Follow us

Ανάλυσέ Το | Τα 4 μυστικά για εκπληκτικό σεξ

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη δίνει (πραγματικά) τις καλύτερες συμβουλές για να απολαμβάνεις το σεξ με όλες τις αισθήσεις σου!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη δίνει (πραγματικά) τις καλύτερες συμβουλές για να απολαμβάνεις το σεξ με όλες τις αισθήσεις σου!

Πώς να διαχειριστείς το άγχος στο σεξ

Σεξ: Πρόκειται για μια απαραίτητη και βασική λειτουργία, η οποία θεωρείται άκρως σημαντική για την ψυχική μας υγεία. Δεν έχει σημασία αν είστε σε μακροχρόνια σχέση, αν μόλις γνωρίσατε τον σύντροφό σας ή αν δεν έχετε σταθερό σύντροφο, σημασία έχει αν νιώθετε ότι έχετε την καλύτερη ποιότητα στο σεξ που θα μπορούσατε να έχετε.

Η G. Foster, μια κλινική υπνοθεραπεύτρια, είχε πει ότι το πραγματικά καλό σεξ δεν έχει να κάνει με την εικόνα του σώματος ή τις σεξουαλικές στάσεις, έχει να κάνει με τα ανεξερεύνητα και αδιόρατα μυστικά του κάθε ατόμου, τα οποία παραμερίζονται από τις καθαρά οργανικές προεκτάσεις του σεξ.

Υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία η οποία εστιάζει στην βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής μέσα από εξωτερικά ερεθίσματα (DVD, sex toys, βιβλία…) Έτσι, αν κάποιος έχει προβλήματα στο σεξ ή απλά θέλει να βελτιώσει την σεξουαλική του ζωή θα πρέπει να ψάξει καινούριες τεχνικές και παιχνίδια. Ωστόσο, το πραγματικά εκπληκτικό σεξ σχετίζεται κυρίως με το τι νιώθουμε και όχι μόνο με τις οργανικές μας λειτουργίες.

Επιστήμη και σεξ

Στις αρχές του 60 οι Master and Johnson, ανέπτυξαν ένα μοντέλο το οποίο περιέγραφε έναν κύκλο σεξουαλικής συμπεριφοράς (έξαψη, κορύφωση, οργασμός και λύση). Λίγο αργότερα, ο ψυχολόγος D. Reed δημιούργησε ένα ανατρεπτικό νέο μοντέλο, το οποίο, σε αντίθεση με τους παραπάνω επιστήμονες, περιγράφει τα ψυχολογικά στάδια της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς:

  1. Αποπλάνηση
  2. Αίσθηση
  3. Παράδοση
  4. Αντανάκλαση

Η αποπλάνηση αλληλοσυνδέεται με τις έξι αισθήσεις, αυτό μας επιτρέπει να παραδοθούμε στον άλλο, στη συνέχεια ζούμε την εμπειρία της θετικής αντανάκλασης και μετά επιστρέφουμε στην αποπλάνηση.

Σεξουαλική αυτοεκτίμηση

Έτσι, αντί να αναρωτιόμαστε τι δεν πάει καλά στην ερωτική μας ζωή, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα και να αναπτύξουμε την σεξουαλική μας αυτοεκτίμηση. (εδώ διάβασε το άρθρο μου σχετικά με την αυτοεκτίμηση, η οποία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην σεξουαλική μας πληρότητα).

Τα 4 αυτά στάδια λειτουργούν αλληλεπιδραστικά και διαδοχικά. Μάθε λοιπόν τα 4 μυστικά για εκπληκτικό σεξ!

1. Αποπλάνηση

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να γοητεύεται από κάποιον ποπ σταρ, ηθοποιό ή κάποιο τηλεοπτικό πρόσωπο; Σου έχεις τύχει να ερωτευτείς μια φωνή που ακούς στο ραδιόφωνο;

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν σε αποπλάνησαν οι ίδιοι. Εσύ ενέδωσες στην γοητεία τους. Εσύ, από μόνη σου επέλεξες να ‘ξελογιαστείς’.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εσύ μπορείς να ξελογιαστείς από κάποιον που δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή σου. Σε αντίθεση λοιπόν με το τι πιστεύουμε, δεν εξαρτάται από τον άλλον αν θα μας αποπλανήσει, αλλά από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η επιθυμία ξεκινά μέσα σου και εξαρτάται από εσένα αν θα κρατήσεις τα ίδια επίπεδα αποπλάνησης όσο μεγαλώνεις και όσο η σχέση προχωράει.

Σε μακροχρόνια σχέση δεν θα νιώθεις πάντα επιθυμία στην ίδια ένταση καθώς τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να τεμπελιάσεις και να σταματήσεις να ξελογιάζεις τον εαυτό σου. Κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά.

Οι περισσότεροι από εμάς, σκέφτονται την επιθυμία σαν κάτι δεδομένο. Σαν κάτι που απλά συμβαίνει, όπως η δίψα και η πείνα. Ωστόσο, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για το αν θα δημιουργήσουμε στο μυαλό μας τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να νιώσουμε αυτά τα συναισθήματα.

Tip: Σκέψου τι σε κάνει να νιώθεις σεξουαλική. Ρώτησε τον εαυτό σου «Τι με κάνει sexy;» Στη συνέχεια, γράψε τι σε τράβηξε αρχικά στον σύντροφό σου. Αν είσαι ελεύθερη σκέψου έναν παλιό έρωτα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου που σε γοήτευσε. Σκέψου τη φωνή, το χαμόγελο, τα χέρια του, το στυλ του γενικά. Κρύψε κάπου τη λίστα και διάβασέ την όποτε θέλεις να νιώσεις τα συναισθήματα της επιθυμίας.

2. Οι έξι αισθήσεις

Όταν είμαστε σε έξαψη, όλες οι αισθήσεις μας είναι στα ύψη. Αυτό είναι το στάδιο όπου ξεκινούν τα προκαταρκτικά. Ωστόσο, κάποιοι, ξεχνούν μια ή δυο αισθήσεις και γίνονται «περιορισμένοι» εραστές. Ξεκινούν νομίζοντας ότι έχουν τη γνώση των αισθήσεών τους και του συντρόφου τους και επαναλαμβάνουν το ίδιο και το ίδιο. Για παράδειγμα, ο ένας σύντροφος ερεθίζεται από τα σέξι εσώρουχα και ο άλλος από τα φιλιά στο λαιμό. Και οι δύο προσπαθούν να εκπληρώσουν αυτές τις δύο ανάγκες ξεχνώντας τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν κάποιος αναφέρει ότι η σεξουαλική του ζωή είναι βαρετή. Οι σεξουαλικές σου προτιμήσεις αλλάζουν στα χρόνια. Ίσως σου αρέσει να σε αγγίζουν διαφορετικά, να σου μιλούν αλλιώς… δεν είσαι η ίδια που ήσουν πριν πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια. Ξεκίνα από την αρχή και προσπάθησε να ανακαλύψεις τα νέα σου γούστα. Δώσε την υπόσχεση στον εαυτό σου να εστιάσεις σε κάθε μια από τις αισθήσεις σου.( Ο σύντροφός σου δεν χρειάζεται απαραίτητα να τα γνωρίζει όλα αυτά-αυτό εξαρτάται από σένα).

Tip: Δοκίμασε να ζεις πιο αισθησιακά (να παρατηρείς δηλαδή τις αισθήσεις σου στην καθημερινότητά σου). Την επόμενη φορά που θα πάρεις ένα καφέ για παράδειγμα, ενεργοποίησε τις αισθήσεις σου, μύρισε το άρωμά του και νιώσε τη γεύση του. Θυμήσου γιατί σου αρέσει να πίνεις καφέ. Όταν ντύνεσαι παρατήρησε πως νιώθεις το ύφασμα στο σώμα σου. Είναι ζεστό ή κρύο; Απαλό ή σκληρό; Κάνει κάποιον ήχο; Πώς δείχνει στον καθρέφτη;

3. Παράδοση

Παράδοση σημαίνει να μπορείς να δώσεις τον εαυτό σου εντελώς στην σεξουαλική πράξη, να ζεις εκείνη τη στιγμή, να έχεις πλήρη αντίληψη των αισθήσεών σου και να την απολαμβάνεις πλήρως.

Πολλοί δεν απολαμβάνουν το σεξ γιατί σκέφτονται πόσο κοντά είναι στον οργασμό. Άλλοι σκέφτονται τις αυριανές υποχρεώσεις.

Οι φωνές της αυτοαμφισβήτησης (και εδώ μπορείς να δεις το αντίστοιχο άρθρο μου για το πώς να αγαπήσεις την εικόνα του σώματός σου) - όχι μόνο για το αν είσαι όμορφη αλλά και για το αν είσαι καλή στο σεξ, σαμποτάρουν την σεξουαλική σου απελευθέρωση και την απόλυτη παράδοσή σου.

Tip: Δοκίμασε να ξεφορτωθείς τις αρνητικές σκέψεις. (μπορείς να ανατρέξεις στο αντίστοιχο άρθρο μου). Φαντάσου ότι υπάρχει ένα κουτί δίπλα στο κρεβάτι σου. Βάλε τις σκέψεις στο κουτί και κλείσε το. Πες στον εαυτό σου ότι μπορείς να τις πάρεις μετά αν θελήσεις, όμως τώρα δεν τις χρειάζεσαι. Δεν σου προσφέρουν κάτι. Αν αρχίσουν πάλι οι σκέψεις πάρε βαθιές ανάσες και προσπάθησε να τις αφήσεις να φύγουν. Πάρε βαθιά ανάσα και μέτρα μέχρι το 5 και άφησε την για 5 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε 3 φορές.

4. Σκέψη

Δυστυχώς, λόγω της πολυάσχολης ζωής μας, δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο στις στιγμές μετά το σεξ, οι οποίες είναι οι πιο κρίσιμες για τις επόμενες σεξουαλικές μας επαφές. Σκέψου πώς ένιωσες πριν και ανακάλυψε τα θετικά της εμπειρίας. Τι σου άρεσε; Με τι ένιωσες όμορφα; Τι σε απογείωσε; Δημιούργησε την θετική σκέψη.

Αν έχεις αρνητικές προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες, μπορεί να δυσκολευτείς σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, σταδιακά, όσο η εμπιστοσύνη στον εαυτό σου αυξάνεται, θα μπορείς να δημιουργήσεις όλο και περισσότερες θετικές στιγμές θετικής σεξουαλικής αντανάκλασης.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχει σημασία αν δεν έχεις θετικές αντανακλάσεις από το παρελθόν. Μπορείς να ξεκινήσεις να τις δημιουργείς σήμερα. Ξεκίνα λοιπόν να μαζεύεις θετικές μνήμες!

Όσο γνωρίζεις τι απολαμβάνεις, τόσο πιο πολύ θα μπαίνεις στο παιχνίδι της αποπλάνησης και της επιθυμίας.

Tip: Μετά την επόμενη επαφή, πάρε χρόνο για να δημιουργήσεις τις θετικές σκέψεις. Προσπάθησε να μην είσαι επικριτική. Σκέψου μόνο τι λειτούργησε θετικά. Τι σε έκανε να νιώσεις όμορφα για τον εαυτό σου; Τι θέλεις να επαναλάβεις; Πίστεψε στην ιδέα ότι το σεξ είναι κάτι σημαντικό για σένα και αξίζει να είναι εκπληκτικό.

Να είσαι καλά!

Σ.

Ιnstagram : sandy_koutsostamati Twitter: S_Koutsostamati Facebook page: Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ