Follow us

Λονδίνο 2012: Ξεκινά σήμερα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Άκου το επίσημο τραγούδι και μάθε τα πάντα για τη μεγάλη βραδιά!

Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή από την ΕΡΤ


Άκου το επίσημο τραγούδι και μάθε τα πάντα για τη μεγάλη βραδιά!


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρωταγωνιστούν για το επόμενο 15ήμερο στα γήπεδα και στη μικρή οθόνη.

Μουσική για μετάλλιο

Υπεύθυνοι για το μουσικό μέρος της τελετής έναρξης είναι οι Underworld, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ντάνι Μπόιλ, με τον οποίο συνεργάστηκαν το 1996 με το τραγούδι “Born Slippy” στην ταινία “Trainspotting”. Θα ακουστούν 86 συνθέσεις και ανάμεσά τους των Beatles, Pink Floyd, Erica Clapton, Duran Duran, Adel και του “δικού μας” Vangelis. Το επίσημο τραγούδι των Αγώνων είναι το νέο single του ροκ συγκροτήματος Muse (ο αρχηγός τους είναι ο Μάθιου Μπέλαμι, σύζυγος της ηθοποιού Κέιτ Χάντσον), με τίτλο “Survival”.



Ο Βρετανός “Δημήτρης Παπαϊωάννου”

Ο Ντάνι Μπόιλ, Αγγλοϊρλανδός σκηνοθέτης του “Trainspotting” και του βραβευμένου με Όσκαρ “Slumdog Millionaire”, είναι υπεύθυνος για τις τελετές. Τα λιβάδια της Βρετανίας, το πράσινο της εξοχής, νερόμυλοι, σύννεφα, οικογένειες που κάνουν πικνίκ, αγρότες που καλλιεργούν τη γη, ζώα που βόσκουν μεταξύ των οποίων 12 άλογα, 3 αγελάδες, 2 κατσίκες, 10 κότες, 10 πάπιες, 9 χήνες, 70 πρόβατα και 3 τσοπανόσκυλα, θα είναι μερικές από τις εικόνες της τελετής έναρξης που θα αρχίσει με τον ήχο της μεγαλύτερης καμπάνας της Ευρώπης, ενώ τα 4 έθνη της Βρετανίας, Αγγλία, Σκοτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, θα έχουν τα δικά τους εθνικά εμβλήματα: ρόδο, γαϊδουράγκαθο, ασφόδελο και λινάρι. Η τελετή θα αρχίσει στις 21:00 τοπική ώρα (11.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα.

Λονδίνο 2012: Ξεκινά σήμερα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
O Danny Boyle, καλλιτεχνικός διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης.

Εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Η Τρικυμία” είναι ο τίτλος της τελετής έναρξης των Αγώνων, που ονομάζεται “Νησιά των θαυμάτων”, αλλά και από τον κλασικό ήρωα της Μέρι Σέλεϊ “Φράνκενστάιν”.

“Τα “Νησιά” μας χαιρετίζουν και γιορτάζουν την πληθωρική δημιουργικότητα της Βρετανικής ιδιοφυΐας, σε μια τελετή που ελπίζουμε ότι θα είναι απρόβλεπτη και ευρηματική, όπως και ο βρετανικός λαός. Ελπίζω πως οι θεατές και οι τηλεθεατές θα πάρουν μια αίσθηση οικειότητας και ανθρωπιάς, αλλά και τη βρετανική αίσθηση του χιούμορ. Οι νοσοκόμες θα έχουν σημαντικό ρόλο. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ένα από τα πράγματα που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε... Μαζί με την αίσθηση του χιούμορ μας. Θα υπάρχουν πολλά αναγνωρίσιμα στοιχεία του Φρανκενστάιν... Θέλω το στάδιο να μοιάζει με καζάνι που βράζει και ο κόσμος στις κερκίδες να παρακολουθεί παραμονεύοντας από ψηλά...”, είπε ο ίδιος.

Ο λόρδος για την Ελλάδα


Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής λόρδος Σεμπάστιαν Κλόου, ολυμπιονίκης το 1980 και το 1984 και πολιτικός, δήλωσε: “Είμαστε σε πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές, αλλά ο αθλητισμός τα υπερβαίνει αυτά και ο Ολυμπισμός είναι κάτι για το οποίο η Ελλάδα είναι περήφανη και είναι μοναδικά δικό της”.

Γουένλοκ και Μάντεβιλ, οι μονόφθαλμες μασκότ!

Λονδίνο 2012: Ξεκινά σήμερα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - εικόνα 2

Δύο μονόφθαλμα τερατάκια – ρινίσματα ατσαλιού είναι οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου. Οι διοργανωτές δημιούργησαν καρτούν και ανέθεσαν στο συγγραφές παιδικών βιβλίων Μάικλ Μορπούγκο να φτιάξει μια ιστορία για τους “αφηρημένους” χαρακτήρες.

Η “Άφιξη” του Τζέιμς Μπόντ


Λονδίνο 2012: Ξεκινά σήμερα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - εικόνα 3

Ο Ντάνιελ Κρέγκ, υπό τους ήχους του θρυλικού κομματιού, θα προσγειωθεί στο στάδιο του Ολυμπιακού Πάρκου με σκοινί, πέφτοντας από ένα ελικόπτερο. Λίγο πριν από την είσοδο του πράκτορα 007 στο στάδιο θα έχει προβληθεί ένα δικό του βίντεο. Στην ταινία, με τίτλο “Η Άφιξη”, ο πράκτορας 007 επισκέπτεται τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, απ' όπου παίρνει εντολή για την τελευταία του αποστολή: να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: Τηλέραμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ