Follow us

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου | Το next big thing στον χώρο του τένις κρατά ελληνική σημαία

Η 24χρονη πολλά υποσχόμενη τενίστρια από το Κιλκίς έχει αρχίσει να τραβά την προσοχή του κόσμου και τα φώτα της δημοσιότητας.

MissBloom TEAM
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου Instagram

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, μία ακόμη τενίστρια από την Ελλάδα μπήκε στο ραντάρ μας και φαίνεται πως έχει πολλά να δώσει στον χώρο που αγαπάει από μικρό παιδί. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι 24 ετών και ήδη έχει διαγράψει μία επιτυχημένη καριέρα στο άθλημα.

Μας εμπνέουν | 8 παγκοσμίου φήμης αθλητές που μίλησαν ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο US Open έχοντας προκριθεί για τον δεύτερο γύρο και μετρώντας ήδη 4 συνεχόμενες νίκες, γεγονός για το οποίο έγραψε ιστορία στη Νέα Υόρκη και απέκτησε νέο προσωπικό ρεκόρ.

Loading...

Ποια είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου;

Η τενίστρια που φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα μιλάει όλος ο κόσμος για εκείνη είναι γεννημένη το 1997 στο Κιλκίς και ασχολείται με το άθλημα από τα 7 της χρόνια.

Παρά τις συνεχόμενες αποτυχίες που είχε στο παρελθόν, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν το έβαλε ποτέ κάτω, παρά συνέχισε να αγωνίζεται - συμπεριλαμβανομένων των δυσκολιών εξαιτίας του κορονοϊού - και να που φαίνεται πως οι κόποι της ανταμείβονται. Η πιο πρόσφατη νίκη της ήταν ένα μεγάλο δώρο για την ίδια, η οποία κατάφερε να κατατροπώσει την Άνα Μπλίνκοβα που βρίσκεται στην παγκόσμια κατάταξη στον αριθμό 84 ενώ η ίδια στο 234.

Ήδη μετράει 12 τίτλους σε μονό σε επίπεδο ITF, με τελευταίο το χωμάτινο τουρνουά στη Τιφλίδα των 25.000$ και 22 στο διπλό, έχοντας κερδίσει 4 τη φετινή σεζόν, με πιο πρόσφατο το τουρνουά των 60.000$ στην Τσεχία τον περασμένο Ιούνιο, έχοντας ως παρτενέρ της την Ολλανδή Ρίτσελ Χόνγκεκαμπ.

Loading...

Δυσκολίες στον χώρο του τένις

Φυσικά, η ίδια δεν έχει κρύψει ούτε λεπτό τις δυσκολίες του αθλήματος, όσο και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε, όπως συνέβη και σε αρκετούς αθλητές ύστερα από την εξάπλωση της πανδημίας. "Γνωρίζω πολλούς παίκτες που σηκώνονται το πρωί και σκέφτονται να σταματήσουν. Είμαι ήδη χρεωμένη και δε νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Όταν ήμουν στο Νο 400 της παγκόσμιας κατάταξης, πριν από 4 χρόνια, κέρδισα 1.000 ευρώ και έπειτα ταξίδεψα με αυτά τα χρήματα για να πάω σε ένα άλλο τουρνουά, χωρίς να σκεφτώ να επιστρέψω στο σπίτι μου. Αυτός ήταν ο κύκλος μου, έτσι καταφέρνεις να βγεις απ’ αυτά τα μικρά τουρνουά. Τώρα πολλοί δεν θα έχουν τίποτα και δε θα μπορούν να πάνε καν στα τουρνουά αυτά", είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2020 στην εφημερίδα Guardian.

Με τη θέληση και την επιμονή της να είναι μεγαλύτερες από το αίσθημα της παραίτησης, έγινε κατανοητό πως η στιγμή αυτή τής ανήκει, με την επιτυχία της στο US Open να την κάνει πιο γνωστή στο κοινό.

Στον λογαριασμό της στα social media είναι αρκετά ενεργή και αυτή την περίοδο μοιράζεται μαζί μας στιγμές από τη διαμονή της στη Νέα Υόρκη, που από τις φωτογραφίες μοιάζει να απολαμβάνει πολύ.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ