Follow us

30 χρόνια design μέσα από 30 hot κομμάτια

Ανατρέχουμε στα πιο εμβληματικά κομμάτια design από περασμένες δεκαετίες

triantaxroniadesign

Ανατρέχουμε στα πιο εμβληματικά κομμάτια design από περασμένες δεκαετίες

30 χρόνια design μέσα από 30 hot κομμάτια

1. «Egg Chair» του Arne Jacobsen, Fritz Hansen. H πιο εντυπωσιακή lounge πολυθρόνα χρωστάει τη σύλληψή της στο σχήμα του αβγού. 2. «Norm 69» του Simon Karkov, Normann Copenhagen. Το φωτιστικό-σύμβολο του σκανδιναβικού design είναι πάντα μοντέρνο. 3. «Laccio Tables» του Marcel Breuer, Knoll. Τα coffee tables που σχεδιάστηκαν για την πολυθρόνα «Wassily», με μεταλλικούς σωλήνες που θυμίζουν σκελετό ποδηλάτου. 4. «Sella Seat» των Achille & Pier Giacomo Castiglioni, Zanotta. To κάθισμα-παιχνίδι ξαφνιάζει ακόμα και σήμερα με την extravagant φόρμα του. 5. «VP/RV» του Verner Panton, Designercarpets. Ένα έργο τέχνης για το πάτωμα με τα έντονα χρώματα της δεκαετίας του ’70. 6. «Tea Trolley» του Alvar Aalto, Artek. Ένα αυθεντικό Bauhaus έπιπλο με πρωτοποριακή φόρμα. 7. «Juicy Salif» του Philippe Starck, Alessi. Ο λεμονοστύφτης που έγινε αντικείμενο-φετίχ μιας ολόκληρης εποχής και καθιέρωσε τον Philippe Starck. 8. «RAR, DAW» των Charles & Ray Eames, Vitra. H πλαστική καρέκλα με τα διάσημα πόδια, που είναι πρώτη στις προτιμήσεις παγκοσμίως. 9. «Aalto Vase» του Alvar Aalto, iittala. Μια διαχρονική φόρμα για βάζο που ταιριάζει με όλα τα στυλ. 10. «Barcelona Chair» του Mies van der Rohe, Knoll. Πραγματικά all-time classic, η πολυθρόνα που ορίζει το «μοντέρνο».

30 χρόνια design μέσα από 30 hot κομμάτια - εικόνα 2
11. «Arco» του  Achille Castiglioni, Flos. Το φωτιστικό που άλλαξε την εικόνα μας για τα φωτιστικά δαπέδου από το 1962. 12. «C24» του  Hans J. Wegner, Carl Hansen & Sons. Η επανέκδοση του μοντέλου του 1950 σε φλούο αποχρώσεις. 13. « 330» του  Alvar Aalto, Artek. Οι σύγχρονοι designers έχουν ως σημείο αναφοράς το χρυσό φωτιστικό με την πιο modern-classic φόρμα. 14. «Nesso» του Giancarlo Mattioli, Artemide. Από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στου σύγχρονο καθιστικό. 15. «Lounge Chair» των Charles & Ray Eames, Vitra. Η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής πολυθρόνας της Αγγλικής Λέσχης από τους κορυφαίους σχεδιαστές του μοντερνισμού.16. «Asymmetric Chaise» του Harry Bertoia, Knoll. To εμβληματικό μοντέλου του αμερικανικού design της δεκαετίας του ‘50 είναι ακόμα πρωτοποριακό. 17. «Saarinen Dining Table»  του Eero Saarinen, Knoll. To ωραιότερο στρογγυλό η οβάλ τραπέζι που σχεδιάστηκε ποτέ. 18. «Florence Knoll Lounge Seating» του Florence Knoll Bassett, Knoll. H προστατευόμενη του Eero Saarinen άφησε εποχή με τα σχέδια της και ο καναπές με το όνομα της άφησε εποχή.19. «Wassily Chair» του Marcel Breuer, Knoll. Σχεδιάστηκε όταν ο Breuer πρωτοστατούσε στο κίνημα του Bauhaus και ακόμα δείχνει πολύ σύγχρονη. 20. «LC 14 01 + LC 14 02» του Le Corbusier, Cassina. Η απόλυτη ομορφιά του απέριττου.

30 χρόνια design μέσα από 30 hot κομμάτια - εικόνα 3

21. «Chair No 214» του Michael Thonet, Thonet. H επανέκδοση της «Νο 14» που σχεδίασε ο ιδρυτής του οίκου το 1859. 22. «Superarchimoon» του Philippe Starck, Flos. To XL φωτιστικό που θα συναντήσετε στα πιο «ενημερωμένα» σαλόνια. 23. «Tolomeo» του Michele De Lucchi, Artemide. Σχεδιάστηκε το 1986 αλλά βασίστηκε στο μεταλλικό φωτιστικό γραφείου που πρωταγωνίστησε από το 1925 ως το 1945. 24. «Ball» του Verner Panton, Verpan. Ποπ αισθητική από τα ’70s και είναι σήμερα η πιο hot τάση. 25. «Jardin d’ Eden» του Marcel Wanders, Christofle. To πιο κλασικό σχέδιο για μαχαιροπίρουνα αναβιώνει από τον ταλαντούχο σχεδιαστή που επεκτείνει το σκάλισμα και πέρα από τη λαβή. 26. «LC 2» του Le Corbusier, Cassina. H επανέκδοση της θρυλικής πολυθρόνας σε έντονα χρώματα. 27. «Eames Elephant» των Charles & Ray Eames, Vitra. Για να μπαίνουν τα παιδιά από μικρά στο μαγικό κόσμο του design. 28. «Splay» του George Nakashima, Knoll. To γιαπωνέζικo touch στο μοντερνισμό από τον «καλλιτέχνη του ξύλου». 29. «LC 4» του Le Corbusier, Cassina. Το πιο χαρακτηριστικό ανάκλιντρο του 20ού αιώνα στο κόκκινο. 30. «Panton Chair» του Verner Panton, Vitra. O Δανός σχεδιαστής σκεφτόταν για πολλά χρόνια πώς μπορεί να φτιάξει μια πλαστική καρέκλα. Το έργο του βρίσκεται πολύ περισσότερα χρόνια στην κορυφή του design.


Πηγή: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ