Follow us

Οι 12 χρυσοί κανόνες της ομορφιάς και του μακιγιάζ!

H Beauty Editor του Harper's Bazaar μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πρόσωπο και το μακιγιάζ! Τις ξέρεις;

Οι 12 χρυσοί κανόνες της ομορφιάς


H Beauty Editor του Harper's Bazaar μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το πρόσωπο και το μακιγιάζ!
Τις ξέρεις;

[gallery ids="51832,51833,51834,51835,51836,51837,51838,51840,51841,51842,51843,51844"]

Kαθάριζε καθημερινά την επιδερμίδα σου πρωί και βράδυ, έτσι ακριβώς όπως κάνεις με τα δόντια σου. Ανεξάρτητα από το μακιγιάζ, η επιφάνειά της συγκεντρώνει σκόνη και σμήγμα εμποδίζοντας την οξυγόνωσή της και την καλή απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης.

Ακόμα κι αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, είναι απαραίτητη η ενυδάτωσή της μετά τον καθαρισμό, με ανάλογα προϊόντα που προορίζονται για τον τύπο της.

Πίνε άφθονο νερό καθημερινά, τουλάχιστον 1-1,5 λίτρο. Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας δεν γίνεται μόνο με ενυδατικά προϊόντα αλλά και από τον ίδιο τον οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο που τα μοντέλα κυκλοφορούν πάντα με ένα μπουκάλι νερό στην τσάντα τους.

Επωφελήσου από τα προϊόντα καθημερινής περιποίησης και μακιγιάζ τα οποία περιέχουν αντιηλιακά φίλτρα. Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιείς αντιηλιακό προϊόν με SPF 25, τον υπόλοιπο χρόνο μία κρέμα ημέρας ή ένα μέικαπ με SPF 10, σου προσφέρει πολύ καλή προστασία.

Μην αφήνεις τα προβλήματα της επιδερμίδας σου να χρονίζουν, εστιάζοντας στην επιμελή κάλυψή τους. Αν έχεις ακμή, λιπαρότητα, μαύρα στιγμάτα, ευρυαγγειες, δυσχρωμίες κλπ., αντιμετώπισέ τα με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και το δερματολόγο.

Φρόντισε την επιδερμίδα σου με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης σύμφωνα με τις ανάγκες της. Είναι πιο εύκολο να παρατείνεις την καλή της κατάσταση φροντίζοντάς την καθημερινά λίγα λεπτά, παρά να αφιερώνεις από καιρό σε καιρό ώρες για την περιποίηση της.

Η καθημερινή σωστή φροντίδα του προσώπου θα πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό, τόνωση και ενυδάτωση και μετά την ηλικία των 30, επιπλέον μία κρέμα ματιών για την περιοχή γύρω τους πρωί ή/και βράδυ αλλά και κάποιο αντιρυτιδικό προϊόν πρωί ή/και βράδυ.

Ακολούθησε τις τάσεις του μακιγιάζ με μέτρο και κρατώντας τις ισορροπίες: έντονα μακιγιαρισμένα μάτια, διακριτικά τονισμένα χείλη ή το αντίθετο. Στο μέικαπ και το ρουζ, επίλεξε προϊόντα που ταιριάζουν όσο γίνεται με τα χρώματα της επιδερμίδας σου.

Πειραματίσου με το μακιγιάζ που σου ταιριάζει καλύτερα. Μπορείς να κλείσεις ραντεβού με κάποια αισθητικό σε ένα μεγάλο κατάστημα καλλυντικών για δωρεάν μακιγιάζ, ζητώντας να σου υποδείξει με ποιον τρόπο μπορείς να αναδείξεις σωστά τα χαρακτηριστικά σου.

Ανανέωνε τακτικά τα καλλυντικά σου. Οι κρέμες προσώπου, το μέικαπ και η μάσκαρα εύκολα αλλοιώνονται με τις διαφορές θερμοκρασίας. Η απόχρωση του μέικαπ πρέπει να προσαρμόζεται στην απόχρωση της επιδερμίδας, που διαφοροποιείται χειμώνα και καλοκαίρι.

Ενυδάτωνε πάντα την επιδερμίδα σου πριν το μακιγιάζ. Έτσι τα προϊόντα “στρώνουν” καλύτερα, το μακιγιάζ διαρκεί περισσότερο και δείχνει πιο φυσικό.

Τα φρύδια πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και περιποιημένα. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτά ούτε πολύ γεμάτα και το τόξο τους να ξεκινάει πιο γεμάτο, καταλήγοντας λεπτότερο στο τέλος. Αν δεν καταφέρνεις, εμπιστεύσου μία έμπειρη αισθητικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ