Follow us

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception”

Η Μαίρη Συνατσάκη, σε ένα διαφορετικό time zone, μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή αυτής


Η Μαίρη Συνατσάκη, σε ένα διαφορετικό time zone, μιλάει για την διαφορετικότητα και την αποδοχή αυτής


Είμαι κάπως μακριά. Σε διαφορετικό time zone. Σε μια μεγάλη πόλη που μοιάζει να τους χωράει όλους, να τους καλοδέχεται και να τους αφήνει να είναι ο εαυτός τους.

Μπορεί να φταίει που όλοι τρέχουν πολύ. Που κοιτάνε τα δικά τους θέματα και όχι των άλλων. Αλλά είναι μια πόλη που αφήνει τους ανθρώπους να φοράνε ό,τι θέλουν. Να βάφονται όπως θέλουν. Να έχουν τα μαλλιά τους σε ό,τι χρώμα θέλουν. Να αγαπάνε όποιον θέλουν. Ακόμη και να τον/την παντρεύονται άμα θέλουν. Σε όποιο συνδυασμό θέλουν.

Μεγαλύτερη αποδοχή. Κι ας είναι και πλασματική. Είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έχω συνηθίσει να βλέπω τριγύρω μου.

Εχθές στην τηλεόραση έπαιζαν τα Billboard Awards και ήμουν τόσο χαρούμενη που αυτή η εντελώς πιτσιρίκα, η Lorde, 17 ετών απο την Νέα Ζηλανδία, κατάφερε με ταλέντο και μουσική να κατακτήσει τον κόσμο (κι εχθές και δύο Billboard Awards για Top New Artist και Top Rock Song).

Στην μέση του show ανέβηκε στην σκηνή για να παρουσιάσει για πρώτη φορά live το καινούριο της τραγούδι “Tennis Court” και κάπως έτσι αυτό το post διαβάζεται καλύτερα αν ακούς αυτό:



(Δεν θυμάμαι ποιά ήταν η τελευταία φορά που είδα κάποιον να έχει τόσο πάθος να εκφράσει πάνω στις συλλαβές του.)


Η Lorde μπήκε στο radar μου με το “Royals” όπως φαντάζομαι συνέβει και με τους περισσότερους, αλλά μπήκε στην καρδιά μου όταν πριν από λίγο καιρό διάβασα στο twitter της πως σοκαρίστηκε όταν είδε φωτογραφίες της σε blogs από το live της στο Lollapalooza και ήταν τόσο ρετουσαρισμένες.

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception”

(Πάνω φωτό: ρετουσαρισμένη. Κάτω φωτό: αρετουσάριστη.)


Η Lorde έχει ακμή και τα σημάδια στο πρόσωπό της είναι αρκετά εμφανή. Αλλά η ίδια είναι εντελώς εντάξει με αυτό. Τόσο εντάξει που ανέβασε το ίδιο βράδυ, φωτογραφία στο account της γράφοντας “Στο κρεβάτι μου σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, μαζί με την κρέμα για την ακμή μου.”

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception” - εικόνα 2


Κάνει αυτήν την δουλειά με την τόση άπειρη προβολή, σε μια έντονη για την ζωή της περίοδο όπως είναι η εφηβεία, αλλά είναι εντελώς εντάξει να μην το παίζει τέλεια. Να μην προσποιείται καν την τελειότητα που ενδεχομένως απαιτεί ο χώρος. Και ναι έτσι μπαίνουν οι άνθρωποι στις καρδιές. Με ειλικρίνεια.

Σήμερα το πρωί διάβασα για την Chantelle Brown-Young. Ένα 19χρονο κορίτσι που θα συμμετέχει στην καινούρια σεζόν του America’s Next Top Model,

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception” - εικόνα 3

και που τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το modelling.

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception” - εικόνα 4

Kαι ναι, βλέπετε καλά. Έχει λεύκη. Απο 3 ετών. Πέρασε όλα τα παιδικά της χρόνια ακούγοντας ανθρώπους να την φωνάζουν “φρικιό”, “ζέβρα” και “βρωμιάρα”.

Αλλά εκείνη βρήκε την μαγκιά να κοιτάξει τον εαυτό της με τα δικά της μάτια. Όχι με των άλλων. Και να είναι εντάξει με το δέρμα της. Και να προσπαθήσει να διεκδικήσει την παρουσία της στον κόσμο της μόδας. Και να τα καταφέρει.


Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception” - εικόνα 5
Γιατί πρώτα απλά πρέπει να πιστέψεις εσύ σε εσένα. Αλλιώς δεν θα πείσεις κανέναν.


Γιατί και η fashion blogger Jilian Mercado, (http://manufactured1987.com/ ) μόνη της πίστεψε οτι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην τελευταία καμπάνια της Diesel και δήλωσε συμμετοχή στο open casting του art director Nicola Formichetti.

Mary - Land Blog: S03Ep36 “The one about acception” - εικόνα 6

Και τα κατάφερε.


Ο εαυτός της δεν την σταμάτησε. Ούτε η σπαστική μυϊκή δυσμορφία της την σταμάτησε. Ασχολήθηκε με την μόδα γιατί αυτό ήθελε να κάνει και αποφάσισε οτι αν είναι να κυνηγήσει αυτό που ονειρεύεται δεν θα νοιαστεί για τις πόρτες που θα κλείσουν με φόρα μπροστά της αλλά γι αυτές που με κόπο θα ανοίξει μόνη της.


Οι άνθρωποι μπορούμε. Να είμαστε ο εαυτός μας και να είμαστε καλά με αυτό.

Γιατί δεν το κάνουμε και γιατί έχουμε αυτές τις ύποπτες ματιές γι αυτούς που το κάνουν, δεν ξέρω.


Ξέρω μόνο πως δεν είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις την ματιά σου.

Και είναι μάλλον ο πιο σύντομος δρόμος για να αλλάξεις τον κόσμο.


Πι.Ες. Λίγη περισσότερη Chantelle και η ιστορία της.





Πι.Ες.2. Λίγη περισσότερη Jillian και η ιστορία της.

Jillian Mercado from Kering on Vimeo.


boo!


Previous: Mary-Land Blog Seasons 1 & 2


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ