Follow us

17 Έλληνες διάσημοι που άλλαξαν το όνομά τους για να κάνουν καριέρα

Νεότεροι και πιο παλαιοί τραγουδιστές και ηθοποιοί που προτίμησαν να γίνουν διάσημοι με καλλιτεχνικό όνομα.

MissBloom TEAM
βέρτης - josephine - βανδη NDP Photo Agency

Στο παρελθόν δεν ήταν παράξενο ένας καλλιτέχνης να αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του ώστε να είναι πιο εύηχο και να μένει στο μυαλό εκείνου που θα το άκουγε για πρώτη φορά. Μάλιστα, ήταν σχεδόν "αναγκαστικό" από τους μάνατζερ της εποχής να "βαφτίζουν" τους καλλιτέχνες τους, καθώς θεωρούσαν πως ίσως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στεκόταν εμπόδιο στην καριέρα τους. Πρακτική των παλαιότερων που ακόμα και σήμερα σύγχρονοι ηθοποιοί και τραγουδιστές εξακολουθούν να εφαρμόζουν, με τη λογική του να αποκτήσουν ένα όνομα πιο πιασάρικο. Εσείς γνωρίζετε τα πραγματικά ονόματα των 16 παρακάτω διασήμων;

Στην γκαρνταρόμπα των διασήμων | Ποια είναι τα απαραίτητα σχέδια στις γόβες σύμφωνα με την Τατιάνα Στεφανίδου

1. Δάκης

Ο τραγουδιστής χρησιμοποίησε το υποκοριστικό του πραγματικού ονόματός του και το μετέτρεψε στο απόλυτο καλλιτεχνικό, ισοδύναμο της επιτυχίας. Το ονοματεπώνυμό του είναι Βρασίδας Χαραλαμπίδης.

Loading...

2. Ζωή Λάσκαρη

Το όνομά της έχει συνδεθεί με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, του οποίου ήταν το αστέρι. Άραγε θα έκανε καριέρα με το Ζωή Κουρουκλή;

Loading...

3. Τζένη Καρέζη

Μία ακόμα ηθοποιός της εποχής του χρυσού κινηματογράφου που δεν ξέφυγε του κανόνα. Σίγουρα το Ευγενία Καρπούζη δεν ήταν καλύτερο του καλλιτεχνικού της ονόματος.

Loading...

4. Χάρις Αλεξίου

Με οποιοδήποτε όνομα κι αν έβγαινε στο τραγούδι, η επιτυχία ήταν προδιαγεγραμμένη. Η Χαρούλα Ρουπάκα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να ανελιχθεί στην κορυφή των charts.

Loading...

5. Βασίλης Καρράς

Το όνομά του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το λαϊκό τραγούδι. Εκείνο του Βασίλη Κεσογλίδη πάλι απ'ό,τι φαίνεται δεν είχε μέλλον στη μουσική βιομηχανία.

Loading...

6. Γρηγόρης Βαλτινός

Ο ηθοποιός αν και δεν είχε ένα άσχημο επίθετο, θεώρησε πως το Βαλτινός είναι πιο εύηχο. Και μπορεί να μην είχε άδικο. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Ιωακειμίδης.

Loading...

7. Λευτέρης Πανταζής

Ο "μάγος" της πίστας δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα με το επώνυμο Παγκοζίδης, με το καλλιτεχνικό του να είναι σίγουρα περισσότερο πιασάρικο.

Loading...

8. Γιάννης Πλούταρχος

Ο γιος του, Γιώργος Κακοσαίος, προτίμησε να κάνει καριέρα με το πραγματικό επώνυμο, χωρίς να συνεχίσει την παράδοση, γεγονός που μαρτύρησε το αληθινό επίθετο του πατέρα του.

Loading...

9. Πέγκυ Ζήνα

Το ονοματεπώνυμό της θεωρήθηκε ίσως πολύ μεγάλο για τις μαρκίζες των νυχτερινών μαγαζιών, έτσι από Παναγιώτα Χρυσικοπούλου μετονομάστηκε σε Πέγκυ Ζήνα.

Loading...

10. Γιάννης Πάριος

Όπως συνέβη με τον Πλούταρχο, έτσι και στην περίπτωση του Έλληνα ερωτικού αοιδού, Γιάννη Πάριου, ο γιος του, Χάρης Βαρθακούρης πρόδωσε το πραγματικό του όνομα.

Loading...

11. Δέσποινα Βανδή

Ίσως επειδή φοβήθηκε πως το πραγματικό της επίθετο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον της, απαρνήθηκε το Μαλέα για το Βανδή.

Loading...

12. Αντώνης Ρέμος

Εμπνευσμένος από τη Ρωμαϊκή Μυθολογία και την ιστορία του Ρέμου και του Ρωμύλου, ο τραγουδιστής βαφτίστηκε με αυτό το όνομα, αφήνοντας το Πασχαλίδης. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Μίλτος Πασχαλίδης. Άραγε ήθελε να αποφύγει τη συνωνυμία;

Loading...

13. Νίκος Βέρτης

Στην ίδια λογική και ο Νίκος Βέρτης, πίστευε πως το Αρβανιτίδης δεν είναι το όνομα που θα του χαρίσει την καριέρα που τελικά κατάφερε να κάνει.

Loading...

14. Κόνι Μεταξά

Λίγοι δε γνωρίζουν πως η Κόνι Μεταξά είναι κόρη του Λευτέρη Πανταζή. Συνεπώς το πραγματικό της ονοματεπώνυμο είναι Κωνσταντίνα Παγκοζίδη. Όπως έχει δηλώσει, χρησιμοποίησε το επίθετο της μητέρας της όταν σπούδαζε στην Αμερική γιατί ήταν πολύ δύσκολο για τους άλλους να το προφέρουν.

Loading...

15. Josephine

Αν και η τραγουδίστρια δεν άλλαξε το όνομά της, χρησιμοποίησε το μεσαίο της, αφού οι δικοί της άνθρωποι την ξέρουν ως Jessica. Ολόκληρο το όνομά της είναι Jessica Josephine Wendel.

Loading...

16. Snik

Είναι μόδα και κανένας από τους τράπερ δε χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό του, παρά προτιμά ένα ψευδώνυμο, όπως ο Snik. Στην πραγματικότητα, ο καλλιτέχνης ονομάζεται Δημήτρης Γιαννούλης.

Loading...

17. FY

Με το ίδιο σκεπτικό και ο FY δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην τραπ σκηνή με το Φίλιππος Γιαγκούλης. Παρ'όλ'αυτά, καταλαβαίνουμε πως έχει κρατήσει τα αρχικά του ονοματεπώνυμού του.

Loading...

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ