Follow us

Τέλεια επιδερμίδα; Δώσε ενυδάτωση, διώξε τις ρυτίδες με τις συμβουλές της ειδικού της ομορφιάς

Η Beauty Editor του Shape, Σοφία Μάργαρη, εξηγεί τα μυστικά της για να επαναφέρεις τη λάμψη στο δέρμα σου!

Τέλεια επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι; Δώσε ενυδάτωση, διώξε τις ρυτίδες με τις συμβουλές της ειδικού της ομορφιάς


Η Beauty Editor του Shape, Σοφία Μάργαρη, εξηγεί τα μυστικά της για να επαναφέρεις τη λάμψη στο δέρμα σου!


Ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος και τον τρόπο με τον οποίο προστάτευσες και φρόντισες την επιδερμίδα σου στη διάρκεια της καλοκαιρινής της δοκιμασίας, σου προτείνoυμε μια σειρά από ειδικές φροντίδες που κρίνονται απολύτως απαραίτητες. Η νέα εποχή που μόλις ξεκινά πρέπει να σε βρει με ομοιόμορφη λαμπερή επιδερμίδα χωρίς πανάδες και ρυτίδες

Λεία επιδερμίδα


Η τραχιά υφή, η έλλειψη άνεσης και ελαστικότητας, το ξεφλούδισμα που ακολουθεί μετά από τη διαρκή έκθεση στον ήλιο μαρτυρούν πως η επιδερμίδα σου διψά για νερό. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος μπορείς να προσφέρεις στο πρόσωπό σου ενισχυμένη και εντατική ενυδάτωση τόσο με τα προϊόντα καθημερινής φροντίδας όσο και με μάσκες ενυδάτωσης οι οποίες ανακουφίζουν άμεσα την επιδερμίδα.




  • Αναζήτησε συνθέσεις που περιέχουν αλόη βέρα, υαλουρονικό οξύ ή υαλουρονικό νάτριο γλυκερίνη ή φύκια.
  • Επίσης ιδανικά γι' αυτήν την περίπτωση είναι τα προϊόντα με βασικά λιπαρά οξέα όπως σησαμέλαιο το καρδαμέλαιο το σπορέλαιο βούγλωσσου και το βούτυρο Karite.
  • Μια έξυπνη πρόταση σε περίπτωση που δεν θέλεις να αντικαταστήσεις την κρέμα ημέρας ή νύχτας που προτιμάς είναι να απλώνεις πριν από αυτές έναν ενυδατικό ορό, ώστε η επιδερμίδα να αποκτήσει επιπλέον υγρασία.
  • Και κάτι σημαντικό: Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούσες ελαφρές, ρευστές υφές ήρθε η ώρα για προϊόντα με πιο πλούσια σύνθεση, που θα ξεδιψάσουν θα ανανεώσουν την ισορροπία του υδρολιπιδικού στρώματος της επιδερμίδας και έτσι θα αποφύγεις το ενοχλητικό ξεφλούδισμα διατηρώντας περισσότερο χρόνο το καλοκαιρινό, βελούδινο μαυρισμά σου.

Προσοχή:
Μη ξεχνάς να πίνεις αρκετό νερό για να τροφοδοτήσεις το εσωτερικό ενυδατικό σου σύστημα.
Τέλεια επιδερμίδα; Δώσε ενυδάτωση, διώξε τις ρυτίδες με τις συμβουλές της ειδικού της ομορφιάς - εικόνα 2
Δοκίμασε το θαυματουργό προϊόν περιποίησης Creme De la Mer. Εμπλουτισμένη με το μοναδικό Miracle Broth, χαρίζει εντυπωσιακή ενυδάτωση και μειώνει τις λεπτές γραμμες, Creme de la Mer.


Miss Bloom's Tip:

Μια φορά την εβδομάδα χρησιμοποίησε εναλλάξ μια μάσκα ενυδάτωσης και μια λάμψης. Η ενυδατική μάσκα κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα.
Η μάσκα λάμψης είναι η λύση για τα πρωινά που το δέρμα σου δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Αφησέ τη να δράσει για 10' και στη συνέχεια άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα κάνοντας απαλό μασάζ, ώστε να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να αποκτήσει λάμψη η επιδερμίδα σου.

περισσότερα στη σελίδα ΙΙ

Ομοιόμορφο χρώμα

Οι πανάδες αποτελούν τις πιο συνηθισμένες επιδερμικές δυσχρωμίες οιοποίες εμφανίζονται στα πιο εκτεθειμένα σημεία του προσώπου. Ηεπιδερμίδα των εγκύων των γυναικών με ορμονικές διαταραχές, όσωνπαίρνουν αντισυλληπτικά χάπια ή ακολουθούν κάποια ορμονική θεραπείαείναι πιο ευάλωτη. Πέρα όμως από αυτές τις αιτίες ο ήλιος αποτελείμόνιμη αφορμή για την εμφάνισή τους.


  • Αναζήτησε μια αγωγή με ειδικά προιόντα με λευκαντική δράση η οποία θα συμβάλλει σημαντικά και σταδιακά στον αποχρωματισμό τους.
  • Kάτω από τις κρέμες σου καλό είναι να φοράς ένα σέρουμ με βιταμίνη C η οποία είναι φυσικός λευκαντικός παράγοντας.
  • Χρησιμοποίησε αντηλιακά προιόντα χειμώνα καλοκαίρι. Το χειμώνα μπορείς να χρησιμοποιείς έναν πιο χαμηλό δείκτη προστασίας όπως SPF 15 ή μια κρέμα ημέρας, με αντηλιακά φίλτρα.
  • Αν όμως, οι πανάδες επιμείνουν με την ίδια ένταση μην καθυστερείς να επισκεφτείς το γιατρό σου. Έτσι επιτυγχάνεται εξισορρόπηση του ορμονικού σου προφίλ και αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του. Δεν πρέπει να αφήνεις τις δυσχρωμίες να εδραιώνονται. Όσο περισσότερο καιρό παραμένει μια δυσχρωμία τόσο πιο δύσκολα αντιμετωπίζεται.
  • Στην ιατρική αισθητική οι δυσχρωμίες αντιμετωπίζονται με λέιζερ.
  • Στο ινστιτούτο αισθητικής προτείνονται διάφορες θεραπείες λεύκανσης αναφέρει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά στο βιβλίο της “Τα ελιξίρια της ομορφιάς”. Οι ενζυματικές θεραπείες εξισορροπούν την τυροσινάση ένα ένζυμο που το οποίο ρυθμίζει την κατανομή μελανίνης στην επιδερμίδα. Σε αυτή τη θεραπεία χρησιμοποιείται ένα παρόμοιο ένζυμο που λέγεται arbutin,για να συμπληρώσει τις αλλοιώσεις της τυροσινάσης και να αναγκάσει τη μελανίνη να κατανέμεται ομοιόμορφα.
  • Εξαιρετικές είναι όμως και οι θεραπείες με Bio peeling, βιταμίνη C και οξέα φρούτων. Αυτές οι θεραπείες διεγείρουν την ανάπλαση της επιδερμίδας, ώστε τα πιο σκούρα κύτταρα να αποκολλούνται πιο γρήγορα και να δίνουν τη θέση τους σε νέα, υγιή κύτταρα. Ο συνδυασμός αυτών των δυο τεχνικών είναι ιδανικός, ενώ όλες αυτές οι θεραπείες χαρίζουν στην επιδερμίδα λάμψη και φρεσκάδα”, καταλήγει η ειδικός.

Προσοχή:
Απόφυγε τα προιόντα που έχουν έντονο άρωμα. Αυτό σύμφωνα μετους δερματολόγους, μπορεί να επιβαρύνει το πρόβλημα των πανάδων λόγωτης φωτοαντίδρασης. Αν θέλεις να βάλεις άρωμα καλύτερα να ψεκάσεις ταρούχα σου.


Miss Bloom's Tip:

Επένδυσε σε μια θεραπεία για να φωτίσεις το δέρμα σου και να τουδώσεις έναν ενιαίο τόνο. Η βιταμίνη C, γλυκόριζα τα μαύρα μούραπαπάγια και ο ανανάς είναι φυσικά συστατικά που λευκαίνουν τηνεπιδερμίδα. Αλληλεπιδρούν με την παραγωγή μελανίνης ώστε σταδιακά ναεξαφανίσουν τις πανάδες.

περισσότερα στη σελίδα ΙΙΙ
Φωτό: Natalie Portman for Dior Nude

Λιγότερες ρυτίδες


Προσφέροντας στο δέρμα τη χαμένη του υγρασία με τα κατάλληλα προϊόνταείναι βέβαιο πως οι γραμμές και οι ρυτίδες θα μειωθούν αρκετά,χρησιμοποιώντας όμως κάποια εντατική αντιρυτιδική θεραπεία θα μπορέσειςνα αντιμετωπίσεις το πρόβλημα των ρυτίδων που οφείλονται όχι στηναφυδάτωση αλλά στους πραγματικούς παράγοντες δημιουργίας τους: τηφωτογήρανση και τη χρονογήρανση.

Και σε αυτή την περίπτωση μια θεραπείαστοχευμένης δράσης θα βελτιώσει την όψη του προσώπου μειώνοντας τηνπαρουσία των ρυτίδων την οποία μπορείς να εφαρμόσεις σε συνδυασμό μεένα αντιρυτιδικό προϊόν ειδικά για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου.


  • Επίλεξε κρέμες και ορούς με αντιρυτιδική δράση. Σύμφωνα με τους δερματολόγους η ρετινόλη προσφέρει την καλύτερη αντιρυτιδική θεραπεία παρά το γεγονός ότι η ανακαλυψή της χρονολογείται εδώ και πολλές δεκαετίες.
  • Εκτός όμως από τις κρέμες με ρετινόλη αναζήτησε και προιόντα πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα τελευταία χρόνια τα αντιοξειδωτικά έχουν μπει στη ζωή μας τόσο στη διατροφή όσο και στην περιποίηση του προσώπου.
  • Τα πιο γνωστά αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες Ε και C, το συνένζυμο Q10, το Αcai Berry, οι πολυφαινόλες και το πράσινο τσάι. Σήμερα, ο αριθμός των αντιοξειδωτικών ουσιών ολοένα και μεγαλώνει. Σε κρέμες ή συμπληρώματα διατροφής, οι ουσίες αυτές καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες αυξάνουν την παραγωγή ενέργειας η οποία βοηθά τα κύτταρα να λειτουργούν σωστά και να παραμείνουν νεανικά.

Προσοχή: Δώσε έμφαση στην τακτική απολέπιση καθώς διεγείρει την παραγωγήκολλαγόνου βαθιά μέσα στο δέρμα μειώνει τις λεπτές γραμμές και κάνει τοδέρμα να φαίνεται πιο ελαστικό. Μπορείς να κάνεις μια ελαφριά απολέπισηκαθημερινά καθώς πλένεις το προσωπό σου χρησιμοποιώντας ήπια λειαντικάσυστατικά όπως οι σπόροι jojoba και τα υδροξυοξέα.

Miss Bloom's Tip:

Ενίσχυσε την καθημερινή αντιρυτιδική σου θεραπεία με ειδικά αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής που θα ενθαρρύνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και θα μειώσουν το βάθος και το πλήθος των ρυτίδων. Σε περίπου τρεις εβδομάδες, αν δεν εκτίθεσαι στον ήλιο θα παρατηρήσεις ορατή βελτίωση στο δέρμα του προσώπου αλλά και σε όλο το σώμα, στο λαιμό το στήθος και τα χέρια.

Φωτό: Burberry Beauty

Διάβασε επίσης:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ