Follow us

Αποκλειστικό: Το ημερολόγιο της Βίκυς Καγιά στο Παρίσι

Πως οι τρεις φοιτήτριες του Fashion Workshop περιγράφουν την εμπειρία τους στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού

bikukagiaparisi

H Βίκυ Καγιά προσγειώνεται στο Charles de Gaulle συντροφιά με 3 "επίλεκτες" από το Fashion Workshop! Ακολουθεί μια μοναδική εβδομάδα μόδας, πασαρέλα στο Gaultier, βόλτες στη Rue de Cambon και επισκέψεις στα μεγαλύτερα shows.

Ακολουθεί το ημερολόγιο των 3 κοριτσιών

Paris Fashion Week: Η εμπειρία των Workshopaholics.

Όλα άρχισαν με ένα assignment που ανέθεσε το Fashion TV στους workshopaholics. Ένα απόγευμα Πέμπτης, εν ώρα μαθήματος στο Fashion Workshop, η Βίκυ Καγιά ανακοίνωσε τρία ονόματα και χάρισε τρία εισιτήρια από την Air Elixi Travel: Εύη, Έλενα και Χριστιάννα θα πετούσαν μαζί της για το Παρίσι.



H Βίκυ backstage στον Gaultier λίγο πριν τη δεύτερη εμφάνισή της

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Σαρλ Ντε Γκολ, η Εύη μας εκμυστηρεύεται πως «μυρίζει» Γαλλία. Ίσως επειδή είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει στο εξωτερικό, η παραμικρή λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Η συνέχεια είναι γνωστή: Παρίσι, Εβδομάδα Mόδας. Η μόδα αντικατοπτρίζεται παντού - στους ανθρώπους, στα κτίρια, στα γλυκά.

Είμαστε πανέτοιμες για το πρώτο show: Jean Paul Gaultier! Τα γόνατα τρέμουν από τον ενθουσιασμό αλλά εμείς – όλως περιέργως – κατορθώνουμε να ισορροπήσουμε πάνω στα τακούνια μας! (και να μη το κατορθώναμε πάντως, δεν θα το ομολογούσαμε).


Η Βίκυ και τα κορίτσια - Έλενα, Εύη και Χριστιάννα-φωτογραφίζονται στο Παρίσι


Γύρω στις οκτώμισι κατευθυνόμαστε προς το θρυλικό μπιστρό “Le Grand Colbert” για δείπνο, το οποίο μερικές ώρες αργότερα δίνει τη θέση του σε ένα ρομαντικό περίπατο, κάτι σαν κυνήγι των θησαυρών την πόλης, με μουσική υπόκρουση το “La foule” της Edith Piaf.


Τα τρία κορίτσια στον Πύργο του Άιφελ

Οι επόμενες δύο μέρες εξελίσσονται εξαιρετικά γρήγορα. ΑΚRIS, Issey Miyake, Leonard. Το τοπίο και οι άνθρωποι, «διψάνε» για μία φωτογραφία. Τους αρέσει να ποζάρουν και να αρέσουν. Η Εύη φωτογραφίζει με μανία ό,τι της τραβάει το ενδιαφέρον – σχεδόν τα πάντα, για να είμαστε ειλικρινείς. (By the way, οι 800 φωτογραφίες τελικά ήταν πολύ λίγες). Το πραγματικό show και η καταγραφή τάσεων, άλλωστε, γίνεται έξω από την πασαρέλα. Εκεί που άνθρωποι – διάσημοι και μη – δίνουν «στυλιστικό ρεσιτάλ». Αμέτρητα φωτογραφικά φλας προς κάθε κατεύθυνση. Ζητούν μία πόζα μας και εμείς επιστρατεύουμε όλο το – κρυφό κατά τα άλλα – ταλέντο μας στο modeling και χαμογελάμε.

Η Έλενα με την Grace Koddington στο Cafe de Flore


Μουσείο του Λούβρου, Colette και Cafe de Flore. Το τελευταίο δε, στιγμάτισε με το δικό του μοναδικό τρόπο την Έλενα μιας και εκεί θα συναντήσει και θα φωτογραφηθεί μαζί με την Grace Coddington, γυναίκα θρύλο της Vogue.

H Χριστιάννα «πάγωσε» μπροστά στην οδό Rue de Cambon. Μη μπορώντας να αγνοήσει τις σκέψεις που την κυριάρχησαν, πήγε, σχεδόν τρέχοντας – να τα λέμε κι αυτά - στη boutique της Chanel.


Στο Grand Palais, πριν το show του Issey Miyake

Η Εύη, από την άλλη, βρήκε τελικά και εκείνη τον δικό της της ναό - την Colette. Δεν ήταν ενθουσιασμένη μόνο με τα gadgets, τα βιβλία και τις τσάντες Celine – από τις οποίες δεν ξεκολλούσε – αλλά και με τους ανθρώπους που βρίσκονταν τριγύρω. Θα μπορούσε να μείνει εκεί για πάντα.



Η καθεμία από τις τρεις έχει κάτι τόσο διαφορετικό και ταυτόχρονα τόσο ίδιο να διηγηθεί. Ένα όμως είναι σίγουρο: μέσα σε τρεις μέρες, ένα όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα και μία φιλία μεταξύ τριών κοριτσιών, είχε μόλις ξεκινήσει. Το Παρίσι – η Πόλη του Φωτός – είχε «φωτίσει» με ένα μοναδικό τρόπο τις ψυχές μας.

Αποκλειστικό: Το ημερολόγιο της Βίκυς Καγιά στο Παρίσι - εικόνα 6
H Bίκυ Καγιά με σύνολο Deux Hommes πριν το show του Issey Miyake


Η ώρα της επιστροφής πλησιάζει και οι workshopaholics ενώνουν τα χέρια και υπόσχονται να επιστρέψουν ξανά.

A tout a l’heure!




ΥΓ. Το College feat. Electric Youth – A real hero είναι το ιδανικό τραγούδι για να ακούς, κατά τη διάρκεια που διαβάζεις το κείμενο.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ