Πώς θα ζηλεύουν όλοι τις φωτογραφίες με φαγητά που ανεβάζεις στο Instagram

Mυστικά και κόλπα για νόστιμες foodporn λήψεις

φωτογραφίες Instagram

To κάνεις και συ, το κάνω κι εγώ. Το φαγητό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξασκήσεις τις ικανότητές σου στην τέχνη της φωτογραφίας (και να κερδίσεις εύκολα likes στο Instagram) και πλέον είναι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που «ανεβαίνουν» καθημερινά στα social media. Και τα παρακάτω έξυπνα τρικ θα σε βοηθήσουν να τελειοποιήσεις τις φωτογραφίες φαγητού. Για την ακρίβεια, μπορείς να τις κάνεις ακόμη και να μοιάζουν βγαλμένες από εξώφυλλο περιοδικού γαστρονομίας. Έτοιμη να εντυπωσιάσεις τους followers σου;

Χρησιμοποίησε το φυσικό φως
Για όνομα του Θεού δηλαδή. Δε βλέπεις πως το φλας τα καταστρέφει όλα; Το φαγητό απεικονίζεται καλύτερα υπό φυσικό φως και όχι με «σκληρό» τεχνητό φωτισμό. Η χρήση του τελευταίου μπορεί ακόμη και να αλλάξει το χρώμα του αντικειμένου που φωτογραφίζεις ή να το κάνει να γυαλίζει περισσότερο από όσο πρέπει σε μερικά σημεία του. Αντ’ αυτού τοποθέτησε το κάδρο σου σε ένα σημείο όπου πέφτει ωραία το φυσικό φως, χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα του φαγητού. Οι ημέρες με λίγη συννεφιά είναι οι ιδανικότερες καθώς τα σύννεφα καθιστούν πιο μαλακό το φωτισμό και δημιουργούν πολύ λιγότερες σκιές.

Τι κάνεις με τις σκιές
Οι σκιές είναι συνήθως ανεπιθύμητες, αν και μερικές φορές μπορούν να προσθέσουν οπτικές «ίντριγκες» σε ορισμένες φωτογραφίες τροφίμων, ανάλογα με τα σχήματα που δημιουργούν στις επιφάνειες. Αν θέλεις το κάδρο σου να έχει δυνατές σκιές, φωτογράφισε το αντικείμενό σου με έντονο φυσικό φως να πέφτει επάνω του. Γενικότερα, αναλόγως την ποσότητα της σκιάς που επιθυμείς, πειραματίσου με το φως.

Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογια08 Δεκεμβρίου 2017

App Store | Tο επίσημο «Best of 2017» μόλις κυκλοφόρησε!

Η Apple δημοσιοποίησε τη λίστα

instagram
Τεχνολογια03 Δεκεμβρίου 2017

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να δημοσιεύεις στο Instagram;

Τότε θα πάρεις και τα περισσότερα like!

Best of network