Follow us

Υπέροχες βλεφαρίδες! H διαχρονική τάση (& πώς θα την καταφέρεις)

Για τέλειο μακιγιάζ, η Beauty Editor του Harper's Bazaar, Aφροδίτη Σαρίσαμλή, σου δείχνει πώς θα αναδείξεις τις βλεφαρίδες σου!

Υπέροχες βλεφαρίδες! H διαχρονική τάση (& πώς θα την καταφέρεις)

Πιστός σύμμαχος του μακιγιάζ, οι έντονες βλεφαρίδες κερδίζουν τις εντυπώσεις για μία ακόμα σεζόν.


Με άφθονες στρώσεις μάσκαρα, πυκνές ή απίστευτα μακριές, με ...extensions ή εντελώς ψεύτικες, οι βλεφαρίδες μπορούν να γίνουν το απόλυτο statement του μακιγιάζ.

Στα πρόσφατα ντεφιλέ των Dsquared2, Lanvin, Mathew Williamson, Paul Smith, Scervino κλπ., το μακιγιάζ των μοντέλων ξεχώριζε για τις έντονα τονισμένες βλεφαρίδες που κατάφεραν να δημιουργήσουν βλέμματα, γεμάτα θηλυκότητα και sex appeal.

Απαραίτητα “εργαλεία” για το θεαματικό αποτέλεσμα η γνωστή σε όλες μας μάσκαρα, το ειδικό ψαλιδάκι για το γύρισμα των βλεφαρίδων αλλά και οι ψεύτικες βλεφαρίδες που καταφέρνουν με μαγικό τρόπο να απογειώσουν το μακιγιάζ των ματιών. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν αρκεί μόνο ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Υπέροχες βλεφαρίδες! H διαχρονική τάση (& πώς θα την καταφέρεις)
Από πάνω αριστερά και δεξιόστροφα: Dsquared2, Nanette Lepore, Lanvin, Les Copains, Paul Smith, Matthew Williamson


Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα χρησιμοποιήσεις σωστά επιτυγχάνοντας το πιο υπέροχο βλέμμα!


  • Ο καλύτερος τρόπος για να απλώσεις τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες είναι με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, έτσι ώστε το χρώμα να πάει σε όλο το μήκος τους και να δείχνουν πιο πλούσιες και μακριές.
  • Αφού εφαρμόσεις την πρώτη στρώση μάσκαρα και στεγνώσει, τοποθέτησε και μία δεύτερη και τρίτη για επιπλέον ένταση.
  • Δεν χρειάζεται να περνάς πάνω από μία στρώση μάσκαρα τις κάτω βλεφαρίδες. Κάνουν το βλέμμα να δείχνει πιο “βαρύ”και η σκιά τους δίνει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν μαύροι κύκλοι στην περιοχή.
  • Μην ξεχνάς τις μικρές και λεπτές βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών. Αν τονιστούν σωστά, θα αναδείξουν το σχήμα και το μέγεθος των ματιών.
  • Για το πρωί είναι προτιμότερη μια μάσκαρα που ξεχωρίζει και χαρίζει μήκος στις βλεφαρίδες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για δείχνουν τα μάτια μεγαλύτερα, το βλέμμα πιο καθαρό και ξεκούραστο.
  • Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες κάνει θαύματα. Θα το χρησιμοποιήσεις στις βλεφαρίδες πριν τη μάσκαρα και για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, αν είναι μεταλλικό, θα το ζεστάνεις για λίγα λεπτά με το σεσουάρ.
  • Η μαύρη μάσκαρα ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, όμως αν θεωρείς πως σκληραίνει το βλέμμα σου, προτίμησε μία καφέ ή γκρι.
  • Αν σου αρέσουν οι χρωματιστές μάσκαρα αλλά τις βρίσκεις κάπως τολμηρές, μπορείς να τις απλώσεις μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων πάνω από τη μαύρη μάσκαρα.
  • Αντίθετα αν θέλεις οι χρωματιστές μάσκαρα να κάνουν ακόμα πιο έντονη την παρουσία τους, περάσε πιο πριν τις βλεφαρίδες με μία λευκή βάση.

Περισσότερες συμβουλές σωστής χρήσης (& τα απαραίτητα προϊόντα) στη σελίδα ii


  • Aυτό το ήξερες;

  • Αν περνάς με αρκετές στρώσεις μάσκαρα τις βλεφαρίδες σου, το ειδικό χτενάκι για τις βλεφαρίδες θα τις διαχωρίσει και θα απομακρύνει την περίσσια ποσότητα.
  • Για να δείχνουν ακόμα πιο πυκνές οι βλεφαρίδες, μπορείς να κάνεις μικρές κουκίδες με τη βοήθεια του eye-liner στη ρίζα τους.
  • Για ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα στις βραδινές εμφανίσεις, μπορείς να δοκιμάσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Ή να προσθέσεις μερικές τούφες από ψεύτικες, οι οποίες δείχνουν λιγότερο επιτηδευμένες....
  • Μη ξεχνάς να κλείνεις καλά τη μάσκαρα μετά από κάθε χρήση και να την αντικαθιστάς κάθε 2-3 μήνες.
  • Φρόντισε να αφαιρείς καλά τη μάσκαρα με το ειδικό ξεβαφτικό πριν κοιμηθείς. Διαφορετικά αποδυναμώνονται και αραιώνουν με τον καιρό οι βλεφαρίδες.

  • Tα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν


    Υπέροχες βλεφαρίδες! H διαχρονική τάση (& πώς θα την καταφέρεις) - εικόνα 2

    1. Mάσκαρα False Lash Effect, Max Factor. 2. Ψεύτικες βλεφαρίδες με στρας λεπτομέρειες από το χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ Dior. 3. Ψαλιδάκι για το γύρισμα των βλεφαρίδων, Hondos Center. 4. Μάσκαρα Noir Couture, Givenchy. 5. Μάσκαρα Perfect Full Definition, Shiseido. 6. Mάσκαρα ειδικά για τις κάτω βλεφαρίδες Bottom Lash Mascara, Clinique. 7. Mάσκαρα Effortless, Burberry Beauty. 8. Mάσκαρα Hypnose Doll Eyes, Lancome.9. Mάσκαρα Respectissime Mascara Definition, La Roche-Posay (στα φαρμακεία). 10. Mάσκαρα Dior Show New Look, Dior. 11. Mάσκαρα Inimitable, Chanel. 12. Ψεύτικες βλεφαρίδες, ΜΑC.


    Διάβασε επίσης:

    Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

    Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ