Follow us

Η νέα τοποθέτηση της Ρένας Κουβελιώτη για το πρόβλημα της υγείας της | "Ρωτάω τα παιδιά μου αν θα με αγαπούν, όταν δεν θα τα θυμάμαι"

"Με έπιασε άγχος μήπως δεν προλάβω να μιλήσω στα παιδιά μου", είπε ανάμεσα σε άλλα η δημοσιογράφος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

MissBloom TEAM

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη αναφέρεται στο πρόβλημα υγείας της ανοιχτά, αφού μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο της "Θα με αγαπάς όταν δεν θα σε θυμάμαι", αναφερόμενη σε αυτό ως έναν τρόπο να εξηγήσει στα παιδιά της τι της συμβαίνει. Καλεσμένη στην εκπομπή "Super Κατερίνα" και την Κατερίνα Καινούργιου, η δημοσιογράφος αφηγήθηκε την ιστορία της και το πρόβλημα του "ώριμου εγκεφάλου" που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η είδηση που άφησε τον Γιώργο Λιάγκα άφωνο | Η on air ανακοίνωση της εγκυμοσύνης στο "Πρωινό"

Η ίδια εξήγησε πως προσπαθεί να βλέπει τα πράγματα με ψυχραιμία, κάτι που τη βοηθάει όταν παθαίνει τις κρίσεις μνήμεις. Μάλιστα, η ίδια δεν παρέλειψε να μοιραστεί με την παρουσιάστρια και την παρέα της το πώς έγινε η διάγνωση, τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως κάτι δεν πάει καλά: "Το 2015 είχα ένα λιποθυμικό επεισόδιο, με πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπα ότι κάτι συμβαίνει, κάτι δεν τους άρεσε στην αξονική. Στην αρχή μου είπαν ότι ίσως δεν είναι δική μου η αξονική, γιατί δεν υπήρχε ταύτιση με την ηλικία μου. Έχω έναν πολύ ώριμο εγκέφαλο. Κάναμε πολλές εξετάσεις και περάσαμε από πολλά στάδια με διαφορετικές διαγνώσεις. Δεν είναι η μνήμη το δυνατό μου σημείο. Είναι πιθανό να γίνει ακόμα χειρότερα, αλλά είναι και πιο πιθανό να βρούμε γρήγορα ένα φάρμακο και να φρενάρουμε την εξέλιξη της νόσου".

Παρ΄όλ'αυτά, η ίδια προσπαθεί να μην το βλέπει σαν πρόβλημα, από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς η καθημερινότητα είναι από μόνη της δύσκολη. "Είμαι απόλυτα λειτουργική. Οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις που έχω στον εγκέφαλό μου κάποιες φορές κάνουν κάποιες ολιγόλεπτες κρίσεις που σε εκείνες τις κρίσεις δεν θυμάμαι τίποτα, αλλά μόλις ηρεμήσω, τα θυμάμαι όλα. Είναι πολύ σημαντικό να μην εστιάζουμε στο πρόβλημα, αλλά στην αισιοδοξία και την άλλη οπτική", είπε χαρακτηριστικά για την τωρινή κατάσταση της υγείας της.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η λογική είναι εκείνη που τη βοηθάει συχνά να επανέρχεται, αν και δηλώνει πως μέχρι τώρα ήταν άνθρωπος του συναισθήματος. "Όλες τις φορές που έχω χάσει τη μνήμη μου είμαι μόνη μου και όλες είμαι στο αυτοκίνητο ή δουλεύω. Τρομάζω, δεν είμαι βιωνική και στεναχωριέμαι, αλλά προσπαθώ να ηρεμήσω, να βρω την ταυτότητά μου και συνεχίζω", εξομολογήθηκε η δημοσιογράφος, κάνοντας τον Δημήτρη Αλεξάνδρου να λυγίσει.

Εκείνο όμως που την αγχώνει περισσότερο απ'όλα είναι τα παιδιά της και αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησε στη συγγραφή του βιβλίου, το οποίο στην αρχή είχε ξεκινήσει ως απλές σημειώσεις. Ειδικότερα, η Ρένα Κουβελιώτη υποστήριξε πως περισσότερο ανησυχεί για τον γιο της, Χρήστο καθώς για εκείνον είναι και μητέρα και πατέρας. "Για τον Χρήστο, τον γιο μου, είμαι και μαμά και μπαμπάς. Η Ηλέκτρα ευτυχώς έχει και τον πατέρα της. Ένα μικρό κομμάτι της έννοιας μου είναι τι θα γίνει με τον Χρήστο. Γι’ αυτό το βιβλίο "κούμπωσε” με τη μονογονεϊκότητα. Ξέρουν τα παιδιά ότι η μαμά έχει πρόβλημα με τη μνήμη και το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Με έπιασε άγχος όταν το έμαθα μήπως δεν προλάβω να τους μιλήσω για κάποια πράγμα. Ξεκίνησα να γράφω σημειώσεις για να τις αφήσω στα παδιά και τελικά την ιδέα του βιβλίου μου την έδωσε η κόρη μου, η Ηλέκτρα", δήλωσε η δημοσιογράφος.

Δείτε το βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ