Follow us

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza

Ο διάσημος chef ανανέωσε το μενού του εστιατορίου “The Parliament” και των μπαρ του ξενοδοχείου

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza

Ο διάσημος chef ανανέωσε το μενού του εστιατορίου “The Parliament” και των μπαρ του ξενοδοχείου


Βράδυ Σαββάτου, γύρω στις εννιά φτάνω στο μπαρ Explorer's όπου με περιμένει ένα κοκτέιλ σαμπάνιας με ρόδι. Ήδη από τα πρώτα ορεκτικά αντιλαμβάνομαι τη σφραγίδα του αγαπημένου chef Γιάννη Μπαξεβάνη σε κάθε γεύση. Αυθεντικά αρώματα της ελληνικής υπαίθρου πλημμυρίζουν, λίγο μετά, τα τραπέζια του "The Parliament".

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza

Οι παραδοσιακές πρώτες ύλες με ελληνική ταυτότητα, δουλεμένες με σύχρονες τεχνικές και ιδωμένες μέσα από τη δημιουργική ματιά του Γιάννη Μπαξεβάνη, μας προσέφεραν ένα καταπληκτικό δείπνο σε ένα αριστοκρατικό χώρο με μεγάλη ιστορία.

Λένε ότι η μεγαλύτερη δοκιμασία για κάθε chef είναι το ψωμί που σερβίρει μαζί με το μενού του. Ο Γιάννης μας άφησε έκπληκτους σερβίροντας διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού αναλόγως με το πιάτο. Κάθε καλαθάκι που προσγειωνόταν στο τραπέζι δίπλα από τα κυρίως έκρυβε και μια έκπληξη καθώς το κάθε φρατζολάκι είχε τη δική του συνταγή και τα δικά του μυστικά υλικά όπως χαρουπάλευρο, δεντρολίβανο, λιαστή ντομάτα και θαλασσινό αλάτι.

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza  - εικόνα 2
Μια οπτική γεύση από τα πιάτα που δοκίμασα: φρεσκοψημένα πιττάκια σερβιρισμένα με φάβα από κουκιά, γαλομυζήθρα, τομάτα με ελαιόλαδο και ρίγανη, Ντοματοπιτάκια με σαλάτα αρωματικών και γαύρο μαρινάτο, ψωμάκια με δεντρολίβανο, λιαστή ντομάτα και θαλασσινό αλάτι, σαλάτα με φρέσκο τόνο, κίτρινη κολοκύθα, αρσενικό Νάξου δυόσμο και μοσχολέμονο

O Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας που πιστεύει και αγαπάει τον πλούτο της Ελληνικής γης, ενώ θεωρεί τις καλές πρώτες ύλες το σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας ενός πιάτου, οι οποίες αν συνδυαστούν με απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις. Το μενού του “The Parliament”, ξεχωρίζει λόγω της μεγάλης ποικιλίας και των ανατρεπτικών συνδυασμών στα ορεκτικά: όπως σαλάτα φακές με ταραμά ρέγγας ή πράσινη φάβα με μαστίχα, κιμά από χταπόδι με σταφίδες και κουκουνάρι.

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza  - εικόνα 3
Ένα selection από ό,τι ακολούθησε: σαλάτα με φρέσκο τόνο, κίτρινη κολοκύθα, αρσενικό Νάξου δυόσμο και μοσχολέμονο, αστακός με χειροποίητες ζουμερές κρητικές μακαρούνες αρωματισμένες με ζαφορά, sorbet δίκταμο, μοσχαρίσιο flank steak μέτρια ψημένο με κρεμμυδάκι και δενδρολίβανο Φρέσκα παϊδάκια μαριναρισμένα με χαρουπόμελο και δυόσμο, σερβιρισμένα με γεμιστά μανιτάρια.

Ο χάρτης γεύσεων της πόλης έχει αλλάξει για τα καλά...
Η πλατεία Συντάγματος πλεόν είναι μια ανάσα από την παραλία μέσα από το πιάτο του αστακού με κρητικές μακαρούνες και μόλις ένα βήμα από το βουνό με τα μοσχαρίσια παιδάκια ξαπλωμένα πάνω σε γεμιστά μανιτάρια. Το εστιατόριο "The Parliament" βρήκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μπαξεβάνη τον κατάλληλο άνθρωπο για να δώσει στους Αθηναίους αλλά και στους ξένους τουρίστες το νόημα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που βασίζεται στις πιο αγνές και νόστιμες πρώτες ύλες της υπαίθρου.

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza  - εικόνα 4
Και για το τέλος μια εκπληκτική μους κάστανο

Ακόμα μια καινοτομία στα κυρίως πιάτα, είναι ο όρος «με ολίγην…», όπου ο Γιάννης Μπαξεβάνης δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν σε περίπτωση που το επιθυμούν, μία μικρότερη μερίδα από την κανονική και σε χαμηλότερη φυσικά τιμή.

Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Γιάννη Μπαξεβάνη στο NJV Athens Plaza  - εικόνα 5


P.S. Οι τιμές του νέου μενού του "The Parliament" είναι πολύ πιο οικονομικές από ό,τι περιμένεις!


Διάβασε Επίσης
Μαγειρεύουμε με τον chef Στράτο Καλαθάκη και δοκιμάζουμε τη νέα σειρά οικιακών συσκευών της Electrolux
20 συνταγές όλο σοκολάτα από την Εβίτα Παπαχαραλάμπους
Ελληνικό λάδι στο Harrods

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ