Blogs : Eliana In Babyland10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου βγάζει –κυριολεκτικά- τα άπλυτά της στη φόρα και βγαίνει προς αναζήτηση νέου πλυντηρίου και στεγνωτηρίου

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

1.Λένε πως όταν κάνεις παιδιά, τα συναισθήματά σου πολλαπλασιάζονται. Λένε πως όταν κάνεις παιδιά, οι ανησυχίες σου πολλαπλασιάζονται. Ξέρεις τι άλλο πολλαπλασιάζεται όταν κάνεις παιδιά; Θα σου πω εγώ. Τα άπλυτα πολλαπλασιάζονται. Τα πλυντήρια που βάζεις πολλαπλασιάζονται. Το σίδερο που έχεις να κάνεις πολλαπλασιάζεται.

2.Όταν έχεις, μάλιστα, δύο ή και παραπάνω παιδιά, η ντάνα με τα ασιδέρωτα θυμίζει πια τον Πύργο της Πίζας.

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

3.Όσο ξεχωρίζω τα λευκά από τα χρωματιστά, σιγοτραγουδάω το «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ» και σκέφτομαι πως με την κούραση που έχω δεν θα ήταν κακή ιδέα να τα χώσω όλα τουρλού στο πλυντήριο και ας βγουν και κανελί με βούλες.

4.Στην πραγματικότητα, δεν έχω τίποτα χειρότερο από το να μου καταστρέφεται ένα ρούχο στο πλύσιμο. Δένομαι υπερβολικά πολύ με τα ρούχα μου και τις αναμνήσεις που τα συνοδεύουν και ακόμα περισσότερο με τα ρούχα των παιδιών μου. Θα μισώ για πάντα το πλυντήριό μου που συρρίκνωσε την ιβουάρ μάλλινη ζακετούλα της Ισαβέλλας και την έκανε μικρότερη κι από της κούκλας της.

5.Μ’ ετούτα και μ’ εκείνα, αποφάσισα πως έχει έρθει ο καιρός για νέο πλυντήριο, καθώς το παλιό όχι μόνο με απογοητεύει τακτικά, αλλά παράλληλα μου σπαταλάει χρόνο και ενέργεια – και δεν έχω σε περίσσευμα τίποτα από τα δύο.

6.Κάπως έτσι πέρασα το κατώφλι του Κωτσόβολου, όπου εκεί ένας εξυπηρετικότατος κύριος με ενημέρωσε πως έχει ακριβώς αυτό που ψάχνω και με οδήγησε μπροστά στα πλυντήρια Electrolux.

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

7.Εκεί πρωτοάκουσα για το σύστημα SensiCare, που προσαρμόζει το χρόνο, την ενέργεια και την κατανάλωση νερού κάθε φορά που γεμίζω το πλυντήριο, ώστε να αποτρέπεται η υπερβολική πλύση των ρούχων, να παραμένουν απαλά και σε τέλεια φόρμα.

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

8.Του εξήγησα πως, βασικά, θέλω τα ρούχα μας να δείχνουν καινούργια για περισσότερο καιρό – ειδικά δε, τα ρούχα της Ισαβέλλας, που αργότερα θα τα κληρονομήσει και η Βικτώρια, ε, είναι κρίμα να δείχνουν ξεθωριασμένα, ξεχειλωμένα ή ταλαιπωρημένα από τις πολλές πλύσεις. Γιατί η αλήθεια είναι πως περνάνε πολλές πλύσεις – αν έχεις δει παιδική φόρμα μετά από μια βόλτα στην παιδική χαρά, καταλαβαίνεις το γιατί.

9.Παρότι τον ζάλισα, ο ευγενικός πωλητής με διαβεβαίωσε πως η Electrolux εγγυάται τέλεια αποτελέσματα ακόμα και στα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μάλλινα (έχω πολλά των παιδιών) και μεταξωτά (έχω πολλά δικά μου), που κανονικά θα έπρεπε να τα πλύνει κανείς στο χέρι (χαχαχαχα, ωραίο ανέκδοτο, να το λέτε στις εργαζόμενες μανάδες για να βλέπετε τις φάτσες τους και να γελάτε).

10.Στη συνέχεια του είπα πως το άλλο μεγάλο μου πρόβλημα είναι πως, συχνά, λόγω έλλειψης χώρου, τα καθαρά ρούχα αποθηκεύονται μαζί με τα ελάχιστα φορεμένα, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φρεσκάδα τους, ενώ τα έχω φορέσει μια ή και καμία φορά. Κι εκεί άκουσα για το FreshScent, το σύστημα που συνδυάζει ένα φρέσκο άρωμα με απαλό ατμό για φρεσκάρισμα των ευαίσθητων ρούχων, ώστε να μοσχοβολάνε σαν φρεσκοπλυμένα, χωρίς όμως να έχουν… φρεσκοπλυθεί.

11.Στην ίδια λογική, με ενημέρωσε πως τα πλυντήρια Electrolux προσφέρουν και την καινοτομία SteamCare, όπου μπορείς να ολοκληρώσεις την πλύση σου με ατμό μειώνοντας το τσαλάκωμα κατά 1/3 – καθόλου άσχημα.

12.Αφού πλέον είχα πεισθεί πως δεν έχω πέσει επάνω σε πωλητή αλλά σε φωτεινό παντογνώστη του θέματος, τον ρώτησα αν ξέρει κανένα τρικ να φεύγουν αποτελεσματικά οι λεκέδες από σάλτσες ντομάτας. Είπε κάτι για καθάρισμα επιτόπου με σαπούνι και έπειτα ξύδι επάνω στο λεκέ πριν μπει στο πλυντήριο. Εννοείται θα το δοκιμάσω.

13.Αφού είδε πως έχω καταενθουσιαστεί με τα του πλυντηρίου, με εισήγαγε στον μαγικό κόσμο των στεγνωτηρίων Electorux: στεγνωτήρια που σέβονται τα ρούχα, ακόμη και τα πολύ ευαίσθητα, χάρη στην τεχνολογία DelicateCare που εγγυάται την αποφυγή συρρίκνωσης, αφού ο κάδος κάνει συγκεκριμένες κινήσεις στη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα για σωστή φροντίδα με ακρίβεια. Έδειχνα να τον ακούω με προσοχή, αλλά από μέσα μου τραγουδούσα το αγαπημένο μου Delicate.

14.Γενικώς οφείλω να ομολογήσω πως μέχρι προχθές ήμουν παντελώς άσχετη από το τι ζητάω από ένα στεγνωτήριο, αλλά πλέον τα έμαθα όλα. Ζητάω ένα ομοιόμορφο και ακριβές στέγνωμα, που η Electrolux το πετυχαίνει με το CycloneCare, ένα κυκλωνικό σύστημα ροής αέρα που στοχεύει ακόμη και τις περιοχές όπως είναι οι τσέπες και οι ραφές. Ζητάω στοργή για τα αγαπημένα μου υφάσματα, και αυτή την προσφέρει το σύστημα GentleCare, που στεγνώνει τα ρούχα στη μισή θερμοκρασία σε σύγκριση με τα συμβατικά στεγνωτήρια, ώστε να μην εκτίθενται σε περιττή θερμότητα. Ζητάω προστασία για τα ρούχα μου από την υπερβολική θερμότητα – ας είναι καλά το SensiCare, που μετράει την υγρασία και προσαρμόζει το χρόνο στεγνώματος κάθε φορά.

Eliana In Babyland | 15 σκέψεις μπροστά σε ένα πλυντήριο

15.Λίγο πριν βγω από τον Κωτσόβολο, ήμουν έτοιμη να ρωτήσω τον φωστήρα-πωλητή αν έχει καμιά συμβουλή γύρω από το νόημα της ζωής, αλλά τον λυπήθηκα και είπα να μην τον ταλαιπωρήσω άλλο. Κι εκείνος, σαν να διάβασε τη σκέψη μου, μου είπε «κυρία Χρυσικοπούλου, λιγότερος χρόνος να ασχολείστε με τα ρούχα σας είναι περισσότερος χρόνος για να ασχολείστε με τους αγαπημένους σας». Με χαιρέτησε και χάθηκε στο βάθος του διαδρόμου, πίσω από τα ψυγεία και τις εντοιχισμένες κουζίνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ELIANA IN BABYLAND

Best of network