Follow us

Πρίγκιπας Φίλιππος | Ο τρόπος με τον οποίο τιμήθηκε η ελληνική καταγωγή του στην κηδεία του

Η γλυκιά κίνηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Πρίγκιπας Φίλιππος Splash News/Ideal Image

Στις 5 σήμερα το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Ο Harry και η Meghan κατάθεσαν ένα χειρόγραφο σημείωμα και ένα στεφάνι στη μνήμη του. Το ζευγάρι ζήτησε από ένα από τα αγαπημένα τους ανθοπωλεία να φτιάξουν το στεφάνι. Πρόκειται για το ίδιο ανθοπωλείο που έφτιαξε και τις συνθέσεις για τη δεξίωση του γάμου τους το 2018 και τη βάφτιση του γιου τους το 2019.

Meghan Markle | Ο λόγος που δεν παρευρέθηκε στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Ζήτησαν συγκεκριμένα το στεφάνι να είναι διακοσμημένο με άκανθο, το πιο χαρακτηριστικό φυτικό σύμβολο στην τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Η πιο γνωστή διακοσμητική του χρήση, που το καθιέρωσε ως σύμβολο, είναι στο κιονόκρανο κολώνας ναού της Κορίνθου από τον Καλλίμαχο, τον πέμπτο αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα ακροκέραμα της παλιάς Αθήνας, που όλοι θυμόμαστε και ακόμα χρησιμοποιούμε ως διακόσμηση στα σπίτια μας, μιμούνται το φύλλο του ακάνθου.

Ο συμβολισμός πίσω από το στεφάνι που κατέθεσε η βασίλισσα στη μνήμη του Φιλίππου

Ο λόγος που ζήτησαν να υπάρχει αυτό το λουλούδι στο στεφάνι είναι για να αποτίσουν φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του πρίγκιπα Φίλιππου. Το στεφάνι αποτελούταν επίσης και από θαλάσσιους ελαιόπρινους ως φόρο τιμής στην καριέρα του ως μέλος του βρετανικού βασιλικού ναυτικού.

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα φτάνουν στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ