Blogs : MARY LAND03 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 2014

Mary – Land Blog S04Ep09: “The one I keep on falling for cats”

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλάει για τα deadlines, το νέο DWTS αλλά και την Tigra Γαλάζια Boo

Γράφω αυτό το κείμενο με κατεβασμένο κεφάλι. Όχι μόνο γιατί έτσι είναι ψιλοφυσιολογικό να γράφεις αν θέλεις να βλέπεις κιόλας τι πληκτρολογείς, αλλά και από ντροπή που είμαι έτσι ασυνεπής εδώ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΤΑ DEADLINES!

Όχι μόνο εδώ. Παντού. Έχω παντού deadlines και δεν τα προλαβαίνω.. και εν πάση περιπτώσει τι λέξη κι αυτή? Άκου εκεί! Deadline. Να το λες και να σκιάζεσαι. Να θες κάπως να το αποφύγεις. DEAD-LINE.

Το θέμα μου βέβαια δεν είναι η λέξη.
Είναι που δεν προλαβαίνω.

Και δεν μπορώ να ξεπετάω την Mary-Land. Με τί-πο-τα!

Όλα κι όλα. Μπορώ τσάτρα πάτρα να τελειώνω κάποιες άλλες δουλειές αλλά όχι εδώ έτσι. Όχι τσάτρα πάτρα εδώ.. Αλλά να!

(Sorry μισό! Έγραφα «τσάτρα πάτρα» κι αναρωτήθηκα πώς προέκυψε αυτή η φράση κι αν έχει σχέση με την Πάτρα και βρήκα στα ιντερνετς τις απαντήσεις που έψαχνα και…
WIKI moment: Η έκφραση υπάρχει και στα τούρκικα > catra patra που σημαίνει το ίδιο, επίσης για κακή γνώση ξένης γλώσσας και δεν αποκλείεται να το πήραν αυτοί από μας.

Και το ΛΚΝ και το Ετυμολογικό του Μπάμπη το ανάγουν σε ένα μεσαιωνικό σάταλα πάταλα αλλά ο τέως πρύτανης λέει μετά και κάτι που ακούγεται πιο πιθανό, ότι δλδ προέρχεται από παραφθορά του τέσσερα-πέντε σε άλλες γλώσσες, π.χ. τέσσερα-πέντε στα βουλγάρικα είναι ?????? ??? που προφέρεται τσέτιρι πετ και, λέμε τώρα, άμα άκουγε ο Έλληνας τον Βούλγαρο να λέει τσέτιρι πετ νόμιζε ότι ήθελε να πει τέσσερα-πέντε και δεν του ‘βγαινε, άρα μιλούσε τα ελληνικά τσάτρα πάτρα.)

Αλλά να! Τέτοια συμβαίνουν στο μυαλό μου και μάλλον κάπως έτσι δεν προλαβαίνω. Δηλαδή, μιλάμε ωραία και καλά εδώ, λέω μια φράση που μου προκαλεί ξαφνικά ένα καινούριο ενδιαφέρον η προέλευσή της, σταματάω, ανοίγω ένα tab στον browser, ψάχνω, βρίσκω, εκεί δίπλα ξεπετάγεται μια φράση που ούτε αυτή ξέρω απο που προέκυψε, κλικάρω να δω τι είναι, διαβάζω, εκεί πιο δίπλα και άλλη μια φράση, ξανακλικάρω, ξαναδιαβάζω και τσίκι τσίκι έχω περάσει δέκα λεπτά διαβάζοντας για τις ετυμολογίες φράσεων.

Και ναι μεν μπορεί να ξέρω τώρα οτι: το “(Αψού!) Και αλήθεια λέω!” προέρχεται από το γεγονός οτι όταν φτερνιζόμαστε, παίρνουμε ανάσα σηκώνοντας λίγο το κεφάλι και με το φτέρνισμα το κατεβάζουμε κάπως, αλλά με όλη μας την δύναμη, όπως στην περίπτωση της καταφάσεως-επιβεβαιώσεως.

Από αυτό προέρχεται και η φράση όταν κάποιος λέει κάτι και κατά τύχη συγχρόνως φτερνισθεί να λέει (Αψού!) »και αλήθεια λέω».

Αλλά δεν τα έχω αυτά τα δέκα λεπτά για να διαβάζω ετυμολογίες φράσεων.

Με νιώθεις?

Εδώ όμως δεν μπορώ να έρχομαι βιαστικά, να λέω δυό χαζά και να φεύγω. Πρέπει να έχω να φέρω κάτι μαζί μου. Κάτι που να αγαπώ και να μου αρέσει για να έχει νόημα να το μοιραστώ με όλους εσάς.

Κι έχω τέτοια! Κινητό δεν έχω και δυσκολεύομαι. Α ναι. Γιατί δεν σας είπα. Μέσα σε όλα έπεσε το κινητό μου σε νερά και έκανα όλα τα λάθος πράγματα μετά για να το καταστρέψω εντελώς. Όλα τα λάθος πράγματα είναι, να το σκουπίσω στα πάνω πάνω, να το ανοίξω και να το βάλω και στη φόρτιση. Ενώ! Θα έπρεπε από την στιγμή του bloom κι έπειτα, να το κρατήσω κλειστό, να το στεγνώσω με πιστολάκι, να το αφήσω σε μια γαβάθα με ρύζι όλο το βράδυ για να του πάρει την υγρασία και μετάάάάά να το ανοίξω.

Μάθετε από εμένα και την χαζομάρα μου. Μην χάσετε 11.000 φωτογραφίες και βίντεο έτσι. (Υπερβολική με λες) Και να κάνετε back ups γιατί εγώ έκανα απλά ένα, τυχαία (?), δυο ημέρες πριν την πτώση, κι έτσι δεν τα έχασα όλα. Αλλιώς αποχαιρέτα τη Μαιρούλα που ξεμακραίνει. Στο τρελάδικο θα ήμουν.

Γιατί θα έχανα και τις πρώτες φωτογραφίες της Tigra Γαλάζια Boo!

Αυτή είναι η #Tigra_boo Είναι το κορίτσι του #Timos_boo και ήρθε στη ζωή μας από τον δρόμο που την είχαν πετάξει για να ηρεμήσει τον τρελοΤίμο και να γεμίσει ακόμη περισσότερες αγκαλιές τη ζωή.

Είναι τέλεια μωρέέέέ! 2,5 μηνών, με ΑΥΤΑ τα μάτια και κυρία!

Μάθετε από εμένα.. Αν έχετε ένα γατάκι, να υιοθετήσετε ένα ακόμη. Θα κάνει το ένα παρέα στο άλλο, θα έχεις δύο χνουδωτές μεριές για να δίνεις χάδια και όλα θα είναι πολύ πιο ωραία.

Και να χορεύετε ε!

Ξαναξεκίνησε ο χορός και στο DWTS5 και το βλέπω (εννοείται!) αλλά κάπως it hurts που δεν είμαι μέσα και φέτος. Που ξέρω οτι δεν γίνεται, αλλά τόσο πολύ που θέλω να το ξαναζήσω ρε παιδί μου.

Τόσο που σε κάθε πιθανή κενή ώρα της ζωής χορεύω για λίγο. Γιατί αν δεν χόρευα? Άστα! Αποχαιρέτα τη Μαιρούλα που ξεμακραίνει. Στο τρελάδικο θα ήμουν…

Γιατί τίποτα δεν υπάρχει στην ζωή να με εκφράζει περισσότερο.
(Ουφ! Σε ευχαριστώ φανταστικέ μου Bill –Roxenos- που μου χάρισες αυτό το πρωινό το γεμάτο συναισθήματα και χορό.)

Λοβ γιου όλ! (Και σας ευχαριστώ που καταλαβαίνετε..)

boo!

Previous: Mary-Land Blog Seasons 1, 2 & 3

Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αναπαραγωγή, αντιγραφή, αναδημοσίευση, ανάρτηση ή με οποιοδήποτε τρόπο χρήση των κειμένων της ιστοσελίδας. Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και τον ποινικό κώδικα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ MARY LAND

MARY LAND10 Αυγούστου 2015

Μary – Land Blog: S04Ep19 “The Last One”

Αν με ρωτούσε κάποιος "Πώς αισθάνεσαι τώρα;" θα είχα να του δώσω περίπου 4.207 απαντήσεις. 

MARY LAND16 Ιουνίου 2015

Mary – Land Blog: S04Ep18 «Τhe one I/U/We said Αχ!»

Η Μαίρη Συνατσάκη στο blog της μας μιλάει για την εμπειρία της στο θέατρο

MARY LAND19 Μαρτίου 2015

Mary – Land Blog: S04Ep17 «The one about a Sweet teacher»

Η Μαίρη Συνατσάκη θέλει να σου γνωρίσει τη Γλυκερία Μπασδέκη

MARY LAND05 Μαρτίου 2015

Mary-Land Blog: S04Ep16 "The one for Eurosong 2015"

Το νέο post είναι αφιερωμένο στη βραδιά της Eurovision

MARY LAND09 Φεβρουαρίου 2015

Mary – Land Blog: S04Ep15 «The One With The Fairytale Gone Bad no.8»

H Mαίρη στέλνει το δικό της "Σ'αγαπώ" στον Δημήτρη Ουγγαρέζο για τα γενέθλια του

MARY LAND26 Ιανουαρίου 2015

Mary – Land Blog: S04Ep14 “The One For The Day After n.2”

Η Μαίρη Συνατσάκη γράφει για τις χτεσινές εκλογές

Best of network