπέλασης μπορεί να χαλάσει το σταθερό αυτό ανατομικό χαρακτηριστικό. Η λειτουργικότητα του στήθους (θηλασμός) καθώς και η αισθητικότητα της θηλής είναι πάντα πλήρης μετά από την αυξητική επέμβαση του μαστού. Περιπτώσεις μείωσης της αισθητικότητας είναι μόνο μια μικρή πιθανότητα, στη περίπτωση, που το ένθεμα είναιπολύ μεγάλο.

Η ασθενής εξέρχεται από τη κλινική την ίδια μέρα, έρχεται μετά από δύο μέρες για αλλαγή ενώ τη 4η μέρα μόνη της αλλάζει τις γάζες. Στην εργασία της μπορεί να πάει ακόμα και τη δεύτερη μέρα. Πόνος είναι μικρός τις πρώτες μέρες, που όμως ελέγχεται με απλά παυσίπονα.

Η αυξητική μαστού κοντολογίς είναι εύκολη, σύντομη και ασφαλής επέμβαση, που αξίζει το κόπο για λίγη ταλαιπωρία. Επιπλοκές είναι σπάνιες και πάντα αντιμετωπίσιμες. Δεν παύει να είναι χειρουργική επέμβαση και όχι μαγική μεταμόρφωση. Παραπλανητικές ξενόγλωσσες ορολογίες για την επέμβαση θα πρέπει με καχυποψία να αντιμετωπίζονται.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, Πλαστικό Χειρουργό Diplomate of European Board of Plastic Surgery Διευθυντή Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, Doctors’ Hospital
www.sgabriel.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ρινοπλαστική
Αισθητικη28 Ιουνίου 2018

Λειτουργική ρινοπλαστική: Έτσι μπορείς να την πετύχεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο που προσφέρει αισθητική αλλά και λειτουργική αρτιότητα

Αισθητικη08 Ιουνίου 2018

Αυξητική στήθους χωρίς ουλές; Με ταχύτερη ανάρρωση; Και φυσικό αποτέλεσμα; Φυσικά και γίνεται!

Εκεί που η φύση δεν φάνηκε γενναιόδωρη, η πλαστική χειρουργική έρχεται να καλύψει όλα τα κενά

Αισθητικη02 Μαρτίου 2018

«Καμπούρα» στη μύτη; Η λύση είναι η ρινοπλαστική!

Εάν όλα γίνουν σωστά, η ρινοπλαστική παρά τη μικρή ή μεγάλη παρέμβαση στο οστό της μύτης είναι μια ανώδυνη επέμβαση χωρίς σημαντικά οιδήματα μετεγχειρητικά

peeling
Αισθητικη01 Μαρτίου 2018

Peeling που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους; Το κάναμε!

Μάθε τα πάντα για το μανδελικό Peeling, τις ιδιότητές του, το τέλειο αποτέλεσμά που χαρίζει και πού μπορείς να το κάνεις.

Αισθητικη10 Ιανουαρίου 2018

Λαιμός: Θέλεις να δείχνει πιο ψηλός και πιο λεπτός; Εύκολο! Μάθε πώς

Το Gua sha είναι ο τρόπος να ανυψώσεις το λαιμό σου, αλλά και την περιοχή γύρω του. Μετά απο όλους τους αποτυχημένους τρόπους, αυτός φαίνεται να δουλεύει!

laser
Αισθητικη28 Δεκεμβρίου 2017

Πιστεύεις ότι είναι πολύ νωρίς για το καλοκαίρι; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα, και ίσα που προλαβαίνεις

Δεν είναι νωρίς για laser αποτρίχωση αν θέλεις να είσαι έτοιμη και με το πιο απαλό δέρμα το καλοκαίρι.

Αισθητικη22 Δεκεμβρίου 2017

LPG θεραπεία σώματος | Η μόνη 100% φυσική μη επεμβατική μέθοδος που μειώνει το λίπος, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση

Πλέον, ήρθε η νέα γενιά θεραπειών της LPG και τα δύο νέα και εξελιγμένα μοντέλα Cellu M6® Alliance

Best of network