Follow us

Δημήτρης Μοθωναίος | Η ανάρτησή του πριν την εξομολόγηση στη Φαίη Σκορδά

"Πολλές φορές το ίδιο θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση από ενοχή και πάλι".

Δημήτρης Μοθωναίος NDP

Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση προέβη ο Δημήτρης Μοθωναίος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή "Το Πρωινό" και τη Φαίη Σκορδά. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι βίωσε σεξουαλική κακοποίηση από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών και μέχρι τα 26 του, από άνθρωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Αλλάζει ζωή ο Πέτρος Φιλιππίδης: Πουλάει το σπίτι του και μετακομίζει από την Αθήνα

Όπως είναι φυσικό, δεν θα μπορούσε να μην κάνει κάποια ανάρτηση σχετικά με τις καταγγελίες που καταθέτουν όλες αυτές τις ημέρες και οι συνάδελφοι του σχετικά με τη βία- λεκτική, σεξουαλική και σωματική- που έχουν δεχθεί στο εργασιακό τους περιβάλλον. Στην τελευταία του δημοσίευση είχε γράψει:

"Ο ρόλος της πολιτείας και των ενσυνείδητων πολιτών είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, να στέκονται δίπλα στν αδύναμο. Αν δεν κατανοιείτε γιατί το "όποιο" θύμα δεν αντέδρασε, δεν αντιστάθηκε ή δεν κατήγγειλε το περιστατικό εκ των υστέρων, να είστε ευγνώμονες που ποτέ δεν έτυχε να βρεθείτε σε αυτή τη θέση. Ίσως υπήρξατε απλώς τυχεροί, ίσως μεγαλώσατε ή γεννηθήκατε με ισχυρότερο ένστικτο αυτοσυντήρησης και λιγότερη ενοχή.

Η ενοχή είναι ένας πολύκλοκος μηχανισμός και πολλές φορές μπορεί να προκύπτει εκ μεταβιβάσεως από τον θύτη στο θύμα. Ο θύτης ντρέπεται για αυτό που πάει να κάνει και το θύμα εισπράττει την ενοχή του, που τον παγώνει και τον μουδιάζει. Πολλές φορές το ίδιο θύμα αισθάνεται πως έχει προκαλέσει εκείνο την επίθεση από ενοχή και πάλι. Θα 'ταν συνετό να σταθείτε δίπλα στους αδύναμους και στους λιγότερο τυχερούς που δεν μεγάλωσαν με τις δικές σας αρχές ή τη δική σας δύναμη."

Ακολουθεί η ανάρτησή του

Loading...

Εξωτερική φωτογραφία: NDP

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ