Follow us

Q&A με την fashion designer Εμμανουέλα Ηλιάκη

H fashion designer Εμμανουέλα Ηλιάκη παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή μαγιό Εmma Swimwear και μας αποκαλύπτει την έμπνευσή της.

emmanouellailiaki

H fashion designer Εμμανουέλα Ηλιάκη παρουσιάζει την πρώτη της συλλογή μαγιό, το brand της Εmma Swimwear και μας αποκαλύπτει την πηγή έμπνευσής της.

Υπάρχει το ιδανικό μαγιό για κάθε σωματότυπο; H απάντηση παρακάτω!

Τι σε έκανε να μην ασχοληθείς με τη δημοσιογραφία που σπούδασες, αλλά με το σχέδιο μόδας;

Πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο η μόδα στη ζωή μου, απλά δεν είχα καταλήξει στο αν θα ασχοληθώ με styling, fashion buying, ή με το σχέδιο που τελικά διάλεξα. Με την ενηλικίωσή μου, ανακάλυψα την κλίση μου στο σχέδιο, αλλά λόγω απουσίας πανεπιστημιακής σχολής μόδας στη χώρα μας, αποφάσισα να αποκτήσω ακαδημαϊκές γνώσεις στον τομέα της επικοινωνίας και αργότερα να εξειδικευτώ στο δημιουργικό κομμάτι της μόδας, κάπου που θα μπορούσα να πάρω τις κατάλληλη εκπαίδευση. Πήρα λοιπόν το πτυχίο μου από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και παράλληλα θέλοντας να κρατήσω επαφή με το κύριο αντικείμενο του αρχικού στόχου μου αποφάσισα να φοιτήσω σε μια ιδιωτικό fashion school, ώστε να αποκτήσω τα εφόδια για να γίνω δεκτή σε μια από τις σημαντικότερες σχολές μόδας της Ευρώπης. Στο Istituto Marangoni, στο Λονδίνο, έκανα μεταπτυχιακό στο σχέδιο μόδας και απέκτησα την απαραίτητη κατάρτιση ώστε να δημιουργήσω την πρώτη μου συλλογή.

Γιατί συγκεκριμένα μαγιό και beachwear; Tι το ιδιαίτερο βρίσκεις σε αυτά;

Είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα να ασχολούμαι, καθώς πάντα πρόκειται για καλοκαιρινή season και αυτόματα λόγω αυτού αλλά και λόγω των έντονων χρωμάτων, σου φτιάχνει τη διάθεση. Έπειτα, ασχολούμαι πάρα πολύ με τη δημιουργία των prints και θεωρώ ότι τα μοτίβα που δημιουργώ ταιριάζουν απόλυτα σε μαγιό και σε καλοκαιρινές αέρινες δημιουργίες.

Q&A με την fashion designer Εμμανουέλα Ηλιάκη

Tι σου έχει μείνει από την προϋπηρεσία σου στο οίκο μόδας Alexander McQueen;

Εκεί κατάλαβα τι πάει να πει σκληρή δουλειά και τελειομανία. Συνεργάστηκα με κορυφαίους σχεδιαστές με πολυετή πείρα στο χώρο και μπόρεσα να παρευρεθώ με τo brand στην Eβδομάδα Mόδας στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2011, το οποίο και θεωρώ ότι ήταν τεράστια εμπειρία. Πάντα θα θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες και τα σαββατοκύριακα που δουλεύαμε ασταμάτητα, αλλά και τις απίστευτες ιδέες τους, που ποτέ δε μένουν σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά πάντα υλοποιούνται με κάποιον ευφάνταστο τρόπο. Όπως για παράδειγμα τη περίοδο που δούλευα εγώ, έγιναν -με πολύ κόπο- τα πορσελάνινα παπούτσια που είδαμε σε εκείνο το show.

Πώς θα περιέγραφες τα μαγιό που σχεδιάζεις;

Τα περισσότερα έχουν απλές γραμμές καθώς αυτό που ήθελα, είναι να αναδειχτούν τα prints. Φυσικά υπάρχουν και τα πιο περίπλοκα κομμάτια για εκείνες που «ψάχνονται» πάντα για να φορέσουν κάτι εντυπωσιακό ακόμη και στην παραλία. Η φετινή μου κολεξιόν, είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα του ελληνικού καλοκαιριού, χρώματα γήινα αλλά και με έντονες αντιθέσεις. Απευθύνεται σε νεανικό κοινό,σε κορίτσια που ασχολούνται με τη μόδα και θέλουν να διαφέρουν.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εμμανουέλας Ηλιάκη και δες πού μπορείς να αποκτήσεις τα μαγιό Emma Swimwear στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ